Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.7.2007.
  novosti
biznis
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
reflektor
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 1

RATNE ZASLUGE OSLOBODITELJI ZVONIMIROVA GRADA OGORČENI

Zagorec ima više odličja
nego čitava kninska bojna

General Zagorec ima 14 odličja - kaže zapovjednik Marko Gojević smatrajući da je oko 350 branitelja koji su prošli kroz Kninsku bojnu zaslužilo bar po jedno odličje

Bivši pripadnici Samostalne domobranske bojne KninBivši pripadnici Samostalne domobranske bojne Knin svakog ljeta na godišnjicu osnivanja svoje postrojbe okupljaju se na Dinari, na području Vrdovo i Maglaj gdje su proveli svoje ratne dane. Zapovjednik Kninske bojne Marko Gojević na proslavi 15. obljetnice postrojbe na Dinari kazao je da je upravo s Maglaja krenula operacija Zima 94 i druge akcije koje su prethodile Oluji.
- U akciji Zima 94 poginulo je 29 branitelja, 19 ih je teško, a 39 lakše ranjeno, dok su trojica nestala. Četvorica branitelja poginula su u akcijama Skok 1 i Skok 2, uz 15 teško i 19 lakše ranjenih, a u akciji Ljeto 95 bilo je 18 poginulih, 26 teško ozlijeđenih i 129 lakše. Gojević je iznio ove podatke kako bi upozorio na nepravedan sustav bodovanja za braniteljske fondove, jer su ove akcije unatoč svojim žrtvama i važnosti vrednovane sa samo jednim bodom.
- To je degradacija branitelja i onoga što su učinili u oslobađanju Hrvatske. U ovoj državi nažalost nitko nema snage da ispravi bilo kakvu nepravdu iz Domovinskog rata - kazao je Gojević.
Bivši branitelji s Dinare smatraju velikom sramotom da je general Vladimir Zagorec dobio najviše činove u Hrvatskoj Vladimir Zagorecvojsci i najveći broj odličja, dok danas bježi od hrvatske države i pravosuđa. On ima 14 odličja, više nego pripadnici Kninske bojne zajedno- kaže Gojević smatrajući da je oko 350 branitelja koji su prošli kroz Kninsku bojnu zaslužilo bar po jedno odličje. Iako mu kao zapovjedniku pripadaju bar četiri odličja po dužnostima koje je obavljao, Gojević je dobio samo jedno, dok njegovi vojnici nemaju niti jedno ratno odličje.

tekst i slika Ž. JURAS
   

Spomen-križ na Maglaju

Obilježavajući 15. obljetnicu osnivanja Kninske bojne bivši pripadnici položili su vijence na grobljima u Kninu i Kijevu, u počast poginulim i umrlim braniteljima. Posjetili su i spomen-križ na Maglaju, koji su branitelji podignuli prošle zime na 12. godišnjicu akcije Zima 94 u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1