Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 15.9.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  vrt
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 3

ISTRAGA PROTIV ČETVORICE MAKEDONSKIH ALBANACA
PRITVORENIH ZBOG 11,3 KILOGRAMA KOKAINA

Trojica negiraju djelo, a četvrti zasad šuti

SPLIT - Dva dana nakon uspješne policijske akcije u kojoj je zaplijenjena na splitskom području do sada neviđena količina od čak 11 kilograma kokaina, splitska policija intenzivno radi na ovom slučaju, a protiv četvorice pritvorenih na splitskom je sudu otvorena istraga zbog udruge u preprodaji droge.
Pritvoreni su četvorica uhićenih makedonskih Albanaca među kojim su otac i sin, Jonuz Emini (44) i 18-godišnji Azem Emini, kao i Jonuzov šurjak, a Azemov ujak Šeadin Šabani (43), svi iz Skoplja, te Jetul Kerimi (37) iz Kumanova. Svi se sumnjiče da su se dogovorili o nabavi kokaina kako bi drogu prevezli prema zapadnoj Europi zbog čega su i došli u Hrvatsku. Otac i sin se sumnjiče da su naručili prepravak rezervoara za gorivo u svom mercedesu te tamo ostavili 11 S konferencije za novinare u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj/Joško ŠUPIĆpaketa droge. U Hrvatsku su najprije došli otac i Jetul, smjestili se u jednom apartmanu u Dućama da bi za njima zatim došla preostala dvojica.
Prema njihovu planu, Jetul je otputovao u Zagreb kako bi organizirao transport, no u svemu ih je prekinula policija. Inspektori su, nakon cjelodnevnog praćenja, četvoricu zaustavili u nedjelju ujutro, u fordu su bili Šeadin i Azem, dok su ostala dvojica bila u mercedesu s još jednom ženskom osobom iz Zagreba. Ima li ta ženska osoba veze u ovom narkolancu, pokušat će se utvrditi tijekom istrage. Pretraga forda nije dala nikakve rezultate, no zato je u mercedesovu spremniku za gorivo pronađeno čak 10 paketa sumnjiva praha za koje je prvo vještačenje potvrdilo da je riječ o kokainu vrijednom oko pet i pol milijuna kuna.
Četvorica uhićenih dovedeni su u istragu splitskog suda, a dodijeljeni su im branitelji po službenoj dužnosti. Prvoosumnjičeni Jonuz Emini kojega brani splitski odvjetnik Borivoje Milošević za sada se brani šutnjom, dok su ostala trojica negirala djelo, no nisu željeli odgovarati na pitanja.
Azem kojemu je dodijeljen splitski odvjetnik Jadran Franceschi, tvrdi da je u Hrvatsku došao na odmor s ujakom, te nije imao nikakva saznanja o drogi. Njegov je iskaz potvrdio i osumnjičeni Šabani kojega po službenoj dužnosti zastupa Dragan Mioč. Šabani je ispričao kako je nekoliko dana prije došao u Duće mercedesom, no on ne zna tko je i zašto odlučio da se zamijene za automobile. Njihov poznanik Jetul ispitan je u nazočnosti odvjetnika Tonija Vukičevića, te je samo kratko kazao kako o kokainu ništa ne zna.
Nakon ispitivanja u istrazi četvorica su pritvorena zbog mogućnosti bijega, kako ne bi utjecali na svjedoke, te zbog težine djela. Dok se oni nalaze u zatvoru na Bilicama, splitska policija i dalje prikuplja nove dokaze, a zatražena je i pomoć Interpola.

O. KOHAREVIĆ

 

SUĐENJE DVOJICI VARAŽDINSKIH POLICAJACA

Hipove ozljede su bile svježe

VARAŽDIN - Nastavak suđenja varaždinskim policajcima trebao bi se nastaviti u utorak 21. rujna, ali još uvijek je neizvjesno hoće li do toga doći. Danas bi, naime, čelništvo Općinskog suda u Varaždinu trebalo odlučiti o tome.
U finišu posljednje rasprave branitelji optuženih Mladena Šinka i Gorana Hudoletnjaka, varaždinski odvjetnici Renato Keretić i Željko Pilipović, predložili su sutkinji Boženi Mišak da ukine pritvor optuženima. Kada je sutkinja prijedlog odbila, zatražili su njezino izuzeće. Sutkinja Mišak mirno je naznačila da će od predsjednika Općinskog suda zatražiti da donese odluku o tome. Kako je predsjednik Općinskog suda odsutan, njegova zamjenica, sutkinja Dijana Hofer, jučer je rekla da nije sasvim upoznata s obrazloženjem odvjetnika, ali da će odluku vjerojatno donijeti danas, tj. u srijedu.
Posljednja svjedokinja u dokaznom postupku bila je dr. Renata Nikolić, liječnica Hitne medicinske službe koja je i inkriminirane noći primila oštećenoga Miljenka Hipa. Ona je potvrdila da su rane bile svježe, a nipošto ne stare nekoliko dana.
Sutkinja Mišak je potom inzistirala na suočavanju Hipa i ključnog svjedoka Dalibora Beka, kao faktični nastavak dokaznog postupka.

K. KRULJAC
 
Još u rubrici:
 


U ZAGREBU POČINJE GLAVNA RASPRAVA DESETORICI OPTUŽENIKA
Danas suđenje za otmicu
sina generala Zagorca


SLUČAJ "OLMA" DESET OSOBA PRIJAVLJENO
ZBOG GOSPODARSKOG KRIMINALITETA
Državi za POS prodali državno zemljište


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3