Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 14.3.2008.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  burza
  dobar dan
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 3

NEKRETNINE DOVRŠETKOM MODERNOG MINI NASELJA
najavljena GRADNJA NOVOG DIJELA GRADA NA JADRU

Novi Solin

Uloženo 7 milijuna eura, stanovi prodani po cijeni od 1700 eura za kvadrat

piše dražen gudić

U predjelu Solin Centar, uz staru Magistralu, točno nasuprost ulazu u drevnu Salonu, upravo je dovršena gradnja pravog malog modernog naselja s mediteranskim štihom. Godinu dana trebalo je da se urbanizira i komunalno opremi dotad zapušten i neatraktivan prostor i da se u cijelosti izvede zanimljiv, posve originalan, kompleks koji je osmislio arhitekt Zoran Jeramaz, poznat kao autor splitskog Jokera.
Naselje, pod imenom Gašpini, prostire se na 5800 četvornih metara zemljišta, ima ukupno 11 objekata visine do dva kata koji tvore jedinstvenu cjelinu kojoj su središnji dio dva međusobno povezana trga. Izgrađenost parcele je 30 posto, a sve ostalo, po načelu humanog življenja, otpada na hortikulturu i rekreativne sadržaje. Izgrađen je 61 stan u tri veličine od 42, 55 i 70 kvadrata. Svaki stan, bez obzira na kvadraturu, ima visoki standard opreme i, što je posebno zanimljivo, uopće nema nosivih zidova. Investitoru je to znatno povećalo troškove, ali je vlasnicima unaprijed otvorena mogućnost da u budućnosti vrlo lako i bez ograničenja, po potrebi, prekrajaju svoj životni prostor.

Stanovi imaju i jednu nesvakidašnju dodatnu vrijednost – lođe veličine 15 četvornih metara koje su uapravo ulazni dio u stambeni prostor. Prostrana lođa zamišljena je kao idealno mjesto za druženja i prigodne veselice pa je sastavni dio svake i lijepo dizajniran kamin.
Vlasnicima stanova, koji su plaćali prosječnu cijenu od 1700 eura po kvadratu, osigurana su i po dva garažna mjesta u prostranoj podzemnoj garaži.
Projektant je doista pazio na svaki detalj, u funkcionalnom i vizualnom pogledu, pa su tako i vanjske jedinice klima-uređaja, čije su instalacije u svakom stanu, potpuno skrivene da ne bi narušavale fasade koje su sa svih strana izložene pogledu.
Cijeli kompleks je stajao blizu sedam milijuna eura, a prvi je graditeljski posao tvrtke DIP Gradnja. Iza toga još neafirmiranog imena stoje javnosti dobro znani poduzetnici Ante Dolić, bivši solinski gradonačelnik i vlasnik tvrtke Dalmesso, i braća Pivac, vlasnici poznate istoimene mesne industrije iz Vrgorca. Partneri nakon dobrog iskustva s Gašpinima kreću dalje u građevinarskom poslu.
U neposrednoj blizini već se gradi novih 18 stanova, a odmah ispod ceste osigurano je novih 6000 četvornih metara gdje bi prije ljeta trebala početi gradnja novog mini naselja s 90 stanova. To nije sve. Već su pripremljeni tereni za stambenu gradnju i za nekoliko godina unaprijed pa se bez pretjerivanja može reći kako Dolić i partneri grade novi suvremeni Solin, u kojem će se živjeti po najvišim urbanim standardima.

 
Još u rubrici:
 


STRATEGIJA NAKON PRAVILNIKA
KOJIM JE UREĐEN SUSTAV GOSPODARENJA AMBALAŽOM , U MINISTARSTVU ZAŠTITE OKOLIŠA IZRAĐUJE SE I PRAVILNIK O GRAĐEVINSKOM OTPADU
Šuta postaje biznis


JOŠ U PRILOGU BURZA

 
Prilozi:
 


Reflektor - četvrtakBurza - petakSpektar - subotaNedjeljna - nedjeljaPomet - nedjelja

 

 
 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3