Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 9.11.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 3

U sudaru tramvaja ozlijeđeno 18 osoba

ZAGREB - U sudaru dvaju tramvaja na raskrižju Vukovarske i Radničke ceste u ponedjeljak oko 7.15 sati prema posljednjim informacijama 18 osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede. Do sudara je došlo kada je tramvaj broj 13 naletio na tramvaj broj 2 koji je bio zaustavljen na stajalištu Ulice grada Vukovara, neposredno prije raskrižja s Radničkom cestom. Vozač trinaestice, koji je i sam ozlijeđen, rekao je kako su otkazale kočnice, pa se nije uspio zaustaviti na vrijeme te se stoga zaletio u tramvaj ispred sebe. Međutim, očevid koji je policija provela u suradnji s tehničkom službom ZET-a pokazao je da je tramvaj bio tehnički ispravan. Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama izjavila je kako je uzrok sudara tramvaja bila nepažnja vozača tramvaja broj 13 koji je, prema rezultatima očevida, vozio neprilagođenom brzinom.
Protiv vozača tramvaja koji je skrivio nesreću policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog vožnje neprilagođenom brzinom, a utvrdi li se da je netko od ozlijeđenih putnika zadobio teže ozljede, protiv vozača će biti podignuta i kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim ozljedama, rekla je Vulama. Glasnogovornica policije rekla je kako su vozača oba tramvaja alkotestirana te su oba bila negativna. U posljednjih mjesec dana ovo već treća nesreća na području grada u kojoj su sudjelovali tramvaji, a koje za posljedicu imaju ozlijeđene putnike i veću materijalnu štetu.

 

Nestala svjetioničarova žena na Palagruži

PALAGRUŽA/SPLIT - Nađa Ris (29), supruga jednog od svjetioničara, zbog za sada nepoznatih razloga nestala je u nedjelju oko 19 sati iz svjetioničarske kuće na Palagruži. Još uvijek se pouzdano ne zna je li pala u more s jedne od litica na južnoj strani 90 metara visokog pučinskog otoka. Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru u ponedjeljak ujutro pokrenula je potragu za nestalom ženom. Međutim, zbog nepovoljnih vremenskih prilika i vrlo jake bure, bilo je onemogućeno brodsko pretraživanje šireg akvatorija Palagruže. U pomoć je stoga oko 12 sati pozvan zrakoplov HRZ-a, ali nakon višesatnog nadlijetanja jadranske pučine nije našao nikakav detalj koji bi tražiteljskim ekipama pomogao u pronalaženju nestale žene.
l Suprug nestale Vedran Ris, kao i njegov kolega svjetioničar, već su u nedjelju navečer krenuli čamcem u potragu. Na žalost, bez uspjeha. Pokušali su je tražiti i po liticama, ali smo im zabranili daljnju potragu jer bi se mogla dogoditi još veća tragedija. Kada se vrijeme barem nakratko smiri, angažirat ćemo Gorsku službu spašavanja kako bi stručno pretražili strme stijene podno svjetionika. Naš brod, inače, čeka u pripravnosti u Korčuli, kao i plovilo Lučke kapetanije u Splitu, no olujna bura onemogućava njihovo isplovljavanje — kazao nam je Dragomir Ivandić, direktor "Plovputa", tvrtke koja skrbi o svjetionicima na Jadranu.
U trenutačnoj ekipi na svjetioniku Palagruža, ističu u "Plovputu", nalazila su se dva svjetioničara sa suprugama, a obitelj Ris boravila je na lanterni sa svojim djetetom. Prema riječima odgovornih, slični nesretni događaji nisu zabilježeni već dugi niz godina.
Od načelnika Ureda načelnika PU SD Nina Ćurića doznajemo da splitska policija nije uključena u potragu za nestalom ženom zbog jučerašnjeg stanja na moru, a i zbog toga što nemaju adekvatno plovilo koje bi se uključilo u potragu.

G. ZUBČIĆ
M. DIDIĆ
 
Još u rubrici:
 


TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA JUČER NA IZLAZU IZ VRGORCA:
AUTOBUS S UČENICIMA IZLETIO S CESTE I PREVRNUO SE

Sedamnaestogodišnja djevojka poginula u školskom autobusu


NOĆNA PUCNJAVA U MOSTARU PRILIKOM PROVALE U LJEKARNU
Policajac iz pištolja ranio provalnika


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3