Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 17.9.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

NOVA TV NASTAVLJA "UBIRATI" KADROVE S PRISAVLJA

Iva Gačić smijenila Vukšića

Iva Gačić, kao prije nje Siniša Svilan, prešla je s Hrvatske televizije na Novu TV, gdje će obnašati dužnost direktorice Informativnog programa, o kojemu je dosad skrbio Branko Vukšić, komentator glavne i trenutačno jedine informativne emisije Nove TV, 24 sata. Transfer zbog kojeg bi, kažu znalci, Prisavlje trebalo žaliti, zbio se na Ivin rođendan, pa je slavlje bilo dvostruko. Uspješnu i hvaljenu urednicu, novinarku i voditeljicu pitali smo zašto je prešla s državne na komercijalnu televiziju?
"Zbog izazova! To je razlog zašto sam s HTV-a prešla na Novu TV. Nova snaga Nove TV, nova ekipa Nove TV, obećavajući su. Uvjerena sam da možemo napraviti jako dobar program."
Upitana je li možda razlog njezina prelaska na Novu taj što je ukinut informativni magazin Meridijan 16, nakon čega bi se Branko Nađvinski, Ivica Đuzel i ona trebali ko rakova djeca rasuti po Informativnom i drugim programima HTV-a, bez ozbiljnijih angažmana, Iva nam je rekla:
"Nemam komentara. Ne bih se ni s kim uspoređivala. Ja sam ja, Iva Gačić."
Dolazak nove direktorice Informativnog programa, koja je desetogodišnje TV iskustvo brusila i u Americi, pozdravio je i generalni direktor Nove TV Branko Čakarmiš:
"Raduje me da se Iva Gačić pridružila timu Nove TV i da će energijom i iskustvom pridonijeti daljnjem uspješnom razvoju našeg Informativnog programa. Zajedno ćemo ispunjavati našu misiju pružanja aktualnih i kvalitetnih informacija."
No, što na sve to kaže Branko Vukšić, zaposlenik Nove TV na neodređeno vrijeme?!
"Budući da nisam još uspio razgovarati sa svojim pretpostavljenima, to i nemam što reći. Inače, Branka Čakarmiša nikad nisam vidio."

Ž. MATIJEVIĆ
   

U 55. GODINI OD RAKA PROSTATE

Umro Johnny Ramone

Johnny Ramone, gitarist i suosnivač legendarnog punk benda The Ramones, umro je u srijedu navečer nakon petogodišnje borbe s rakom prostate.
Ramone (55), pravim imenom John Cummings, umro je u snu u svom domu u Los Anglesu, okružen članovima obitelji, objavio je njegov publicist. Johnny je bio jedan od četvorice osnivača legendarnih Ramonesa 1974. godine. Pjevač Joey Ramone umro je 2001. od raka limfnih žlijezda, basist Dee Dee Ramone umro je sljedeće godine od prekomjerne količine droge. Nakon Johnnyjeve smrti, jedini živući član originalne postave benda je bubnjar Tommy Ramone.
Ramonesi su svjetsku slavu stekli 70-ih godina svojim minimalistčkim, neispoliranim dvominutnim punk-rock pjesmama, a sam je Johnny Ramone znao izjaviti da čak nakon 20 godina karijere "još uvijek sviraju najbrže od svih rock and roll bandova na svijetu". Od 1974. do 1996. godine Ramonesi su snimili 26 studijskih i živih albuma. Održali su i spektakularan koncert u punoj ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 1990. godine. Drugi put su u Zagrebu gostovali četiri godine poslije u maloj dvorani. (H)

 
Još u rubrici:
 


LAS VEGAS - DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE
NAJTIRAŽNIJIM AMERIČKIM IZVOĐAČIMA

Usheru tri statue
za pet milijuna prodanih albuma


ZAGREB - MODNI HAPPENING U KLOVIĆEVIM DVORIMA
U zimu u svijetlom tonu
ako je po Benettonu


DALMATINSKE RIČI
Dila od poste(l)je


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4