Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 13.3.2008.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  reflektor
  dobar dan
tribina
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 5

PotpisUrednika

HNB pliva protiv ‘struja’

Upozorenja guvernera HNB-a, dr. Željka Rohatinskog, o visokom rastu inflacije ili pak rastu vanjskog duga u više navrata nisu pogodovala izvršnoj vlasti, koja je iz Banskih dvora građanima slala poruke koje nisu bile dramatične poput guvernerovih. Restriktivne mjere HNB-a oko kreditnih plasmana ne sviđaju se ni bankama, a izvoznici bi radije da je tečaj kune mekši.
Premijer Sanader i ministar financija Šuker koji put bi izrazili primjedbe na račun monetarne vlasti, ali onda bi ipak ustvrdili kako je HNB neovisan i kako podržavaju njegovu politiku. Jer, izvršna vlast ne miješa se u rad središnje banke. Slovo zakona kaže kako je Hrvatska narodna banka samostalna i neovisna u svome djelovanju. Središnja banka Republike Hrvatske, odgovorna Hrvatskom saboru, vodi politiku kako bi Hrvatska bila financijski stabilna, makar njezine mjere katkad ne bile popularne ili ne išle na ruku svima.
No, sad je u Saboru Klub HDZ-a napao HNB, primajući njegovo izvješće tek na znanje. Nije šija, nego vrat, rekao bi narod. Najveći dužnosnici kažu ono što moraju, a govor stranačke baze upućuje na to da je slika u javnosti drukčija od stvarnosti.

Ljubica VUKO

 
Još u rubrici:
 


KOMENTAR
Smokvin list HDZ-a


NaVagi

Pijuni&Pješaci

FotoDana

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5