Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 13.3.2008.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  reflektor
  dobar dan
tribina
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 1

transfer
jedan od najboljih dizajnera dobio poziv nede makjanić-kunić

Teo Perić na čelu modne kuće MAK

Splitski dizajner sa zagrebačkom adresom priznaje kako i više nego ozbiljno razmišlja o novom poslovnom iskoraku, no tvrdi da odluku o preuzimanju funkcije još nije donio

piše Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ

I više nego uspješna suradnja na prošlom Cro-a-Porteru između Modne kuća MAK i Tea Perića, splitskog dizajnera sa zagrebačkom adresom, otvorila je mogućnost njegova privremenog preseljenja u rodni grad. Perić, koji se u hrvatskom modnom sustavu ubraja među deset najboljih dizajnera, od vlasnice MAK-a Nede Makjanić-Kunić dobio je i više nego primamljivu ponudu - mjesto glavnog dizajnera poznate hrvatske modne kuće, te art direktora. Teo priznaje kako i više nego ozbiljno razmišlja o novom poslovnom iskoraku, no tvrdi da odluku o preuzimanju prestižne funkcije još nije donio.
Na predstojećem Cro-a-Porteru splitski dvojac predstavit će
se novom kolekcijom / DUJE KLARIĆ / CROPIX- Treba zbrojiti pluseve i minuse. A pluseva je puno, budući MAK-ov pogon u kojemu će se, među ostalim, nalaziti dizajnerska soba i show room, ali i mogućnost paralelnog rada na mojoj liniji Teo.P - kaže dizajner. Ako do preseljenja dođe pred Teom će se naći još neki zadaci. Neda i njezina dizajnerska perjanica imaju plan napraviti i redizajn MAK-ovih dućana, profiliranje tri linije unutar kuće, te novi marketinški pristup. No jedan od prvih prioriteta je predstojeći proljetno–ljetni Cro-a-Porter na kojemu će se podmarjanski dvojac predstaviti novom kolekcijom. A ona će titrati u duhu 60-ih.
- Bit će to ženstvena kolekcija s 30 izlaza, isključivi Pret-a-Porter, prepun lana, pamuka i viskoze miješane sa svilom. Od boja imamo crno-bijele kombinacije, potom prelaze od smeđe i zelene s ljubičastom, a dio i s metalik nijansama. Suknje će nam biti do pola koljena, i zvonolike, a u duhu 60-ih istaknut ćemo i struk. Kolekcija nosi i puno dubokih dekoltea – kaže Teo, tvrdeći da će kolekciju pratiti i platnene torbe splitskog dizajnerskog dvojca iz ‘Kućnih maca’ kojeg čine Petra Lemešić i Ria Pauletić.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1