Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 1.3.2006.
  novosti
biznis
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
kontra
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 4

ŠIBENSKI CRNI NIZ GINEKOLOG PRIMARNE
ZAŠTITE DOMA ZDRAVLJA NA UDARU RODITELJA

Rodila mrtvu bebu, a pregledi uredni

POGREŠKA Supruga mi je, prema predviđenom roku, trebala roditi 22. veljače, zadnji put je pregledana 20. veljače, a doktor joj je rekao da, ako u međuvremenu ne rodi, dođe za osam dana, priča otac i smatra da je u tome bila pogreška. Nikakve indikacije za prijevremeni odlazak u rodilište nije bilo, tvrdi ginekolog

Ginekologija primarne zdravstvene zaštite šibenskog Doma zdravlja ovaj se put našla na udaru roditelja kojima se nije rodilo živo dijete. Otac djeteta (podaci poznati redakciji) nam je ispričao sljedeće:
— Supruga mi je, prema predviđenom roku, trebala roditi 22. veljače, a trudnoću je kontrolirala u ambulanti primarne zaštite šibenskog Doma zdravlja. Supruga je imala dvije rizične i neuspješne trudnoće, no imamo i dvoje djece od 12 i 14 godina. Zatrudnjela je s 38 godina i trudnoću donijela do pred sam Iz čekaonice ginekoloških ambulanti šibenskog Doma zdravlja/Nikša STIPANIČEVkraj. Zadnji put je pregledana 20. veljače, a doktor joj je rekao da, ako u međuvremenu ne rodi, dođe za 8 dana. Premda nije imala bolove, u subotu sam je ipak odveo u šibensko rodilište. Mlada dr. Mira Lambaša odmah ju je pregledala i ustanovila da je plod mrtav. S obzirom na to da mi je žena imala dvije rizične trudnoće, tvrdim da je trebala biti češće kontrolirana pod kraj trudnoće! Moram reći sve pohvale na račun šibenskog rodilišta, no, problem je u onome što se događalo prije dolaska u bolnicu. Moja žena nije do kraja kontrolirana kod ginekologa u Domu zdravlja — tvrdi otac djeteta.
Doznajemo, međutim, da je žena na kontroli bila 13 puta te da je ugledni šibenski ginekolog (podaci poznati u redakciji) trudnoći posvetio punu pažnju. Sve to stoji i u trudničkoj knjižici.
— Nikakve, apsolutno nikakve, indikacije za prijevremeni odlazak u rodilište nije bilo! Žena je bila trudna 40 tjedana i 3 dana. U subotu 25. veljače došla je u bolnicu, jer se loše osjećala i imala neodređene bolove, a od ujutro više nije osjećala dijete. Nažalost, mislim da je došlo do preranog ljuštenja posteljice što se događa i što se nije moglo predvidjeti! Pozivam bilo koga od kolega i stručnjaka da vještače ovaj slučaj. Tvrdim da je medicinski potpuno čist! Satisfakciju za bilo kakvu objedu koja bi iz ove prijave roditelja mogla proizići, tražit ću i u stručnim krugovima i na Sudu — kaže šibenski ginekolog koji, kao i roditelji djeteta, ne želi s imenom izići u javnost.

Jordanka GRUBAČ
 
Još u rubrici:
 


TRŽIŠTE U KOLAPSU BIZNIS NEKRETNINAMA DOŽIVIO ŠOKANTNI OBRAT
PRODAJA STANOVA LANI
JE PALA ZA - 25 POSTO!


OPASNI KOMENTAR SVEĆENIKA ’KOŠTALE’
RIJEČI O VJENČANJU HOMOSEKSUALACA
Don Anđelko na policiji
zbog prijave gay udruge


ŠTAPOM PO GLAVI ’PRIJATELJI ŽIVOTINJA’ NAJAVILI
PROSVJED PRED MINISTARSTVOM POLJOPRIVREDE
MUČITELJIMA PERADI
KAZNENA PRIJAVA


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/4