Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 23.3.2005.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  vrt
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 3

PIROVAC: NELEGALNA GRADNJA U ULICI AUGUSTA CESARCA

OD LJETNE KUHINJE DO KATNICE
ZA SAMO SEDAM DANA

Nadogradnja objekta u Ulici Augusta Cesarca u Pirovcu zoran je primjer kako se (o)lako i u vrijeme ministrice Marine Matulović-Dropulić krši Zakon o gradnji. Naime, Ljiljana Turkalj iz Zagreba, vlasnica objekta na broju 11, na temelju lokacijske dozvole za ljetnu kuhinju sagradila je katnicu, i to u roku od samo sedam dana. Ljetna je kuhinja bila dio susjednog objekta kojega su Turkalji u međuvremenu prodali da bi, na preostaloj površini parcele od jedva 250 Bivša i sadašnja kuća Turkaljevih, "naštancane" jedna do drugečetvornih metara, na njenim temeljima izgradili novu kuću za odmor. Začin svemu dodala je Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, i to svojim nedjelovanjem.
Toj je službi Vice Meić, komunalni redar u općini Pirovac, uputio dopis još 8. ožujka s molbom da inspektor iziđe na teren, uz naznaku hitnosti. Do danas se Uprava nije očitovala, a da stvar bude gora, pirovačkom načelniku Anti Šparici pri provjeri slučaja u Upravi je rečeno da je rješenje za uklanjanje objekta u Ulici Augusta Cesarca 11 napisano još 10. ožujka.
- Očigledno je da netko to rješenje drži u ladici i radi u sprezi i(li) s vlasnikom objekta i(li) s izvođačem radova koji je uz to i građevinska tvrtka, to jest pravna osoba – tvrdi Šparica, te dodaje – Zakon se ovdje krši višestruko, a državne službe ne reagiraju. Općini nije uplaćena ni lipa na ime komunalnog doprinosa, a sutra će taj i takvi vlasnici prvi prozivati Općinu što u njihovoj ulici, primjerice, nema javne rasvjete. Istodobno naši domaći mladi ljudi godinama čekaju na uredne građevinske papire, žive kao podstanari i ne pada im na pamet da započnu ilegalnu gradnju – kaže on, ogorčen što je kao prvi čovjek općine osuđen tek na bespomoćno promatranje "nereda u vlastitom dvorištu".

tekst i slika Mande TURČINOV-JEŽINA
 
Još u rubrici:
 


MINISTARSTVO KULTURE ZA OBNAVLJNJE KULTURNE BAŠTINE DRNIŠA
OSIGURALO 550 TISUĆA KUNA

Kući Divnić 200 tisuća


VEČERI PASIONSKE BAŠTINE U DRNIŠU
Uživali u sakralnoj glazbi i duhovnoj riječi


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3