Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 1.10.2007.
  novosti
svijet
biznis
kultura
mozaik
spektakli
crna kronika
sport
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
županija
bih
  dobar dan
osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 3

MASIRAJ ME NJEŽNO U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU UČI SE I MASAŽA,
SVE PRIVLAČNIJI POSAO MLADIH U ZADRU

U školi masera deseci žena i
- jedan Zadranin

Polaznici u praktičnom dijelu tečaja masiraju jedni druge u kupaćim kostimima. Prethodno u teorijskom dijelu nauče osnove anatomije, fiziologije i dermatologije, te uvod u aromaterapiju i tehnike masaže

PIŠE LADA KALMETA

Na Pučko otvoreno učilište u Zadru prijavili su se brojni Zadrani koji bi željeli postati maseri - ovo zanimanje, koje se nakon tečaja upisuje kao zvanje u radnu knjižicu, što je dovoljna licencija i za otvaranje privatnog salona za masažu - postalo je među najtraženijima u Zadru. Ipak, kuriozitet je da je od nekoliko desetaka osoba prijavljenih prošlog tjedna na Učilište u "školu masera" tek jedan muškarac, Zadranin. Sve ostale su žene, odlučne da uhvate masažu u svoje ruke i tako povećaju kućni budžet.
Maseri postaju privlačno zanimanje u Zadru- Ja sam medicinska sestra i nedostaje mi stručno znanje o masiranju. Posebno me zanima mogućnost otvaranja svog privatnog salona za masažu - rekla nam je jedna od polaznica tečaja, koji će službeno započeti u subotu 6. listopada. Polaznici tečaja za masere u Zadru primjer su potpunog "zaokreta" u radu Pučkog otvorenog učilišta, koje je do sada bilo sinonim za učenje stranih jezika ili za školu za odrasle. S maserima će prva predavanja zajedno slušati i njegovatelji te - pedikeri. Da biste postali medicinski maser, morate imati osnovnu školu. U Učilištu će budući maseri imati 240 sati nastave, od čega će najprije u teorijskom dijelu slušati osnove anatomije, fiziologije i dermatologije, uvod u aromaterapiju, te tehnike masaže. Kasnije će, u praktičnom dijelu, jedni druge masirati - rekla je Sonja Vrban iz zagrebačkog Pučkog otvorenog učilišta na okupljanju budućih masera u Zadru. Na međusobno masiranje polaznici tečaja moraju dolaziti isključivo u kupaćim kostimima, a mali problem na ovom tečaju možda će predstavljati činjenica da je u grupi tek jedan maser muškarac.
- Učilište osigurava ulja za masažu, razne pudere i eterična ulja. Polaznici samo moraju imati kupaći kostim - naglasila je Sonja Vrban, ističući da će svi polaznici ovog tečaja u Zadru sigurno naći posao, jer je potražnja za maserima velika, a neki će i u privatnike, s novim zvanjem u radnoj knjižici.

 
Još u rubrici:
 


JEDINSTVENA AKCIJA
I Kalmeta dao krv


Vodič 023

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3