Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 29.11.2006.
  novosti
biznis
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 4

PRITISAK ZBOG PUŠTANJA ANE BIRIMIŠE IZ PRITVORA ZVONILI TELEFONI
U SPLITSKOM ŽUPANIJSKOM SUDU

Istražnom sucu
Davoru Svalini zaprijetili smrću

ZAHTJEV ZA ŽELITU Na splitskom Županijskom sudu zaprimljen je zahtjev Mladena Bajića u kojemu državni odvjetnik traži da Želita Tomić u daljnjem postupku bude svjedok pokajnik

Ana Birimiša/Nikola VILIĆpiše Katarina MARIĆ BANJE

U kabinet istražnog suca Davora Svaline tijekom utorka ujutro starija muška osoba uputila je preko telefona niz uvreda i prijetnji vezano za puštanje odvjetnice Ane Birimiše iz pritvora uz opasku kako bi "sve istražne suce trebalo ukloniti". Poziv je zaprimila sudska zapisničarka jer sudac Svalina zbog problema s visokim tlakom nije došao na svoje radno mjesto na Županijskom sudu u Splitu.

Ovlasti za Cvitana

Tijekom jutra na splitski sud je stigla i originalna dokumentacija vezana za predmet u kojemu se razotkriva 21 pripadnik narkobande Jakše Cvitanovića Cvika koja je Korčulu premrežila heroinom. Među ostalim papirima je i zahtjev u kojemu Mladen Bajić traži da Želita Tomić u daljnjem postupku bude svjedok pokajnik.
Kao jedan od razloga navedeno je i što se nema nikakvih materijalnih dokaza koji bi potkrijepili daljnju istragu te je njezino priznanje za sada jedino uporište USKOK-a. O zahtjevu će odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu kojemu zakon omogućava da na sjednicu pozove državnog odvjetnika Bajića, Želitu Tomić i njezina branitelja. Bajić ima mogućnost ovlastiti ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana da prisustvuje sjednici umjesto njega. O žalbi tužitelja na odluku istražnog suca da ne odredi pritvor Ani Birimiši također će se odlučiti naknadno, nakon što se detaljno prouči spis.

Širi se istraga

Želita Tomić/Nikola VILIĆNeslužbeno pak doznajemo kako će USKOK vjerojatno proširiti istragu nad odvjetnicom Birimiša vezano za pranje novca i protupravno stečenu imovinu.
U pritvoru u Splitu i Dubrovniku za sada se nalazi devet osoba: Mirijan Cvitanović, Cvikov brat, Darko Cetinić, Nikola Petričević, Milan Trifković, Stjepan Matusina, Tea Cetinić, Ivan Padovan, Slavko Vlačić i Luka Bulić.
Glavni i odgovorni Jakša Cvitanović je u bijegu od ljeta kada su njegovi najbliži suradnici preuzeli posao i prodaju droge po Korčuli čime se zaradilo više od 10 milijuna kuna.
Ulogu ostalih osumnjičenih istražni sudac je ocijenio minornom, a među njima i same Ane Birimiše. Ostali koji se brane sa slobode su: Andreja Andreis, Ivan Andreis, Mirsad Agović, Jakša Belić, Ivana Belić, Goran Surjan, Ivo Surjan, Goran Novak i Kristina Dragojević.

   

Policajci pretraživali ured odvjetnice Birimiše

Dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša od povratka iz Splita u Dubrovnik nedostupna je za javnost. Unatoč povećanom zanimanju medija za njezinu stranu priće, Ana Birimiša ustrajna je u medijskoj šutnji. Kako doznajemo, odmor provodi u obiteljskoj kući svojih roditelja komunicirajući samo s najbližima.
No, evidentno je da se istražne radnje policije o njoj i dalje provode. Tijekom kasnopopodnevnih i večernjih sati ponedjeljka mnogi su Dubrovčani primijetili parkiranu tzv. policijsku maricu na nogostupu ispred ureda ove dubrovačke odvjetnice. Doznajemo, naime, da su policijski djelatnici do kasno u noć obavljali pretragu njezina odvjetničkog ureda u Ulici Ante Starčevića.

 
Još u rubrici:
 


SPRIJEČEN ZLOČIN ISTRAŽNOM SUCU ZADARSKOG ŽUPANIJSKOG SUDA
PRIVEDENI KRIMINALCI NIKOLA VEJNA (33) I TIBOR FÜR (32)

Teroristi htjeli dići u zrak
prepuni feribot za Anconu


PREMINUO U TORONTU RANKO PLEJIĆ, PRIJATELJ HRVATSKOG DIPLOMCA
S WEST POINTA, O SMRTI BIVŠEG PRIPADNIKA ČETVRTE BRIGADE:

Drnasin umro od teških batina,
a ne od suzavca


ZAPAD I ISTOK BENEDIKT XVI. PRVOG DANA POSJETA SE SASTAO
S NAJVIŠIM DRŽAVNIM DUŽNOSNICIMA

Erdogan: Papa želi Tursku u EU


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/4