Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 4

EMINA ARAPOVIĆ U REŽIJI ŽARE BATINOVIĆA

Moto spot kaštelanske rokerice

Sa snimanja prvog spota za pjesmu Učini sve što moraš/Jadran BABIĆ"Ajme, prisritna sam. Sve je ispalo ludilo", energična je reakcija kaštelanske rockerice Emine Arapović na netom snimljeni spot za pjesmu Učini sve što moraš, s kojom je, podsjetimo, osvojila prvo mjesto žirija na Splitskom festivalu.
Spot, koji se snimao gotovo mjesec dana, na brojnim lokacijama poput propale tvornice Dugi Rat, kave Sveti Juraj, rezališta brodova Brodosplit, režirao je poznati redatelj Žare Batinović, a premijera ovog uratka očekuje se za nekoliko dana. Tom prilikom vidjet ćemo Eminu u prepoznatljivom, rockerskom izdanju, a naravno ni bijesnih motora neće nedostajati. Recimo i to kako je opasni styling - crnu oskudnu kožnu opravu osmislila kreatorica Ida Stipčić.
"Spot nema neku posebnu radnju, onako čini se kao da smo došli u neku pustinju i dobro se zezamo", kazala nam je sve popularnija crvenokosa pjevačica, zahvaljujući svima koji su pomogli ekipi u realizaciji spota.

   

DUBROVNIK - MODNA REVIJA MATIJE VUJICE

Manekenke napali skakavci

Modna turneja Matije Vujice, glazbeno ojačana nastupom Ivane Kindl, nakon Paga i Makarske održana je i u Dubrovniku.
Modna kreatorica i pjevačica Matija Vujica ovaj se put predstavila svojim starijim, ali i /Tonči PLAZIBATkreacijama novije izrade, koje su nosile neke od poznatijih hrvatskih manekenki.
Zanimljivost je da je među njima pomutnju povremeno stvarala najezda velikih skakavaca koji su se, valjda privučeni svjetlom, zalijetali u manekenke na pisti.
Modno-glazbeni spektakl, održan ispred Kneževa dvora, koji je vodio voditelj s Nove TV Predrag Šuka, organizirala je Mladež HDZ-a. Ustrajući u dosadašnjem humanitarnom karakteru ovog spektakla, sva sponzorska sredstva s revije bila su namijenjena liječenju hrvatskog judo reprezentativca Dubrovčanina Marka Sentića, koji je prije nekoliko mjeseci teško stradao u prometnoj nesreći.

P. PEKO

 

STIL ETNOKREACIJE JOSIPE MIJATOVIĆ I JELE KALINIĆ

Ručni rad i starinske frizure za moderne žene

Već je pomalo uvriježeno mišljenje kako su pletenje, kukičanje i slične discipline što njeguju tradiciju, izumrla stvar koju još jedino prakticiraju naše bake. Međutim da su i mlađim naraštajima spomenute discipline vrlo zanimljive, potvrđuje nam mlada kreatorica Josipa Mijatović, koja se raznim oblicima ručnog rada bavi još od djetinjstva.
"Teško je i nabrojiti što sve radim, od pletenja haljina, torbica, stolnjaka, tapiserija, a izrađujem i goblene, te nakit u Jela Kalinić i Josipa Mijatović pokazuju jedan etnouradak/Matko BILJAKkombinaciji s pletivom. Na mojim kreacijama uglavnom prevladavaju etnomotivi u raznim bojama, kroz koje se provlače i moderni detalji. Ja sam, što bi se reklo, dite sa sela i sve te vještine sam svladala gledajući starije žene kako to rade. Kreiranje, kao i izrada svih tih stvari, užasno me veseli i relaksira i baš sam se nekako u tome pronašla", govori nam mlada kreatorica, koja je i osmislila odjeću za mladu pjevačicu Andreu.
Sa svojim neobičnim, ali nadasve nosivim modnim uratcima predstavila se i na nedavno održanoj etnoreviji u Vinkovcima, zajedno s frizerkom Jelom Kalinić, kojoj su strast stare, tradicionalne frizure.
"Za svoje etnofrizure dobila sam i razna priznanja i nagrade, međutim voljela bih oživiti stare dalmatinske frizure, poput solinke, međutim vrlo je teško naći bilo kakav trag koji navodi na njihovu izradu. Tražila sam materijale i u Etnografskome muzeju, solinskom Domu kulture i sličnim mjestima, ali vrlo malo toga sam pronašla. Stoga na revije odlazim s tradicionalnim slovenskim frizurama, što je pomalo blesavo s obzirom da sam Solinjanka. Upravo zato bih rado voljela predstaviti frizure ovoga kraja, ali eto, teško je pronaći principe po kojima su rađene", kazuje nam Kalinićeva.
A dvije umjetnice voljele bi predstaviti svoj rad na nekoj zajedničkoj reviji.
"Zasigurno ćemo raditi na tome i bila bi nam velika želja, no samo rijetki imaju prigodu prezentirati svoj rad, no nadamo se da naš neće ostati nezamijećen", zaključuju one.

Anita VRANJKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


PET TISUĆA LJUDI FEŠTALO NA CJELONOĆNOJ ZABAVI
ODRŽANOJ NA STADIONU BATARIJA

Stavros i vatromet užgali Trogir


FESTIVALIJE MEDITERANSKOG SPORTA NA BRAČU
Lovrečina do grla puna picigina


GLAZBENA POSLASTICA U KLUBU VENERANDA
Apsolutna ljubav Dade Topića i Hvara


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/4