Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 19.4.2005.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

TEŠKA PROMETNA NESREĆA JUČER U ZAGREBU

Službenik talijanskog veleposlanstva
smrtno stradao na motociklu

ZAGREB - Zbog oduzimanja prednosti na raskrižju Karlovačke i Brezovičke ceste u Novome Zagrebu, u ponedjeljak oko 9 sati došlo je do stravične prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji motociklist Alberto Ferreri, inače službenik talijanskog veleposlanstva u Zagrebu. Unatoč zaštitnoj kacigi koju je imao na glavi, 46-godišnji je motociklist podlegao ozljedama na licu mjesta, dok će protiv 36-godišnjeg nesavjesnog vozača E.C. biti podnesena kaznena Obavljanje očevida na mjestu nesreće u kojoj je poginuo službenik talijanskog veleposlanstvaprijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kao i nepoštovanja prometnih znakova.
U kobno vrijeme E.C. je upravljao kombijem marke isuzu camp zagrebačkih registracijskih oznaka Karlovačkom cestom na području Remetinca. U jednom je trenutku odlučio skrenuti lijevo u Brezovičku ulicu u koju je bilo zabranjeno skretanje jer je bila zatvorena za promet zbog radova.
Osim zabranjenog skretanja, nije propustio motocikl iz suprutnog smjera koji je imao prednost, pa je udario u Alberta Ferrerija koji je od siline udarca s motociklom marke suzuki 650 diplomatskih pločica odletio na obližnji rasvjetni stup, koji je samo očešao.
Silina sudara odbacila je zatim Talijana u metalnu ogradu ispred trgovine "Motoprom" gdje je, na žalost, i ostao ležati u jarku ispred trgovine. Komadi slupanog motocikla razletjeli su se i razbili staklo na trgovini "Motoprom", inače specijaliziranoj za motore i motocikle. O nesreći je odmah obaviješteno i talijansko veleposlanstvo čija su dvojica službenika odmah došla na mjesto tragedije te su odvedena u policiju u Lučko radi zbrinjavanja tijela njihova smrtno stradaloga kolege.

H. KARAKAŠ JAKUBIN
   

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA ZA UBOJSTVO LJUBOMIRA NOVAKA

Trojci ukupno 55 godina

RIJEKA - Kaznom zatvora od 20 godina zbog ubojstva Ljubomira Novaka kažnjena je njegova supruga Snježana Novak te ubojica Damir Perasz, a s 15 godina kažnjen je Krešimir Luketić. Tako je odlučilo sudsko vijeće riječkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić obrazlažući najvišu moguću kaznu za dvoje optuženih perfidnošću ubojstva. Preciznije, Perasz je nepravomoćno osuđen za ubojstvo iz koristoljublja, Snježana Novak za ubojstvo na podmukao način, dok je Luketićeva uloga ocijenjena kao pomaganje pri ubojstvu iz koristoljublja.
Presuda je izrečena u skladu sa starim Zakonom o kaznenom postupku koji je bio na snazi u vrijeme ubojstva u prosincu 1995., po kojemu je najveća moguća kazna 20 godina. Po sadašnjem zakonu maksimalna je kazna 40 godina zatvora.
Ljubomir Novak imao je pravo na život, a ono mu je uskraćeno željom žene koju je volio da živi s mlađim muškarcem, ali od Ljubomirova novca. On njoj za novogodišnji dar naručuje skupocjeni sat, a ona njemu ubojstvo, priprema ga mjesec i pol dana i na kraju ga dovodi na mjesto gdje je planirano — rekla je sutkinja Šarić obrazlažući presudu i najviše vremena posvećujući ulozi Snježane Novak.
Sudsko je vijeće ocijenilo i da je Snježana Novak svojim izjavama policiji i kasnijim ponašanjem najviše pridonijela tome da se sudski postupak za djelo počinjeno 27. prosinca 1995. godine odgodi za sedam godina te da se u svim kombinacijama oko izvršenja djela pojavljuje upravo ona.
Na svjedoke se pokušalo utjecati na sve načine i njihov je strah bio očit na suđenju. Uz to se nastojalo ukazati i na druge ljude kao moguće ubojice — rekla je sutkinja Šarić spomenuvši i činjenicu da su na dan ubojstva Novakovi u videoteci posudili film "Novčanica od milijun dolara", a u danima koji su mu prethodili "Poziv na vjenčanje" i druge ljubavne filmove.
Upozorila je i na činjenicu da na očevidu, obavljenom po noći u jakom nevremenu, nitko od nazočnih policajaca i liječnika nije vidio da je Novak ubijen, nego je to utvrđeno na obdukciji dan poslije. Osuđenici su izricanje kazne primili mirno iako su vidljivo bili pod stresom, a obrana je najavila žalbu.

I. CELEVSKA
 
Još u rubrici:
 


USKORO SUĐENJE DVOJICI PLJAČKAŠA FINE U BOLU
Optužnica za Legiju


ZAGLUMILI POLICAJCE I OTELI TERET BOSANSKIM KAMIONDŽIJAMA
Stop palicama do 48 tona šećera


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3