Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 15.3.2008.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  spektar
  dobar dan
tribina
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 1

alkarski dvori Slavko mladina iz sinja
optužuje vad da mu JE UZEO ZEMLJU i posjekAO stabla

Alkari zauzeli privatnu okućnicu

Mladina tvrdi da je parcela koju je VAD uzurpirao za parkiranje kamiona njegovo privatno vlasništvo za koje vodi tri spora s državom. VAD ima odobrenje za privremeno korištenje

piše Toni paštar/epeha

Slavko Mladina iz Sinja u petak je pred novinarima optužio Viteško alkarsko društvo da je zauzelo njegovu okućnicu označenu kao č. z. 803 K.O. Sinj, posjeklo više od 30 godina stara stabla i počelo s iskapanjem i odvoženjem zemlje. Taj su posao po nalogu VAD-a obavljali radnici i mehanizacija poduzeća Cetina i Vodovod i čistoća.
- Kada sam alkare, koji u susjedstvu grade Alkarske dvore, pitao otkud im pravo da zauzmu moju parcelu, rekli su mi da imaju odobrenje Ministarstva pravosuđa koje im je, tvrde, dopustilo da to zemljište koriste godinu dana. Ako im je Ministarstvo pravosuđa stvarno dopustilo da koriste ovo zemljište to je učinilo nezakonito. Ova parcela od 370 metara četvornih u mome je posjedu od 1962. godine. Radi vlasništva pred Općinskim sudom protiv Grada Sinja i Republike Hrvatske vodim tri parnice. Apsurdno je da Ministarstvo pravosuđa svojata moju imovinu. Tim više što mi je bivši ministar pravosuđa dr. Stjepan Ivanišević u pismu od 19. rujna 2001. godine najavio “ponudu za kupnju moje kuće i zemljišta”. Ministar je tada namjeravao od mene otkupiti moje, a isto ministarstvo danas mi ne priznaje vlasništvo – kaže Mladina.
Mladina je, veli, na nezakonitost pismeno upozorio ministricu Anu Lovrin, dopis sličnog sadržaja uputio je ministru unutarnjih poslova Berislavu Rončeviću, a podnio je, kaže, i prijavu građevinskoj inspekciji.
- Mi smo imali potrebu za parkirališnim prostorom za izvođače radova na Alkarskim dvorima. Budući je parcela 803 K.O. Sinj upisana kao vlasništvo Ministarstva pravosuđa, zatražili smo da nam odobre njezino privremeno korištenje u trajanju od godinu dana. U dokumentu koji je potpisao Petar Mandarić, pomoćnik ministrice Ane Lovrin, parcela nam je ustupljena na jednogodišnje korištenje uz obvezu da je prije napuštanja uredimo kao parkiralište za potrebe djelatnika Općinskog suda Sinj – kaže Davor Benja iz Viteškog alkarskog društva.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1