Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 20.12.2007.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  reflektor
  dobar dan
tribina
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 2 od 2

ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO
USVOJEN NACRT PLANA GOSPODARENJA OTPADOM

Centar u Lećevici do 2010.

Unatoč prosvjedima, projekt Centra u Lećevici ide dalje / NIKŠA STIPANIČEV/CROPIXPrema nacrtu Plana gospodarenja otpadom Splitsko-dalmatinske županije, usvojenom na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva, projekt sanacije županijskih odlagališta otpada i izgradnje Centra za zbrinjavanje otpada u Lećevici, vrijedan 1,1 milijardu kuna, trebao bi biti završen do 2010. godine.
– Izrađena je i usvojena studija utjecaja na okoliš koju je potvrdilo i resorno ministarstvo, a početkom iduće godine zatražit ćemo lokacijsku dozvolu za izgradnju Centra – kazao je Tomislav Mihotić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo, dodajući kako je dovršena sanacija odlagališta u Makarskoj, dok će se ostali deponiji sanirati u iduće tri godine, paralelno s izgradnjom Centra. Novi Program zaštite okoliša, koji su poglavari također prihvatili, a vrijedi za sljedeće četverogodišnje razdoblje, definira potencijalne ekološke probleme i načine njihova rješavanja.
– S obzirom da novi Program precizno definira postojeće stanje i mjere koje se trebaju poduzeti, očekujemo dobre rezultate – najavio je Mario Radevenjić, voditelj Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

A. ŽAJA

 

IMOTSKI PREUREĐENJE ZGRADE STAROG ĐAČKOG DOMA

Prostor za Srednju glazbenu školu

•• U punom su tijeku radovi na obnovi zgrade starog Đačkog doma u Imotskom. Naime, invensticijom od oko tri milijuna kuna, koju su realizirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, te Grad Imotski, do ožujka sljedeće godine uredit će se kompletno svi prostori u zgradi bivšeg doma te se prilagoditi potrebama glazbene edukacije mladih Imoćana.
– Obnova ove zgrade samo je jedan od preduvjeta da već sljedeće godine Imotski dobije i Srednju glazbenu školu. Prostore, dakle, imamo, kadrove također, jer nam se već sljedeće godine vraća nekoliko akademski obrazovanih mladih Imoćana koji su završili Osnovnu glazbenu školu “Dr. fra Ivan Glibotić”. Uistinu bi to bio i najljepši dar svima nama koji smo već punih dvadeset i dvije godine zajednički gradili ovu plemenitu struku u Imotskom – istaknuo je ravnatelj Osnovne glazbene škole prof. Ivan Glibota Crni.
Inače, u posljednje 22 godine osnovno glazbeno obrazovanje steklo je više od 500 mladih Imoćana, a za to vrijeme osvojili su niz međunarodnih i državnih nagrada i priznanja. Kako doznajemo, već je krenula i procedura kako bi sadašnja glazbena škola dobila status srednje glazbene škole.

B. ĆOSIĆ

 
Još u rubrici:
 


KOMUNALA PROBLEMI MJEŠTANE SINJSKOG NASELJA
NATJERALI NA OBRAĆANJE JAVNOSTI
Za Paviće i Kokote nitko ne mari


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/2