Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
30.4. i 1.5.2005.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 5 od 7

SVEČANA PROMOCIJA NA FESB-u

Novi inženjeri

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, u prisutnosti mnogobrojne rodbine i profesora, jučer su promovirani novi diplomirani inženjeri elektrotehnike i strojarstva, inženjeri elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te šest magistara tehničkih znanosti. Promociju je vodio prof. dr. sc. Dinko Begušić zajedno s članovima povjerenstva koje su činili prodekani prof. dr. sc. Tomislav Kilić, dr. sc. Ivica Puljak i dr. sc. Boženko Bilić.
Diplomu inženjera strojarstva iz ruku dekana Begušića ponosno su primili: Sa svečanosti podjele diploma/Nikola VILIĆBoško Abaza, Ante Alujević, Ante Ćorluka, Dražen Delić, Roberto Družijanić, Atiljo Duplančić, Nikola Gjeldum, Boris Jozić, Mirko Katunarić, Viktor Kozić, Goran Milavić, Ratko Mimica, Ivica Pavelić, Filip Perković, Dražen Škrabar, Ivan Šobot, Zoran Vlašić i Vjeran Vojković.
Diplome inženjera elektrotehnike zaslužili su: Damir Bokšić, Branimir Branica, Damir Čavka, Dušan Dobrijević, Nils Dobroslavić, Ines Dropulić, Jozo Duvnjak, Dragan Gladović, Marija Ivanković, Tomislav Jelavić, Branka Jukić, Tanja Krivo, Darko Kulušić, Jasna Lacmanović, Marin Laus, Leo Lelanović, Paula Letica, Sanja Lorencin, Tanja Mandić, Oliver Marević, Željko Marić, Zvonimir Mataga, Ivan Matić, Marija Medur, Josip Meštrović, Maja Miš, Tomislav Odrljin, Goran Paić, Maja Pažanin, Damir Pekeljević, Vesna Pekić, Davor Perinović, Vladimir Perković, Mladen Piteša, Zlatko Plazonić, Andrej Prskalo, Ivica Puljiz, Mario Radanović, Jakša Rogulj, Ivo Rozić, Josip Surjan, Mišo Šanić, Jelena Šarić, Sleven Škaro, Bože Tokić, Vedran Vrančić, Nikša Vrdoljak i Mario Zaradić.
Damir Dlaka, Damir Krstinić, Marin Maletić, Ivan Visković, Igor Vujović i Maro Jelić ovom prigodom su svečano promovirani u nove magistre tehničkih znanosti koji su tu titulu i zvanje zaslužili uspješnom obranom svojih magistarskih radova.

L. KOVAČIĆ
   

DENIS DRAGUN ODGOVARA KOLJI GRISOGONU I NAJAVLJUJE

U nedjelju u Luxoru besplatni fažol

Optužba da sam krivotvorio punomoć za korištenje Luxora, koju je izrekao Kolja Grisogono, član Poglavarstva zadužen za gradske resurse, još je jedna u nizu neistina i izmišljotina kojom se kontinuirano ruši moj osobni ugled, kao i ugled kavane Luxor. Govori tako Denis Dragun, splitski ugostitelj.
— Vidljivo je da je Grisogono zainteresiran za Luxor kao čovjek koji upravlja gradskim resursima zajedno sa svojim podanicima. Zauzeo je pola Dioklecijanove palače, sam je u sukobu interesa, zloupotrebljavajući svoju funkciju i političku moć. Cilj mu je domoći se Luxora — zaključuje Dragun u kratkom "medijskom priopćenju" napisanom teško čitljivim rukopisom, koji zaključuje riječima: "Pozivam sve dobre ljude grada Splita da prvoga svibnja dođu u kavanu Luxor na besplatan fažol."

