Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

POSLIJE ODLASKA ZLATKA JURIĆA S ČELA ŽUPANIJSKOG RADIJA ŠIBENIK:

Nova direktorica Borka Juras-Slamić

Urednica Županijskog radija Šibenik Borka Juras-Slamić imenovana je na jučerašnjoj redovitoj Skupštini RŠ-a za obnašateljicu dužnosti direktorice tog elektronskog medija. Istodobno je prihvaćen usmeni zahtjev za razrješenjem, zbog odlaska na mjesto v.d. ravnatelja JU Športski objekti, dosadašnjeg direktora Zlatka Jurića. Juras-Slamić će, kazano je na skupu, novu dužnost početi obnašati od 16. kolovoza, kada će i formalno stupiti na snagu Jurićevo razrješenje.
Borka Juras-SlamićNa Skupštini je, inače, podržano izvješće o radu Radija za proteklu godinu koja je, prema Jurićevim riječima, obilježena nastojanjima da se razrješi dug prema najvećim vjerovnicima te povećaju vlastiti prihodi. Trenutačno dugovanje RŠ-a iznosi oko 840 tisuća kuna, dok se istodobno od dužnika potražuje 630 tisuća kuna. Dugovanje od ukupno 370 tisuća kuna prema "Jadranskoj banci" riješeno je dogovorom o dugoročnom kreditiranju, a ono prema ZAMP-u od oko 300 tisuća kuna plaćat će se do 2007. godine. Jurić je također istaknuo kako je Radio uposlio novinara i tehničara zbog zakonskih obveza koje su izdatke za honorarne suradnike gotovo izjednačile sa zaposlenicima. Vlastiti prihodi RŠ-a, pak, popeli su se sa 1,3 milijuna kuna, koliko je zabilježeno 2002. godine, na lanjskih 1,6 milijuna kuna, a do sada, ove godine, ostvareno je 919 tisuća kuna. Novo vozilo za potrebe službe propagande, pak, nije knjiženo kao prihod.
Razriješeni je direktor još jednom podsjetio kako, osim Županije i Grada Šibenika koji je ove godine u proračunu za Radio predvidio 50 tisuća kuna, ostali suosnivači medija, gradovi i općine Vodice, Skradin, Primošten i Tisno nisu sudjelovali u dotiranju.
Podsjetio je također kako i nadalje ostaje otvoreno pitanje prostorija Radija budući da na sadašnje polaže pravo Srpska pravoslavna crkva.
Umjesto Milana Arnautovića, funkciju dopredsjednika Skupštine ŽRŠ-a obnašat će ubuduće šibenski dogradonačelnik Tomislav Ninić.

Marina JURKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


SUTRA U PROSTORIJAMA UDRUGE UMIROVLJENIKA U 19 SATI
"Sabor" šibenskih umirovljenika


GRAĐANSKI NEPOSLUH ZARAZIO OPĆINSKE VIJEĆNIKE PRIMOŠTENA
Odbili imenovati svoje članove
u Školski odbor


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3