Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 3.10.2005.
  novosti
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnja strana
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 3

DIONIZIJEVA FEŠTA DIPLOMATSKI VINSKI PRVIJENAC
BADELA PREDSTAVLJEN U SPLITU

Prvo vino s putovnicom

Tramincu Nespeš 2004. barrique iz palete Vin Diplomatique kumovao nekadašnji veleposlanik Kraljevine Norveške Knut Toraasen, a napunjen je prije nekoliko dana

piše Maja STANIŠLJEVIĆ
snimio Mario TODORIĆ

Franjo Francem i vino za prijatelje"Prijatelji vina nikada se ne rastaju, nego traže povode za nove susrete." Ova dobro zapamćena izjava sa svečane oproštajne večere našeg veleposlanika Dražena Vukova-Colića u Beču, potvrdila se i u Splitu, gdje su povod za susret s prijateljima vina, u restoranu Bellevue-Noštromo pronašli Badel 1862, kuhar kreativac Zlatko Marinović i splitska nutricionistica Olja Martinić.
Sve je, naime, na jednome mjestu okupila prezentacija nove palete vina Badel 1862 pod nazivom Vin Diplomatique.
Vina su to s diplomatskom putovnicom, te s kumstvom i potpisom nekog od veleposlanika u Hrvatskoj, koje je s Badelom 1862 osmislila tvrtka Mam-Vin sa svojom revijom "Svijet u čaši".

Potpisi veleposlanika

"Diplomatski vinski prvijenac Badela je traminac Nespeš 2004. barrique iz Zelenskog vinogorja, izuzetno vino koje se servira samo pravim prijateljima", pojasnio je na večeri u Splitu Franjo Francem, direktor proizvodnje u Badelu, te predsjednik Društva enologa Hrvatske.
Ovom izuzetnom tramincu, inače, u Zagrebu je kumovao nekadašnji veleposlanik Kraljevine Norveške Knut Toraasen, a splitskom događaju svi oni kojima je diplomatska putovnica bliska — članovi konzularnog zbora, ali i novinari devet novinskih i tv-kuća.

Samo za prijatelje

"Vino predstavljeno u Splitu napunjeno je prije nekoliko dana i već je za nominaciju vinskog prijateljevanja potaknulo još nekoliko veleposlanika — poglavito Danske, Švedske i Japana, ali bi kandidat za kumstvo uskoro mogao biti i iz Splita. Svakako, vina s potpisom diplomacije naša su putovnica za svijet", poručio je Francem.
S tim su se na večeri u Splitu složili počasni konzuli Silvana Kondić (Nizozemska), Marin Mrklić (Austrija), Milan Senjanović (Finska), Ivo Staničić (Mađarska), Neno Muskatelo (Danska) i Slobodan Aničić (Švedska), koji je kazao kako se u Švedskoj vino može kupiti samo u specijalnim trgovinama koje se zatvaraju u 18 sati.

   

Ivanu dolcu nedostaje ženska dimenzija

A sve one koji su svjedočili ovim užicima u vinu i jelu zabavila je iskrenost kolege novinara Željka Rogošića:
— Nisam nikada sreo ovakvu kuhinju u kojoj su se spojila jela, vina i putovnica; osobno preferiram Ivan dolac barrique, potentnost i muškost toga vina; ja bih mu dodao još samo i intelektualnost da dobije i žensku dimenziju...

 
Još u rubrici:
 


MARKETINŠKI SPEKTAKL U ZAGREBU PETA "NOĆ GUTAČA REKLAMA"
SPOT GODINE
’SVAKO DIJETE TREBA OBITELJ’


PARIS HILTON RAZVRGNULA ZARUKE S BOGATAŠEM PARISOM LATSISOM
’Nisam spremna za brak!’


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3