Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 10.8.2007.
  novosti
kultura
mozaik
crna kronika
sport
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  burza
kolumne
  osmrtnice
impresum
  kretanje brodova
kontakt
linkovi
arhiv 
strana 1 od 4

PRESJEČENA MREŽA U Zagrebu uhićena petorica dilera
s drogom vrijednom tri milijuna kuna

’Pala’ 4 kilograma heroina za Austriju

Uhićena petorica narkodilera udružila su se radi krijumčarenja heroina iz Federacije BiH u Hrvatsku i Austriju

PIŠE HAJDI KARAKAŠ-JAKUBIN

Zaplijenjeni heroin pred policijskim čelnicima/Tomislav SERDAR/CROPIXVišemjesečna međunarodna policijska akcija Odjela kriminaliteta droga, Krim-policije te hrvatskog i austrijskog MUP-a u utorak je u popodnevnim satima na Malešnici dobila svoj djelomični epilog - uhićeno je pet osoba i zaplijenjeno više od četiri kilograma heroina vrijednog najmanje tri milijuna kuna.

Uhićen i konzument

Obradom koja još uvijek nije gotova, nego će najvjerojatnije uslijediti i druga uhićenja, utvrđeno je da su se Siščani Igor Dupalo (33) i Igor Štajcar (34), Admir Alimanović (33) i Samir Etemović (22) iz Federacije BiH te Zadranin Domagoj Rogić (37) udružili radi krijumčarenja heroina iz Federacije BiH u Hrvatsku, a potom i u Austriju.
Petorica osumnjičenih su u popodnevnim satima u četvrtak uz kaznene prijave prepraćena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Osim njih pet uhićena je još jedna osoba, a kako doznajemo, nju se neće teretiti za udruživanje u skupinu, nego je najvjerojatnije riječ o konzumentu.
Neslužbeno doznajemo da su se prikriveni hrvatski i austrijski istražitelji dogovorili s Dupalom oko kupnje 20 kilograma heroina. No Dupalo je shvatio da ga policija ima na "piku" pa su uhićenja na Malešnici brzo odrađena, a pretpostavlja se da bi zapljena droge bila daleko veća da Dupalo nije ni u što posumnjao.
Inače, drogu je navodno 33-godišnji Alimanović nabavljao u matičnoj zemlji odakle ju je tajnim kanalima i preko neutvrđenih graničnih prijelaza prevozio na područje Zadra. Dilerska petorka privedena je istražnom sucu u četvrtak popodne/Damir KRAJAČ/CROPIXOtamo je drogu Rogić, pak, prevozio u metropolu gdje je skupina iznajmila veći broj stanova koji su im koristili za skladištenje i prepakiravanje droge, ali i kao punktovi odakle su opijati pronalazili svoje kupce po Zagrebu, tako i na zapadnom europskom tržištu, i to zahvaljujući širokim poznanstvima Dupala i Štajcara.

Lice s tjeralice

Inače je 34-godišnji Štajcar, dosad više od 30 puta kazneno evidentiran, lice s tjeralice za kojim je policija neuspješno tragala.

   

Nema veze sa slučajem Laptalo

Unatoč famoznoj Dupalovoj sms poruci od 16. srpnja koju je "ulovio" austrijski Interpol, a u kojoj Dupalo navodi kako ne može isporučiti kokain jer je sporna pošiljka od 51 kilograma pala u Grčkoj, čelnici hrvatske policije tvrde kako ovo Dupalovo uhićenje i "heroinska akcija" nemaju nikakve veze s "grčkim kokainom i slučajem Laptalo".

   

MAKARSKA VEZA UZ POMOĆ lUSKOKA UHIĆENA ČETVORICA ’SITNIH RIBA’

Dileri flasha u policijskoj zamci

Zajedničkom akcijom splitske i makarske policije uz koordinaciju USKOK-a uhvaćena je organizirana skupina na području Makarske kod koje je pronađena droga u vrijednosti 70 tisuća kuna.
Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu privedena su četvorica, Goran Ibrić (24) iz Makarske, Joško Mijačika (42) iz Tučepa, Dinko Raos (28) iz Brela i Ivan Mikulić (21) iz Makarske, dok je Petar Blažević (27) već u zatvoru na izdržavanju kazne za prijašnja djela. Svi privedeni branili su se šutnjom, a istražni sudac odlučio ih je zadržati 24 sata.
Na temelju dojava i uz pomoć mjera tajnog praćenja i prisluškivanja mobitela došlo se do saznanja da se ova skupina bavi preprodajom droge.
Pretragom njihovih stanova i automobila pronađeno je i zaplijenjeno 1200 grama hašiša i 16 paketića metamfetamina za koji se koristi i naziv flash, puška marke winchester, mobiteli, precizna vaga te veće količine novca.
Organizirana skupina djelovala je samo na području grada Makarske i susjednih općina.
— Flash je droga koja spada pod prosječne metamfetaminske supstancije. Metamfetamin se može pušiti, ušmrkavati, a može se i intravenski ubrizgavati. Jači je od klasičnih amfetamina, a može djelovati tri do četiri sata — objasnio nam je dr. Robert Torre, specijalist psihijatar.

T. ČUBELIĆ
 
Još u rubrici:
 


STARI IGRAČ ODVJETNIŠTVO ZATRAŽILO KRIMINALISTIČKU OBRADU
PRODAJE KARLOVAČKE INDUSTRIJE MLIJEKA

Kutle stvarni kupac KIM-a


UŽASI RATA KOD MARIBORA NAJVEĆA MASOVNA GROBNICA U EUROPI
Među 15.000 žrtava u rovu najviše Hrvata


ODBORI ZA DOČEK JADRANSKA ODMARALIŠTA OVOGA SU LJETA
SVE NESIGURNIJA I OPASNIJA, POGOTOVO U NOĆNIM SATIMA

Val napada na strane turiste


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4