Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 4.11.2005.
  novosti
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
more
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 4

IMENOVANJE NOVI ŠEF UREDA ZA SUZBIJANJE
KORUPCIJE I ORGANIZIRANOG KRIMINALA

USKOK Dinku Cvitanu

BEZ REPOVA Cvitan ima dugogodišnje iskustvo, a u pravosudnim je krugovima na glasu kao kvalitetan, uspješan i samozatajan odvjetnik i tužitelj bez ikakvih skandala i(li) "repova"

ZAGREB - Zagrepčanin Dinko Cvitan, zamjenik državnog odvjetnika i ravnatelja USKOK-a, kojeg je nakon smjene Željka Žganjera glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u srijedu imenovao privremenim v.d. ravnatelja USKOK-a bit će, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, novi šef Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala. Cvitan ima dugogodišnje iskustvo, a u pravosudnim je krugovima na glasu kao kvalitetan, uspješan i samozatajan odvjetnik i tužitelj bez ikakvih skandala i(li) "repova". Bio je dugogodišnji tužitelj u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, iz kojeg odlazi nakon čistke provedene u prvoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća.
U Kazneni odjel zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva vratio se kad ga je, uz podršku glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića i kolegija DORH-a, Državnoodvjetničko vijeće 10. lipnja 2003. godine imenovalo zamjenikom županijskoga državnog odvjetnika, nakon čega je raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja USKOK-a. Cvitana je nedavno, preciznije 24. listopada, na prijedlog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Državnoodvjetničko vijeće imenovalo zamjenikom glavnoga državnog odvjetnika, a uskoro će, to je posve izvjesno, na mandat od četiri godine, zasjesti u fotelju prvog čovjeka USKOK-a. Ravnatelja te ključne institucije za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, uz prethodno mišljenje ministrice pravosuđa i kolegija DORH-a, imenuje glavni državni odvjetnik.
Dinko Cvitan rođen je 1958. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a na zagrebačkom Pravnom fakultetu diplomirao je 1983. Nakon što je na Općinskom sudu u Zagrebu položio pravosudni ispit, radio je kao zamjenik zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika, zatim kao odvjetnik te direktor pravnih poslova u "Sunce osiguranju". Od 2003. godine zamjenik je zagrebačkoga županijskog državnog odvjetnika i zamjenik ravnatelja USKOK-a. U listopadu 2005. godine imenovan je zamjenikom glavnog državnog odvjetnika RH, a rješenjem od 2. studenog 2005. imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja USKOK-a.

V. ĐURIČIĆ
 
Još u rubrici:
 


BRAČKA BURZA DALMATINSKI OTOK S NAJVEĆIM BROJEM
MASLINOVIH STABALA "TONE" OD TEŽINE PLODOVA

Urod maslina rekordan
- cijene ulja ne padaju!


SPORNA PRODAJA ZBOG MALVERZACIJA OKO BIVŠE IMOVINE
TVORNICE SLATKIŠA PRIJAVE PROTIV ČETVORICE ODGOVORNIH
Privedeni direktor Bobisa
i vlasnik hotela "Art "


SKANDALOZNO NAKON OTVARANJA ISTRAGE OKO BIVŠE STEČAJNE
UPRAVITELJICE "DALMATINKE" I DIREKTORA TRŠĆANSKE
TVRTKE KOJA JE KUPILA SINJSKU TVORNICU
TUĐEN-MAZUTH PRODALA ISTOM
PARTNERU JOŠ ČETIRI TVORNICE


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/4