Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 6

MINISTARSTVO ZNANOSTI OPOVRGNULO BILO KAKVE VEZE S POVLAČENJEM
TEKSTA IZ POSLJEDNJEG BROJA TJEDNIKA ’ARENA’
O NAVODNOM MINISTROVU ZLOSTAVLJANJU BIVŠE DJEVOJKE 1990. GODINE

’DRAGAN PRIMORAC
NIJE UDARIO SANJU PAVELU,
NITI JE TRAŽIO POVLAČENJE TEKSTA’

Što se tiče navodnog zlostavljanja, u ime ministra Primorca odlučno opovrgavam sve špekulacije, a nije nam poznato da je gospođa Pavela izjavila da ju je sadašnji ministar zlostavljao, kaže Danijela Grizelj, glasnogovornica Ministarstva

Ministar Dragan PrimoracZAGREB - Malo je tko očekivao da bi jedan od najuvjerljivijih ministara Sanaderove Vlade, mladi, elokventni i uspješni ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac mogao biti proglašen "bivšim nasilnikom". Upravo je takav tekst trebao izići u novom broju tjednika "Arena", no povučen je u zadnji tren. Po toj neobjavljenoj priči, Primorac je 1990. godine, nakon dugogodišnje veze sa Sanjom Pavelom, negdašnjom voditeljicom na HTV-u, a sadašnjom suprugom i majkom dvoje djece u braku s košarkašom "Cibone" Jokom Vrankovićem - prilikom raskida veze udario Pavelu. U "Areni", zabavnom obiteljskom tjedniku i izdanju "Europapress holdinga" potvrđuju kako je priča povučena, a opovrgavaju informacije kako je zbog intervencija vlasnika Ninoslava Pavića, a na traženje Primorca i Vlade "povučeno već otisnutih 12 tisuća primjeraka novina".
Ninoslav Pavić, suvlasnik EPH-a, na godišnjem je odmoru na Jadranu i tvrdi kako se ova ljetnja medijska priča pretvara u "pravo hrvatsko ludilo". Svi koji se bave novinarstvom morali bi, valjda znati kako se novinski tekstovi svakoga dana mijenjaju, dopisuju, povlače, pa opet objavljuju:
- Koliko vidim, a doista sada, bar jednom godišnje ne želim biti do grla u novinskim tekstovima, radi se o tomu da je uredništvo shvatilo kako takvu priču nitko nije potvrdio.
Pavić smatra kako njegovi urednici znaju da takve teme koje zadiru u osobnu intimu poznatih trebaju biti potpuno provjerene.
- Nekada se s temom čeka i tri tjedna, nekada tjedan dana, dok ne dođe potvrda - kaže Pavić, razočaran konkurencijom koja je krenula praviti stranice novinskih priča o neobjavljenom tekstu iz jedne od njegovih novina. Ne shvaća nimalo fer potrebu da jedne novine pišu o uredničkim zahvatima drugih novina, kao ni potrebu da se ministra Primorca uvlači i u priču o "Slobodnoj Dalmaciji".
- Ovo je pitanje ugrožavanja osobnih sloboda spomenutih aktera, pitanje je kada novine imaju, a kada ne prava ulaziti u njihovu intimu - gdje je granica - pa valjda tamo kada imaš dokaze za neku priču - smatra Pavić.
U vrhu zagrebačkog EPH-a neslužbeno smatraju kako se radi o prilično "gadnom slučaju medijske manipulacije od strane konkurencije, došlo je do zamjena teza, Primorca se gazi bez ikakove potvrde istinitosti priče, definitivno je riječ o bezobraštini i podvali konkurencije". U EPH-u drže kako je pitanje kupnje "Slobodne Dalmacije" namjerno ugurano u čitavu priču, a demantiraju tezu da su Primorac ili Vlada tražili da ovaj tekst u "Areni" ne bude objavljen.
Iz čitavog ovog slučaja, zasada je sigurno samo jedno - u novom broju "Arene" ove priče o navodnom nasilništvu Dragana Primorca prema bivšoj djevojci Sanji Paveli nema. Nitko javno ne potvrđuje informaciju kako je iz tiska povučeno 12 tisuća već otisnutog broja "Arene".
U povodu cijelog slučaja oglasila se i glasnogovornica Ministarstva Danijela Grizelj koja za medije govori u Primorčevo ime.
- Odlučno opovrgavamo sve špekulacije vezane za gospođu Pavelu. Šokirani smo kao prvo informacijom da je tiskanje nekog teksta zabranjeno ili zaustavljeno. Stav Ministarstva je iznimna otvorenost prema novinarima i mi ih smatramo partnerima i suradnicima, tako da smo, ponavljam, šokirani ovom informacijom - kaže glasnogovornica Grizelj dodajući kako samu priču o tome da je tjednik "Arena" povučen iz tiska zbog teksta o Primorcu opovrgnuo i glavni urednik "Arene" Damir Jirasek koji je izjavio da je tekst povučen zbog "neprovjerenih činjenica".
Na pitanje je li ministar Primorac na bilo koji način tražio ili utjecao na povlačenje spornog teksta, glasnogovornica Grizelj odgovara kako "niti Primorac niti bilo tko od njegova tima takvo nešto nije učinio". Također, ističe Grizelj, novinarka koja je pisala tekst nije uopće zvala ministra kako bi uzela njegovu izjavu, tako da on za sporni tekst nije ni znao.
- Što se tiče navodnog zlostavljanja, u ime ministra Primorca odlučno opovrgavam sve špekulacije, a nije nam poznato da je gospođa Pavela izjavila da ju je sadašnji ministar zlostavljao. Dapače, iz tiska saznajemo da je obitelj Pavela - Vranković sama opovrgnula i odbacila te navode i tvrdnje, što dokazuje da je priča neistinita i neutemeljena - kaže Grizelj i ističe kako Primorac nije dotičnu gospođu vidio punih 15 godina, niti o njoj danas zna bilo kakve pojedinosti. Naglašava također kako Primorac želi Sanji Paveli sve najbolje u životu.
- Cjelokupno životno djelo ministra Primorca bazirano je na mirotvorstvu i opire se bilo kakvim interpretacijama o njegovoj nasilnosti. Naime, svojim je radom ministar Primorac humanistički odgajao tisuće mladih sportaša upravo u duhu nenasilja - kazuje Primorčeva glasnogovornica.
Na pitanje pretpostavlja li zbog čega je ova priča plasirana u javnost baš u ovom trenutku, Danijela Grizelj kaže kako je "priča vjerojatno produkt zlobnika kojima smeta uspjeh ministra Primorca u rješavanju mnogih problema s kojima se uhvatio u koštac otkad je došao na tu poziciju". Podsjetimo, Primorac je nestranački ministar koji usprkos naporima pojedinih političkih stranaka da ga vrbuju nije želio pristupiti ni jednoj od njih.
- Poznato je da se ministar u posljednjih sedam mjeseci otkad je na ovoj dužnosti žestoko i pravedno uhvatio u koštac s mnogim problemima i nepravilnostima u hrvatskom obrazovnom sustavu i znanosti, te je sve uočene nepravilnosti odlučio sankcionirati.
Svojom profesionalnošću i željom za istjerivanjem istine i pravde očito je na sebe navukao zavist onih koji to ne žele, o čemu svjedoče i neka anonimna pisma koje je primao - zaključuje glasnogovornica Grizelj.

