Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 4.3.2005.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

JUČER POSLIJEPODNE U ISTRAŽNI CENTAR U DUBROVNIKU

Privedena trojica koju se sumnjiči
za dizanje u zrak golfa u Metkoviću

DUBROVNIK - Djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog opravdane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i Jučerašnje privođenje Antonija Bebića i Mate Obšivača u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku/Tonči PLAZIBATimovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku priveli su D.J. (32) iz Slavonskog Broda te M.O. (25) i A.B. (29) iz Metkovića.
Nakon opsežne kriminalističke obrade, provedene na terenu u vezi podmetanja eksplozivne naprave ispod vozila Rebeke Volarević u noći 24./25. siječnja ove godine, navedena je trojka privedena istražnom sucu Đorđu Benussiju. Kako smo neslužbeno doznali, oko 12.30 sati prvo je, navodno, priveden Dalibor Jelić, za kojeg se u medijima navodilo kako je vlasnik kuglane i ugostiteljskog objekta u Grudama (BiH). Prema policijskom priopćenju koje potpisuje načelnik Ureda načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika, on je "prije 25. siječnja nabavio eksplozivnu napravu, nakon čega je utvrdio gdje živi Ivica Volarević s obitelji i kojim se vozila koriste članovi obitelji Volarević. U noći 24./25. siječnja ove godine D.J. postavlja eksplozivnu napravu pod vozilo DU 552-CD... i aktiviranjem eksplozivne naprave dolazi do velikog oštećenja tog vozila te pucanja stakala na obližnjim stambenim objektima, čime je pričinjena materijalna šteta od najmanje 50 tisuća kuna".
U priopćenju se kaže kako je također utvrđeno da su navedenom u pripremanju izvršenja opisanog kaznenog djela pomagali Mate Obšivač (25) i Antonijo Bebić (29). Njih dvojica su u jurećem policijskom land roveru dovedeni u Istražni centar Županijskog suda oko 14 sati. Za navedenu dvojicu kaže se da su kazneno djelo učinili "na način da su mu, znajući što namjerava učiniti, pokazali gdje živi obitelj Volarević i kojim se vozilima koristi". U priopćenju se navodi da su ta dvojica pomogla Jeliću (za sve osumnjičene policija navodi inicijale) da nabavi dio sredstava koji je upotrijebljen u izradi eksplozivne naprave, čime su također počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Očekuje se kako će organi pravosuđa nakon ovih saslušanja biti značajan korak naprijed u spoznaji pune i konačne istine glede tzv. bombaškog rata koji se vodi u dolini Neretve, a koji je kulminirao s navedenim podmetanjem eksplozivne naprave pod golf Rebeke Volarević, a prije toga, u novogodišnjoj noći 1. siječnja, i paljevinom ribarnice koja je vlasništvo gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jamba.

Ahmet KALAJDŽIĆ
   

Još dva mjeseca pritvora
za Margitu Gamulin-Kožul

SPLIT - Rješenjem izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu, za dva mjeseca produljen je pritvor nad Margitom Gamulin-Kožul, bivšom voditeljicom poslovnice Privredne banke Zagreb u Jelsi. Gamulin-Kožul u pritvoru je od 4. veljače 2005. zbog osnovane sumnje da je tijekom 2003. i 2004., zloporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službene isprave, nekolicini klijenata i banci nanijela štetu od 795.000 eura.
Budući da u proteklih mjesec dana, koliko se osumnjičena nalazi u zatvoru na Bilicama, nije okončana istraga tijekom koje će biti saslušan veći broj svjedoka, istražni sudac Neven Cambi zatražio je produljenje pritvora do 4. svibnja ove godine zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Vijeće je prihvatilo i obrazloženje po kojemu i dalje postoje i osobito teške okolnosti počinjenja djela. U ovom slučaju radi se o tome da je osumnjičena zloporabila povjerenje svojih dugogodišnjih znanaca i sumještana, te da je time došlo do narušavanja povjerenja građana u cjelokupni bankarski sustav. U posebno teške okolnosti počinjenja kaznenog djela ubraja se i visina nanesene štete od gotovo šest milijuna kuna.

 
Još u rubrici:
 


NAKON NESREĆE U SPLITSKOM ŠKVERU U PROSINCU
Istražni zahtjev zbog pada teške dizalice


ZAGREB
Odbačena prijava protiv Nina Bule


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3