Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
subota, 15.3.2008.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  spektar
  dobar dan
tribina
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 1

široki brijeg županijska vlada usvojila prijedlog proračuna,
no U NS-u RADOM za boljitak ne kriju nezadovoljstvo

Karačić: Proračun neće proći Skupštinu!

Sada slijedi održavanje Skupštine i sigurno će i tom prigodom biti zanimljivo, sigurno nećemo dići ruke za takav proračun, kaže ministar Žarko Karačić

Piše DANIJEL IVANKOVIĆ

Vlada Zapadnohercegovačke županije je na sjednici u Širokom Brijegu usvojila Prijedlog proračuna ZHŽ-a za 2008. godinu u iznosu od 73 milijuna KM, kao i Prijedlog zakona o izvršavanju proračuna županije za 2008. godinu. No, dio koalicijske vlade (Narodna stranka Radom za boljitak) nezadovoljan je proračunom, iako je došlo do određenih korekcija u odnosu na prvobitni prijedlog, pa je upitno do kada će opstati ova Vlada.
Široki Brijeg: NS Radom za boljitak traži više sredstava u proračunu za poticaje poljoprivredi /IVAN ROZIĆ– Obavljene su određene korekcije, no Vlada je usvojila Prijedlog te ga uputila na razmatranje u skupštinsku proceduru, kao i Prijedlog zakona o izvršavanju proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2008. godinu – kazao je premijer Zvonko Jurišić.
Ministar gospodarstva Žarko Karačić je, pak, ustvrdio kako je za poljoprivredne poticaje novim prijedlogom planirano izdvajanje 2,5 umjesto prije planiranih dva milijuna KM.
– Mi iz NS-a Radom za boljitak smo tražili pet milijuna KM za poticaje takve vrste, a odobreno je upola manje novca. Prošle smo proračunske godine planirali četiri milijuna isplatiti za poticaje, a odobreno je tek 2,1 milijun KM. Stoga nismo glasovali za takav proračun. Sada slijedi održavanje Skupštine i sigurno će i tom prilikom biti zanimljivo. Sigurno nećemo dići ruke za takav proračun – kazao je ministar Karačić.
Kao što je poznato, HSP Đapić-Jurišić je u Hercegbosanskoj županiji najavio raskidanje koalicije s HDZ-om 1990 i dok se odnosi tih dviju stranaka u ZHŽ-u mogu ocijeniti vrlo dobrim, po svemu sudeći, sada će koaliciju i s jednima i drugima raskinuti NS Radom za boljitak.
Inače, na ovoj sjednici u Širokom Brijegu usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o oružju te ga je Vlada također uputila na razmatranje u skupštinsku proceduru. Vlada je donijela Odluku o izuzimanju županijske (državne) imovine iz procesa privatizacije za potrebe Općine Široki Brijeg, a u vezi s izgradnjom objekta osnovne škole u Širokom Brijegu.
Također, Vlada je podržala inicijativu kojom bi se osnovao dom za stare i odrasle osobe u Posušju. Kako je rečeno, izgradnja jedne takve ustanove omogućila bi premještaj većine korisnika takvih ustanova smještenih na području Bosne i Hercegovine u ovu županiju.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1