Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 11.2.2005.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 8

ŽUPANIJA OSNIVA DRUŠTVO ZA GOSPODARENJE OTPADOM

"Čisti okoliš" u Lećevici

Za 15. veljače sazvan je sastanak Županije s predstavnicima gradova Split, Solin, Kaštela, Omiš i Trogir kao suosnivačima društva s ograničenom odgovornošću za gospodarenje otpadom koje će se zvati Regionalni centar čistog okoliša

Studija utjecaja na okoliš vezana za lokaciju županijskog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici bit će idućeg tjedna predana Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, najavio je Tomislav Mihotić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i komunalne poslove, na jučerašnjoj sjednici Županijskog poglavarstva. On je izrazio uvjerenje da će ocjena stručnog tima potvrditi tu lokaciju ističući još jednom kako u istražnim radovima nije bilo nikakvih podvala te da bi sama Županija, da se pokazalo da lokacija nije pogodna za gradnju centra, odmah tražila novu lokaciju. On je upozorio na golemi interes tvrtki iz zemlje i inozemstva koje nude stručnu i financijsku pomoć u ovom poslu, što, kazao je, pokazuje da smo na pravom putu.
Za 15. veljače sazvan je sastanak Županije s predstavnicima gradova Split, Solin, Kaštela, Omiš i Trogir kao suosnivačima društva s ograničenom odgovornošću za gospodarenje otpadom koje će se zvati Regionalni centar čistog okoliša, a nakon toga u zakonsku proceduru uputit će se nacrt prijedloga društvenog ugovora. Nakon odluke o osnivanju društva od strane Županijske skupštine te gradskih vijeća sastavit će se javnobilježnička isprava koju će potpisati za to ovlaštene osobe kada na snagu stupa sam društveni ugovor. Poslije toga će se održati prva Skupština na kojoj će se izabrati v.d. direktora koji je dužan provesti sve potrebne radnje za upis u registar Trgovačkog suda u Splitu, a upis se, vjeruju u Županiji, može očekivati koncem travnja.
Temeljni kapital društva iznosio bi milijun kuna, a temeljni ulozi određeni su prema broju stanovnika pojedinog osnivača. Tako bi temeljni ulog Splitsko-dalmatinske županije iznosio 42 posto ili 420 tisuća kuna, Grada Splita 40,7 posto ili 407 tisuća kuna, Grada Solina četiri posto ili 40 tisuća kuna, Grada Kaštela 7,3 posto ili 73 tisuće kuna, Grada Omiša 3,3 posto ili 33 tisuće kuna te grada Trogira 2,7 posto odnosno 27 tisuća kuna. U društvenom ugovoru ostavljena je mogućnost da se i drugi gradovi i općine uključe u društvo.
Poglavarstvo je jučer izviješteno i o provedbi i ispunjenju ugovora o koncesiji za Tunel "Sv. Ilija" kroz Biokovo. Građevinska dozvola za tunel postala je pravomoćna 10. siječnja, a do 4. veljače koncesionar je Županiji uplatio ukupno 3,1 milijun kuna, što je protuvrijednost 550 tisuća USD.
Među ostalim, jednoglasno je donesena odluka na temelju koje će se djeci hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu i djeci branitelja koji su, zbog PTSP-a, izvršili suicid isplaćivati 300 kuna mjesečno tijekom ove godine. Dožupan Tadija Barun predlagao je da se odluka odnosi i na djecu hrvatskih branitelja koji su umrli nasilničkom smrću, kakvih je šest slučajeva u Županiji, ali nije dobio potporu kolega.

Marina PROTIĆ
   

PORTUS "OTEO" ŽUPANIJI KADAR

Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije jučer je, na vlastiti zahtjev, razriješilo Anku Matošić s dužnosti pročelnice Upravnog odjela za financije, a za v.d. pročelnice do izbora po natječaju imenovalo njenu dosadašnju zamjenicu Nanicu Dijan.
Zahvaljujući joj na dosadašnjoj suradnji, župan Kruno Peronja izrazio je žaljenje što odlazi "odgovoran, stručan i sposoban kadar", ali mu je i drago što županija postaje rasadnik kadrova koje želi tržište. Anka Matošić odlazi za člana Uprave za financije u firmi Portus-stabilna telefonija, koja je novi operater za fiksnu telefoniju.
— Volim se odmjeravati u novim projektima i nadam se da će i ovo biti treća sreća — izjavila je Matošić koja je 11 godina provela u Županiji s dvogodišnjim "izletom" u Agenciju Eko-Kaštelanski zaljev.

MEDALJE UZ ROĐENDAN GRADA

U obilježavanje 1700 godina grada Splita uključila se i Splitsko-dalmatinska županija izradom zlatnih i srebrnih medalja. Prema predlošku akademskog slikara Kažimira Hraste, medalje s motivom Dioklecijanove palače, cara Dioklecijana, Peristila te lika sv. Dujma izradit će Tehničar-maloprodaja, za što će Županija izdvojiti 40 tisuća kuna.

 
Još u rubrici:
 


SSSH TRAŽI OD DRŽAVE DA SE ODREKNE SVOJIH POTRAŽIVANJA
I radnicima Diokoma treba novac za život


HRVATSKE VODE PREDSTAVILE PROJEKT ZAŠTITE VODA
U PRIOBALNOM PODRUČJU
Za čisti Jadran skuplja voda


PROSVJETNA INSPEKCIJA NAŠLA NIZ NEZAKONITOSTI U OŠ "DOBRI"
Tri učiteljice dobile otkaz


U JUČERAŠNJOJ AKCIJI PROMETNE POLICIJE
80 VOZAČA ZATEČENO BEZ VEZIVANJA
Pojas čuva glavu i pun novčanik


SPLITSKI ZNANSTVENIK PROF. DR. DRAGAN POLJAK POVEZAO
SPLITSKI FESB S BRITANIJOM I AMERIKOM
Znanost bez granica


ŽENE PODUZETNICE: DALMATINSKA ČIPKA BETINE VUJČIĆ
Iz Škafetina u poslovne vode


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/8