   

U ZNAK ZAHVALNOSTI ZA DONACIJU

Fešta Mozaika

/Jadran BABIĆČlanovi društva Mozaik više neće cvokotati od zime ni afanavati od vrućine uvježbavajući nove plesne korake. Zahvaljujući donaciji tvrtke Sinest, koja je u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom opremila njihove prostorije klima-uređajem sanyo, odsad će se probe odvijati u puno ugodnijoj atmosferi. Rasplesani i raspjevani podmladak Mozaika zahvalio je donatorima pjesmom i plesom na priredbi održanoj u četvrtak u njihovim prostorijama u Zagrebačkoj ulici.
Na priredbu su pozvali i djecu iz Centra Slava Raškaj, kojima su obećali da će moći prisustvovati njihovim probama kad god zažele. U veseli mozaik pjesme i plesa umiješao se i Giuliano, koji se rado odazvao pozivu da zapjeva na njihovoj priredbi. Pačići i lastavice zaplesali su u šarenim kostimima, a himnu Društva "Život je mozaik", koja je skladana na tekst Momčila Popadića, otpjevao je Mozaik band.

T. SUMIĆ
   

PREDIZBORNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE KAŠTELANSKOGA HSP-a

Stranka "čistih ruku"
odlučno protiv korupcije

KAŠTELA - Kao nositelj liste HSP-a za grad Kaštela, čast mi je stati na listi ispred mladih, poštenih, marljivih i savjesnih građana grada Kaštela — kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Stjepan Maglica, predsjednik kaštelanskog ogranka HSP-a. Lista je sastavljena od branitelja, intelektualaca, studenata, radnika, umirovljenika, obrtnika te nezavisnih kandidata, kako bismo zastupali sve kategorije stanovništva u gradu Kaštelima. Prednosti Stjepan Maglica, Zlatko Rožič i Ana Lučić na jučerašnjoj konferenciji za novinare/Jakov ŽARKOHSP-a na ovim izborima je što se nismo okoristili o svoj narod, nismo sudjelovali u bilo kakvoj malverzaciji, a dosljedno i vjerodostojno provodimo političke stavove, pa stoga pozivamo sve Kaštelane da glasuju najprije za osobe, pa onda za političke stranke. Kao ozbiljna politička stranka prije svega ćemo uvesti red i odgovornost u gradskoj upravi, jer smo stranka koja je omogućila Zakon o sukobu interesa, prema kojemu ćemo provesti u djelo borbu protiv korupcije u Kaštelima — dodao je Maglica.
— Upravo HSP Kaštela po svim mogućim anketama ima snagu, a i odlučnost promijeniti negativnosti u gradu Kaštelima. Na ovim izborima mi na listi HSP stojimo ispred Kaštelana svojim imenom i prezimenom, i jedini sud bit će nam građani Kaštela — izjavio je Zlatko Rožić.
— Razmatrajući problem kod nas mladih u Kaštelima, možemo reći da je osnovni problem nezaposlenost i višak slobodnog vremena. Mladima se jednostavno ne pruža prilika da se integriraju u društvo, odnosno da postanu društveno korisni. Kako ne bi svoje slobodno vrijeme provodili na ulici, HSP predlaže osnivanje domova za mlade u svim mjesnim odborima grada Kaštela. Cilj domova je da im grad da do znanja da vodi računa o njima, da oni te domove shvate kao svoje gdje će putem raznih aktivnosti graditi sebe i pripremati se za sutra — kazala je Ana Lučić.

Jakov ŽARKO
 
Još u rubrici:
 


MINISTAR ZDRAVSTVA NEVEN LJUBIČIĆ
POSJETIO SPLITSKU KLINIČKU BOLNICU

Gdje je limit splitskog KB-a


NA SPLITSKOM PAZARU UOČI BLAGDANA
Mosor nas je svih prehranija


ĐULA RUŠINOVIĆ-SUNARA,
NOSITELJICA NEZAVISNE LISTE ZA GRAD I ŽUPANIJU

Obitelj nam je na prvome mjestu


KAKO JE JEDNA MONTIRANA FOTOGRAFIJA
S POSJEČENIM STABLIMA UZBUNILA DUHOVE

Nismo bene da ogolimo Bene!


SKUP O ZDRAVSTVENOJ DJELATNOSTI NA PODRUČJU
ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Bolnica u službi turizma


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 5/7