Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 5.10.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 7

SPORTSKOM DIREKTORU HAJDUKA
U ZADARSKOJ BOLNICI ODSTRANJENI ŽUČNI KAMENCI

OPERIRAN ŠTIMAC

Igor Štimac, sportski direktor Hajduka uspješno se oporavlja u zadarskoj Općoj bolnici gdje je tijekom ponedjeljka bio podvrgnut operaciji žučnih kamenaca koju je endoskopskom metodom obavio dr. Tomislav Vanjak, šef kirurškog odjela. Inače, svojedobno su isti problem na isti način riješili, dvojica poznatih Splićana, Edo Pezzi i Josip Bilić-Biba. Bivši "vatreni" slijedio je njihov primjer.
Među prvima koji su posjetili Štimca bio je njegov veliki prijatelj Reno Sinovčić, uz pomoć kojeg smo se željeli fotoaparatom našeg reportera Branislava Grgurovića "probiti" do sobe broj jedan, no neuspješno. Kad nismo uspjeli "slikom na sliku", zadovoljili smo se kratkim tonskim zapisom. Stisak ruke i onda Štimčev osmijeh pa opaska...
- Žao mi je nema fotografiranja, to je stvar moje privatnosti. Neću ovakav, nikakav, poslije operacije u novine - dočekao nas je Štimac.
- Baš lijepo izgledate - uslijedio je novi pokušaj.
- Nemojte mi dijeliti komplimente. Ma dosta su se ljudi nagledali Ćirinih slika iz bolesničke postelje. Ne želim u javnost, sutra (u utorak op. p.), kad iziđem iz bolnice možemo otići na kavu - kratko će Štimac.

Dražen ŽURA
   

KUP

Hajduk u Senju

Hajduk će u jedinoj utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa gostovati u Senju kod Nehaja! Tako je htio ždrijeb obavljen jučer u Zagrebu. U osmini finala sastaju se: Nehaj — Hajduk, Dinamo — Belišće, Koprivnica — Varteks, Osijek — Sloboda Derma (Varaždin), Zagreb — Međimurje, Budainka (Slavonski Brod) — Slaven Belupo, Pula 1856 — Pomorac (Kostrena) te Rijeka — Crikvenica.
Prema kalendaru natjecanja utakmice se igraju u srijedu 27. listopada s početkom u 15 sati, osim utakmica Koprivnica — Varteks i Pula 1856 — Pomorac koje se igraju već 13. listopada, te susreta Dinamo — Belišće za kojeg će se termin odigravanja odrediti naknadno, nakon ždrijeba skupina europske Lige Kupa UEFA u kojoj sudjeluje zagrebački Dinamo.
U osmini finala HR-kupa igra se samo jedna utakmica, ako bude neodlučeno pobjednik će se dobiti u produžecima ili, pak, izvođenjem jedanaesteraca, a jučer se u Zagrebu ždrijebom samo određivalo domaćinstvo, pri čemu, eto, Hajduk mora u goste u Senj, dočim najveći rival splitskih "bijelih", Dinamo kod kuće dočekuje Belišće. Volja ždrijeba, zato i Kup jest prepun nepredvidljivosti!

   

vjetar promjene

Sjever na konju

Vjetrić je promjene zaćarlijao. Drugi put ove jeseni Hajduk je postigao drugu pobjedu zaredom. Vratio se Štimac i rekao da ti izmanipulirani navijači koji navijaju s druge strane kaveza ne trebaju uopće dolaziti jer nisu pravi. Ali je dobro da su se vratili, da se nisu vratili sve bi bilo mučno, bez zvuka, u komornoj atmosferi najviše bi se čulo kako Baka uzvikuje svojima da igraju, poput iluzionista koji priziva nemoguće.
Da se nije vratila ta grupica navijača onda bi se na sjever trebao popeti Štimac da navija za svoje, u repertoaru bi sigurno bila ona uspješnica Mare i Kate di su da se vrate. Navijači bi s one strane kaveza pomislili da to Štimac njih zove da se vrate. Torcida je imenica ženskog roda pa frajeri umišljaju da je mogu kako hoće. U kavezu.
Svi su se dakle vratili osim Grgića a on se nema što vraćati jer mu je mandat produžen a to što mu navijači nisu dali mandat samo je dio folklora kao i kad se viče "uprava odlazi". Gdje bi to Grgić mogao otići a da ima ikakve veze s balunom? On se pohvalio da je nekoć bio torcidaš. Možda bi mu i sad lakše bilo izdvojiti dva konja za sjever nego jedanaest milijuna kuna u četiri godine za Hajduk bez kojeg sjever ne bi imao smisla niti kao strana svijeta. Ali ja ne vjerujem da je Grgić bio torcidaš. Neka pokaže ulaznice i nabavi svjedoke s gostovanja.
Zamislimo samo tu hrpicu milijuna koje je Grgić pribavio klubu, on nije trgovac ili jedan od takvih tajkuna koji se obogatio pretvorbom. Otkud mu milijuni? Jesu li njegovi? A nije teško nabaviti jedanaest milijuna u četiri godine za plemenitu svrhu kakva je Hajduk. Neka na jednom derbiju godišnje svaki gledatelj plati jedinstven iznos od osamdeset kuna. Ta svota bila bi ujedno i pretplata za cijelu sezonu. Tridesetpet tisuća puta osamdeset puta četiri jednako je jedanaest milijuna. Ova matematika kaže da navijači sami u klub mogu donijeti koliko i Grgić ali s tom razlikom da bi stadion valjda bio stalno pun a ne kao sad da Grgić nabavlja puste milijune za nikoga koga bi to zanimalo.
Grgić i takvi računaju na to da nikoga ne zanimaju i da nikoga ne zanima to što rade. Sa Štimcem je druga stvar. On bi kao sportaš koji je vidio svijeta trebao znati da je bez publike sve na razini ledine po kojoj trče najamni radnici. Ali kako on tjera i one koji bi htjeli doći čini se da bez publike hoće najamne radnike kojima može skresati da nisu ni gladni ni žedni pa im ne mora plaća stići na vrijeme. Još ako Agrokor zaista poveća udio u klubu, neće se valjda premije isplaćivati bonovima za artikle u prehrambenim lancima?
U međuvremenu svestrani Štimac se iskazao kao prevoditelj španjolskog kojeg govori mladi Urugvajac Munhoz. Ako se dosjeti da svlačionicu napuči momcima iz Latinske Amerike Štimac će znajući španjolski u nacionalnim novinama objavljivati nekoliko intervjua dnevno s protivnicima banana Hajduka. Konkurenti neka paze na koru da se ne poskliznu.

