Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 14.12.2005.
  novosti
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
stil
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 1

BLAGDANSKI SPEKTAKL POGLAVARSTVO GRADA I NAŠA NOVINSKA KUĆA SPLIĆANIMA I BROJNIM UGLEDNIM GOSTIMA U TEATRU DAROVALI VRHUNSKI KONCERT BARITONA SVJETSKOGA GLASA LEA NUCCIJA

SPLITSKA NOĆ OPERNE BAJKE

SRĐANOVE SUZE Pročelje teatra sinoć je zablistalo u ’ijadu koluri’, a rijeka uglednih građana iz svih sfera, od sporta do politike, preko kulture i estrade, slila se preko crvenog tepiha. "Ovo je nešto spektakularno, ovako nešto naš grad nije odavno imao!", složili su se mnogobrojni gosti, njih više od 400, između kojih i ministar znanosti i obrazovanja dr. Dragan Primorac, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić... A kad je talijanski bariton zapjevao ariju iz Nabucca, Srđanu Ivaniševiću potekle su suze...

piše Tanja ŠIMUNDIĆ-BENDIĆ
snimili Božo VUKIČEVIĆ i Joško PONOŠ

Jedna od Nuccijevih bravura iz opernih arija, a za njega je pak: Cijeli Split jedna bravuraKada je Leo Nucci, bariton svjetskoga glasa, praćen zborom i orkestrom splitskog HNK sinoć zapjevao ariju iz Nabucca, ocu proslavljenoga tenisača Gorana Ivaniševića, Srđanu, priznao nam je, od uzbuđenja su gotovo potekle suze.
"Ovako je bilo u Bratislavi, a sada i u Splitu. Svaki put kada doživim ovakav spektakl, dođe mi da Naklon velikana velikanu - Vjekoslav Šutej i Leo Nuccizaplačem. A ovo večeras je događaj za pamćenje!", nije krio riječi hvale Srđan, kojem se u dobrim kritikama pridružio i odlično raspoloženi splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić.
Vrhunsku glazbenu poslasticu - nastup svjetski poznatog baritona Lea Nuccija u Splitu - za njegovu 1700. obljetnicu darovali su Poglavarstvo grada i Slobodna Dalmacija, na najbolji mogući način uokvirujući nadolazeće blagdane.
Pročelje teatra sinoć je zablistalo u ijadu koluri, a rijeka uglednih građana iz svih sfera, od sporta do politike, preko kulture i estrade, slila se preko crvenog tepiha. Glamur je jučer, makar i na tren, zagospodario Kazališni glamur u punom sjaju: pozornica pod svjetlima reflektora, oduševljenje u prepunom gledalištu...centrom grada, dok su dame u svečanim haljinama i bundama, te muškarci u odijelima hrlili prema hramu kulture.
"Divno je, ovo je nešto spektakularno. Ovako nešto naš grad nije odavno imao", složili su se mnogobrojni gosti, njih više od 400, između kojih su zamijećeni i ministar znanosti i obrazovanja dr. Dragan Primorac, no i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Svih njih je na ulazu dočekao predsjednik Gradskoga vijeća Željko Jerkov praćen elegantnom suprugom Dragicom.
Sam je koncert završio s tri bisa oduševljene publike, koja pjevača od renomea nikako nije htjela pustiti s bine. No fešta se nije tu završila, svečari su se potom počastili na domjenku u foyeru, u kojem sinoć nije nedostajalo ni ptičjeg mlijeka. Kužina Pimpinele, pod ravnanjem Željka Radmana, pobrinula se za sva čudesa, a na repertoaru se, između ostalog, našlo 12 vrsta kanapea, riblji carpaccio, losos kuhan na pari, zapečene školjke Saint Jacques, medaljoni grdobine u pjenušcu, pa piletina Orly, bakalar i soparnik što se odlično slagalo s nekoliko vrsta kolača i vrhunskom vinskom kapljicom.
Milan Bandić, jabuka i Veljko Rogošić: zagrebački gradonačelnik kazao je kako nije ljubomoran na SplitSplit je sinoć uistinu bio poprište velikoga kulturnog happeninga, bio je domaćin svjetskoj opernoj legendi, koju je poveći broj oduševljenih građana u redu čekao pred ulazom garderobe kako bi dobio njegov autogram...
"Kakav skroman čovjek, a takva legenda!", oduševljeno su šaputali strpljivi Splićani.

   

LEO NUCCI

Od emocija ne mogu govoriti, oduševljen sam!

"Od emocija ne mogu ni govoriti. Ovo je bilo prekrasno! Oduševljen sam gradom, oduševljen Kultura, znanost i politika na okupu: Milan Štrljić, Ivan Kuret, Dragan Primorac, Božo Biškupić i Zvonimir Puljićsam zborom i orekstrom, svime. Pomalo sam i iscrpljen, od sveg tog nagomilanog naboja koji me stalno držao ovdje...", rekao nam je netom poslije koncerta Leo Nucci, kojeg smo na trenutak uspjeli odvući od brojnih čestitara. Nucci nam je priznao kako je oduševljenje nastupom odmah podijelio sa svojom suprugom, koja, na njegovu žalost, nije s njim mogla doputovati u Split.
Svi koji su boravili u Nuccijevoj blizini ustvrdili su kako je operna zvijezda svjetskog glasa iznimno skroman čovjek, koji tijekom boravka u gradu pod Marjanom nije imao nikakvih posebnih želja. Nucci, doznajemo od organizatora, nije tražio ni vozača, sam je prošetao gradom, a razgledao je i Kaštelet jer je želio vidjeti lokalitet kojim je njegova supruga, nakon što ga je posjetila, bila oduševljena.

VJEKOSLAV ŠUTEJ

Za dušu i gušte

Ni Šutej nije skrivao zadovoljstvo sinoćnjim događajem za kojeg se tražila sjedalice više.
"Ovo je bio, kako bi ga najbolje opisao, koncert za dušu i gušte. Prekrasan ugođaj! I još k tome moram reći kako je koncert došao u pravo vrijeme, taman pred nadolazeće blagdane. Divno je bilo!", ponavljao je Šutej, koji je sa svojim prijateljem Nuccijem, prilikom ulasta na cocktail party u foyeru, opet pobrao veliki pljesak okupljenih.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1