Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 30.1.2006.
  novosti
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  kontra
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 1

JUTRO POSLIJE POLICIJA UTVRĐUJE OKOLNOSTI
POD KOJIMA JE DOŠLO DO DEMOLIRANJA KLUBA "MON AMI"
U LUČKOM U SUBOTU, U RANIM JUTARNJIM SATIMA

Specijalce su prije incidenta mlatili
BEJZBOL-PALICAMA

PODIVLJALI Prema neslužbenim informacijama, specijalci su podivljali zato što je petnaestak osoba iz krim-miljea metalnim šipkama i bejzbolskim palicama mlatilo četvoricu njihovih kolega na koje je pritom i pucano

piše Igor DOŠEN

ZAGREB — Žestoka tučnjava do koje je u subotu oko 4 sata ujutro došlo ispred caffe bara "Bel Ami" u Lučkom i dalje je obavijena (po)priličnim velom tajne.
Tragovi sukoba, krv na asfaltu i zavoji, bili su vidljivi i jučer/Sandra SIMUNOVIĆDo sada je utvrđeno da je teške tjelesne ozljede — prijelom nosne kosti s pomakom i grebene čeljusti s izbijena dva zuba — zadobio 19-godišnji Ilija Franić, pripadnik specijalne policijske postrojbe. Lakše su ozlijeđena trojica njegovih kolega.
Navedena četvorica su, prema službenom priopćenju PU zagrebačke, u subotu rano ujutro došla do spomenutog lokala koji radi do 5 sati, no dvojica redara ih nisu puštala pa je među njima došlo do sukoba. Policajci su pritom gore prošli, zadobivši udarce palicama. Ubrzo zatim je tu došlo 16 pripadnika ATJ-a Lučko, svi u civilu i izvan službe, koji su ušli u lokal i sukobili se s konobarima te demolirali inventar. Sve se to odigravalo pred službenicima iz dviju autoophodnji temeljne policije, koji su bili upućeni na mjesto događaja nakon dojave o sukobu ispred "Bel Amija". Šteta koja je pričinjena u tom noćnom klubu iznosi oko 30 tisuća kuna.

Snimljeno kamerama

Temeljni su policajci nekako uspjeli smiriti situaciju u lokalu, a onda su priveli na obavijesni razgovor vlasnika kluba i jednog konobara kojeg su tamo zatekli, a predmet obrade su i specijalci koji su sudjelovali u događaju.
Policija traga za dvojicom redara koji su sudjelovali u tučnjavi. Izuzet je i videonadzor lokala, na kojem je, navodno, snimljen cijeli obračun.
Odgovarajući na novinarske upite, zamjenik načelnika PU zagrebačke Dubravko Novak je istaknuo kako u ovom klubu do sada nije bilo policijskih postupanja zbog nekog incidenta. Redari nisu bili zaposlenici neke zaštitarske tvrtke, već su jedino redari ovog noćnog kluba. U cijeloj ovoj priči je u najmanju ruku neobično da su njih dvojica mogla pretući četvoricu specijalaca. No, prema neslužbenim informacijama, dvama automobilima se na mjesto događaja navodno dovezlo desetak osoba iz kriminalističkog miljea, pa je, prema tim izvorima, petnaestak osoba metalnim šipkama i bejzbolskim palicama mlatilo četvoricu policajaca.

Konobari pomeli čahure

Jučer je policija pretraživala klub u potrazi za oružjem/Admir BULJUBAŠIĆOsim toga je, navodno, vlasnik lokala iz pištolja ispalio pokraj nogu jednog od policajaca dva hica prijeteći da će ih sve pobiti, a navodno je pucao i jedan redar. No, ispaljene čahure nisu pronađene na mjestu događaja jer su ih uklonili konobari, zbog čega će i oni biti na tapetu kriminalističke obrade.
Ispred "Bel Amija" je i u nedjelju bila razvučena policijska traka, pokraj koje je "dežuralo" nekoliko policajaca čekajući pretres lokala u potrazi za oružjem. Ispred lokala smo primijetili ostatke razbijenih boca, a razbijeno je i vanjsko staklo pokraj ulaza. No, kroz zamračeno staklo lokala nismo primijetili da je unutra pričinjena neka veća šteta.
Neki od specijalaca koji su došli osvetiti pretučene kolege navodno su, prema očevicima, prijetili pištoljima, no nisu pucali. U PU zagrebačkoj ističu kako su se na ozljede požalila samo četvorica specijalaca.

   

Susjedi čuli pucnjavu

Čovjek koji stanuje prekoputa rekao nam je kako je čuo galamu, lomljavu i tri pucnja. Još nam je ogorčeno kazao kako susjedi ne mogu spavati od galame koja dopire iz "Bel Amija".
— Pitamo se tko je vlasniku dopustio da može raditi do sitnih sati? Sve je to mafija. Vlasti trebaju zatvoriti ovaj klub. Svi su govorili kako sukobe potiče narodna glazba, no iz ovog kluba uglavnom trešti zabavna glazba — kazao nam je sugovornik. Nasuprot njemu, trojica mladića koja također žive u susjedstvu rekla su nam kako su oni česti gosti "Bel Amija", te kako je tamo uvijek ugodna, kulturna atmosfera.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1