Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 14.12.2005.
  novosti
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
stil
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 1

IVAN BEŠLIĆ, OTAC UBIJENE ANĐELE, O MOGUĆNOSTI DA UBOJICA
ZBOG SPOROSTI PRAVOSUĐA IZIĐE IZ PRITVORA

’Ivan Bulj već je pripremio sve
za bijeg iz zemlje’

SUSRET ’Nemam ni želju ni potrebu tražiti Ivana Bulja, jer ne znam bih li se mogao kontrolirati da se sretnemo oči u oči. Iako se još uvijek nadam da će jednog dana progovoriti i ispričati što se sve događalo’

Otac okrutno ubijene djevojke smatra da istina još nije rasvijetljenaSPLIT - Osoba koja je sigurno najviše zainteresirana za rasplet novonastale situacije oko mogućeg izlaska Ivana Bulja iz pritvora prije pravomoćnosti presude jest Ivan Bešlić iz Sinja, otac ubijene 16-godišnje Anđele.
— Prema svemu sudeći, postoji zakonska mogućnost da optuženi iziđe iz zatvora 10. siječnja 2006. godine. Ne bi me iznenadilo jer je u Hrvatskoj već zabilježen takav slučaj. Ako se i ovaj put dogodi, dogodit će se zbog sporosti sudstva — izjavio je Ivan Bešlić za Slobodnu Dalmaciju, te dodao:
— Osobno mislim da u svemu veliku ulogu imaju pojedinci iz bivšeg KOS-a, kojemu je pripadao i Ivan Bulj. Ti bivši kosovci još uvijek su aktivni.

Nemar Vrhovnog suda

(Ne)namjernu sporost sudstva u ovom slučaju Bešlić uspoređuje s presudom Ivici Buljanu, također iz Sinja, pravomoćno osuđenom za dvostruko ubojstvo na 22 godine zatvora. Zanimljivo je, naime, da je presuda Buljanu donesena 40-ak dana nakon presude Ivanu Bulju, ali je zato na Vrhovnom sudu riješena puno brže, već u listopadu ove godine.
Oba suđenja je pritom vodio isti sudac Županijskog suda u Splitu, Zoran Matulović.
Premda govori kako bi mu izlazak Bulja iz pritvora značio šok, Bešlić napominje i da to nije razlog da Bulj izbjegne kaznu na koju bude osuđen. Pri tome nije optimist kad se radi o potvrđivanju dugotrajne kazne zatvora.
— Iskreno, po onome što sve rade, i kako rade, najvjerojatnije bi kaznu mogli smanjiti i tako riješiti svoju aljkavost — kaže Bešlić.

Ivan Bešlić možda uskoro susretne ubojicu svoje kćeriBijeg već pripremljen?

Ako Ivan Bulj uistinu napusti Bilice, makar i privremeno do pravomoćnosti presude, put bi ga vjerojatno vodio u Suhač kod Sinja, gdje ima obiteljsku kuću.
U tom slučaju susret s ocem pokojne Anđele teško bi izbjegao. Sam Bešlić će na izravan upit o mogućem sustretu kratko reći:
— Nemam ni želju ni potrebu tražiti Ivana Bulja, jer ne znam bih li se mogao kontrolirati da se sretnemo oči u oči. Iako se još uvijek nadam da će jednoga dana progovoriti i ispričati što se sve događalo.
Anđelin otac nije, međutim, uvjeren da bi Ivan Bulj na ponovno stečenoj slobodi požurio u Suhač i Sinj.
Realnijom mu se čini mogućnost da Bulj iskoristi priliku i pobjegne u Srbiju i Crnu Goru, gdje njegova bivša supruga Jadranka ima rodbinu. U prilog takvim spekulacijama idu i priče koje kruže po Sinju o navodnoj hipoteci stavljenoj na kuću Ivana Bulja radi podizanja kredita.

piše Jadranka MATIĆ
snimio Ante ČIZMIĆ

Tužitelji će tražiti produljenje pritvora

Jedna od triju mogućnosti produljenja pritvora Ivanu Bulju, na koje se poziva Vrhovni sud, jest ona u slučaju da nepravomoćna presuda Županijskog suda u Splitu, kojom je osuđen na 27 godina zatvora zbog ubojstva maloljetne Anđele Bešlić, bude ukinuta.
— U toj situaciji, Županijsko državno odvjetništvo bi do 10. siječnja 2006. godine uputilo Vrhovnom sudu obrazloženi prijedlog za produljenje pritvora za još jednu godinu, potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju Inka Jurišić, županijska državna odvjetnica u Splitu.

 
Još u rubrici:
 


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/1