Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 4.6.2006.
  novosti
sport
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pomet
nedjeljna dalmacija
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

STOP POŠASTI NAKON ŠEST SLUČAJEVA CRIJEVNE VIROZE STANJE
U HRVATSKIM REDOVIMA POD PUNOM KONTROLOM

Od nalaza odahnulo svima,
nije trovanje nego obična viroza

KRIVAC IZVANA Potvrđeno kako je u pitanju viroza u probavnom traktu, bolest koja se kapljičnim putem prenosi olako kao svaka, najnevinija prehlada. Ne radi se o odgovornosti nikoga iz popratnog osoblja, niti su se igrači otrovali hranom pa je s olakšanjem dr. Bahtijarević kazao:
- Je li netko iz kuće donio virus, nečije dijete iz vrtića nakon što su imali dva dana odmora, je li se to dogodilo u zrakoplovu za Hannover, vrag zna... Glavno je da mogu konstatirati kako se ne radi ni o kakvoj vrsti trovanja, nego nas je poharao virus

piše Slaven ALFIREVIĆ

Oluja je prošla, zdravstveno stanje u taboru naših nogometaša se stabilizira, a nakon šest slučajeva crijevne viroze (Ivica Olić, Dario Šimić, Anthony Šerić, Boško Balaban, Dado Pršo i Stjepan Tomas) novi pacijenti nisu registrirani. Dakle, ne radi se o trovanju, ni o ludim gljivama ni o krempitama ili ne znam kakvim drugim oblicima pošasti otvaranja, osim što je detektirana viroza u probavnom traktu: to je konačna dijagnoza koju su s olakšanjem, nakon svih spoznaja i konzultacija potpisali liječnici dr. Boris Nemec i dr. Zoran Bahtijarević.
Najviše je odahnuo kuhar Drago Gorički, velemajstor svoga posla s bazom u zagrebačkom hotelu Sheraton koji nije prvi put s reprezentacijom.

Laknulo kuharu Goričkom

Gorički kao šef kulinarske parade potpisivao je menu još u Japanu, Tokamachija se sjećamo i po njegovim ekshibicijama. Možete zamisliti kuhara, s onom velikom, velikom bijelom kapom i golemom kuhačom u ruci kad ga je sustigla vijest da je nekolicina reprezentativaca - otvorena, pardon, otrovana! Umalo se srušio na špaher, čovjek je htio u zemlju propasti. A ni luk jeo ni luk mirisao...
Da su njegove mirodije zapaprile (Gorički nadgleda rad hotelskog osoblja i svakodnevno se dogovara), onda bi zacijelo pošast potrajala i sručila bi se na većinu reprezentativaca, ovako je razvidno da je netko unio klicu (ne razdora nego otvora) koja se kapljičnim putem prenosi olako kao svaka, najnevinija prehlada.
Prijetilo je i da izbornik mora sam zaigrati - Zlatko Kranjčar- Ne moramo ništa jesti, dovoljno je da ovako razgovaramo i jedan drugome smo prenijeli svakakve vrste viroze, pa među njima i crijevnu. Takvo je doba godina i lako se takve stvari događaju. Je li netko iz kuće donio virus, nečije dijete iz vrtića nakon što su imali dva dana odmora, je li se to dogodilo u zrakoplovu za Hannover, vrag zna... Glavno je da mogu konstatirati kako se ne radi ni o kakvoj vrsti trovanja, nego nas je poharao virus - s olakšanjem je zvučao dr. Zoran Bahtijarević.
Gromki glas predsjednika HNS-a Vlatka Markovića dan ranije je odjekivao hotelom Holiday Inn u Wolfsburgu ("što je ovo, razbolila se cijela momčad!"), a da je netko posumnjao kako se sve to dogodilo baš zbog hotela, zamislite gadne reklame u najavi Weltmeisterschafta.
Reprezentacija se nije zaletjela kao Hajduk prije tri godine kad su "bijeli" ispalili nakon poraza od Zagreba "uspavani smo u hotelu Palace"!? Suzdržali su se teških riječi, premda će danas priznati kako ih je 24 sata ranije zgromila - panika! Nekolicina spomenutih igrača trpila je prije svega povraćanje i blago povišenu tjelesnu temperaturu, a nakon razgovora s kolegama epidemiolozima u Zagrebu, liječnički stožer izabrane selekcije mogao je reći kako se radi samo o prolaznoj proljetnoj virozi.
Fizioterapeut Domeniko Sisgoreo sa svojim suradnicima dugo će se sjećati te noći, oka nije uspio stisnuti trčeći po hotelskim sobama pomažući bolesne, jer ne radi se o običnim smrtnicima, nego o vrhunski pripremljenim sportašima koji su naletom takve slabosti izgubili odjednom mnogo snage. A to se onda mora hitro nadoknaditi - infuzijom. Miri fibru, ubodi iglu. Njih šestorica čekaju pomoć i - trču u zahod. Baš je dobro počeo Mondial. Holiday Inn je bio nalik pravoj bolnici, sportaši s infuzijom, samo što posjete na katu u bolesničke sobe nisu bile dopuštene.

Boška Balabana hvatala nesvjestica

U subotu je i Sisgoreo mogao odahnuti, s...tanje se stabiliziralo, a dr. Bahtijarević nam je rekao:
- Mnogo su izgubili za utakmicu s Poljacima, ali ćemo sve nadoknaditi za nekoliko dana. Bolje da nam se nešto slično dogodilo odmah nego kasnije. Mi smo, ovdje, ako se ne varam, zbog 13. lipnja i dalje... A do tada ima dovoljno vremena da ovaj slučaj ne ostavi traga.
Koliko doznajemo od šestorice bolesnih je najgore prošao Balaban, koji je u jednom trenutku izgubio svijest.

 
Još u rubrici:
 


SIGURNOSNI ASPEKT KAKO SE NJEMAČKA SPREMA ZA SVJETSKO
PRVENSTVO I GDJE SU U SVEMU TOME HRVATI

ČUVAJU NAS Colonia und Gazde


DRUGI GRAND SLAM TURNIR TENISKE SEZONE
MARIO ANČIĆ DANAS ŽELI IZRAVNATI RAČUNE SA ŠPANJOLCEM

Vrijeme je da Robredu UZMEM POBJEDU


PROBALI I PORAZ SLABA IGRA CICINIH ODABRANIKA U WOLFSBURGU
POLJSKA BOLNICA


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4