piše Oceano PERICA
   

REAKCIJA IZ ŠIBENIKA NA NAJAVU FIFA-e O ODUZIMANJU TRI BODA

OSTALI SMO BEZ NOVCA,
A SAD BI NAM JOŠ I BODOVE UZELI!

Jedino "pravo" objašnjenje za spor je da su Kinezi spomenutu svotu od 100.000 dolara uplatili izraelskim menadžerima, točnije ocu i sinu Vitkovsky. Njih dvojicu nikad nismo vidjeli ni čuli, a kamoli ih ovlastili da pregovaraju u naše ime! Za njih smo čuli od Denisa Putnika, koji nam je kazao da su oni "vjerojatno uzeli odštetu", što navodi da su i falsificirali ugovor između Šibenika i kineskog kluba. Prema tome, FIFA bi trebala ganjati Izraelce, a ne kažnjavati Šibenik! - kaže Miho Mioč koji je bio predsjednik Šibenika u to vrijeme

Kao grom iz vedra neba odjeknula je u šibenskoj športskoj javnosti televizijska najava "kako će Šibeniku u drugoligaškoj utrci biti oduzeta tri boda na temelju zahtjeva odgovorne Komisije FIFA-e". Po reakcijama čini nam se da je još više iznenađenja na Šubićevcu, jer, kako tvrdi, bivši predsjednik Miho Mioč Šibenčane se tuži za novac (čitaj: 100 tisuća dolara), za koji ih se tuži, nisu ni tražili, a kamoli primili na svoj devizni račun! Riječ je o "slučaju Putnik" ili o problemu s igračem, koji je iz Šibenika svojedobno otišao u kineski Jiansu Sainty.
- Putnik je krajem veljače 2001. godine zamolio klub da mu odobri odlazak u inozemstvo, kao posljednju priliku da sa 33 godine nešto zaradi vani. On se nije složio s opcijom "klasičnog" obeštećenja, te ponudio varijantu da će 30.000 njemačkih maraka uplatiti od svojih kineskih plaća. Mi smo na to pristali, makar u tom trenutku nismo ni znali ime kluba u koji Putnik odlazi, a što nama nije ni bilo važno. Sad nas se tuži da smo primili 100.000 dolara od spomenutog kineskog kluba, a zapravo te novce od Kineza nismo ni tražili, a kamoli primili! - čudi se Zvonko Vidačak, direktor Šibenika.
Naravno, logično je pitanje kako je uopće došlo do spora!? Očito je da Putnik nije Šibenčanima uplatio 30.000 maraka, te da je, stoga, Šibenik tražio obeštećenje od kineskog kluba, po presudi FIFA komisije za odnose igrač-klub. Točnije, Kinezima je ispostavljen račun na 30 tisuća dolara. Kinezi su to odbili jer su za Putnika, po njihovim riječima, uplatili već 100.000 dolara!?
- Jedino "pravo" objašnjenje za spor je da su Kinezi spomenutu svotu od 100.000 dolara uplatili izraelskim menadžerima, točnije ocu i sinu Vitkovsky. Njih dvojicu nikad nismo vidjeli ni čuli, a kamoli ih ovlastili da pregovaraju u naše ime! Za njih smo čuli od Denisa Putnika, koji nam je kazao da su oni "vjerojatno uzeli odštetu", što navodi da su i falsificirali ugovor između Šibenika i kineskog kluba. Prema tome, FIFA bi trebala ganjati Izraelce, a ne kažnjavati Šibenik! Naš devizni račun i naša dokumentacija su spremni na uvid i HNS-u i FIFA-i - kazao nam je Miho Mioč, koji je u "Putnikovo" doba bio predsjednik Šibenika.

Ivo MIKULIČIN
 
Još u rubrici:
 


TENISKI SUPERSET - MARIO ANČIĆ DAN POSLIJE OSVAJANJA 250 TISUĆA FUNTI
BOLJELA SU ME LEĐA, ALI NISAM HTIO
OSTAVITI ČEK RUSEDSKOM


OPERACIJA BUGARSKA - IGOR TUDOR, STUP OBRANE HRVATSKE REPREZENTACIJE
PAMTIM COLLINU,
DVAPUT ME ISKLJUČIO


MALI NOGOMET
Zalet Gašperova za Makedoniju


GOODYEAR LIGA - ROKO UKIĆ, GLAVNI ADUT SPLITA CO:
Napokon lider!


S VRHA MOSORA
Zakucavanje Mundobasketa


VATERPOLO - MATE JURČEVIĆ, TRENER JADRAN DELTRONA
UOČI TURNIRA U BUDIMPEŠTI

Lavići Zvončaca oštrih zuba


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/7