D. IVANKOVIĆ
V. URUKALO
   

Sanja Pavela-Vranković:

Pametnome dosta, pa neka zaključuje...

Bivša televizijska novinarka i voditeljica Sanja Pavela-Vranković nije željela previše ulaziti u objašnjavanje afere povlačenja dijela naklade tjednika "Arena" s pričom da je ministar Dragan Primorac navodno bio nasilan prema njoj dok su svojedobno bili u vezi.
- Stvarno nemam komentara na to. Pametnome dosta, pa neka zaključuje. Meni doista ovo sve skupa ne treba. Imam muža i djecu i normalan život - kratko nam je u telefonskom razgovoru izjavila Sanja Pavela-Vranković.

 
Još u rubrici:
 


NAJAVLJENA GLAVNA RASPRAVA U SLUČAJU HERCEGOVAČKA BANKA
Jelavićeva obrana za svjedoke želi
Matešu, Škegru i Hebranga


ORJEN BLASLOV, MENADŽER ZADRUGE "RIBARSKA SLOGA",
O PLANOVIMA NAKON KUPNJE SALJSKOG "MARDEŠIĆA":
Pokazat ćemo da na otocima ima života


ISTARSKI ŽUPAN O OPTUŽBAMA
DA JE IGNORIRAO POZIV TIJEKOM INCIDENATA U SAVUDRIJSKOJ VALI
Jakovčić: Neću prihvatiti političke igre ribara


NI NAKON TJEDAN DANA JAKE OFENZIVE
AMERIKANCI NE MOGU SLOMITI MILITANTE MOQTADE AL-SADRA
SVE VIŠE MRTVIH U NAJAFU I BAGDADU


IAKO DEMOKRATI GUNĐAJU ZBOG "PARTIJSKOG IZBORA" PORTERA GOSSA
NA ČELO NAJUTJECAJNIJE AMERIČKE OBAVJEŠTAJNE AGENCIJE
Bush želi izbrisati tamno lice CIA-e


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/6