Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 4

GLAZBENA POSLASTICA U KLUBU VENERANDA

Apsolutna ljubav Dade Topića i Hvara

Dado Topić je u hvarskom klubu promovirao svoj novi album Apsolutno sve, a na promotivnom je koncertu nastupio u pratnji orkestra Alana Bjelinskog i banda koji čine sve sama legendarna imena bivše jugoslavenske rock scene. Uz promotivnu, koncert je imao i svoju humanitarnu dimenziju

Dado Topić i prijatelji oduševili su publiku u VenerandiVeliki promotivni koncert Dade Topića Apsolutno sve u otvorenom prostoru hvarskog kluba Veneranda, pratilo je oko 1200 gledatelja. Dado Topić je nastupio u pratnji orkestra Alana Bjelinskog i banda koji čine sve sama legendarna imena bivše jugoslavenske rock scene: Kornelije Kovač (klavijature), Vedran Božić (električne i akustične gitare), Ratko Divjak (bubnjevi), Branimir Bogunović Pif (električna i akustična gitara), Henri Radanović (bas gitara), Ivo Popeskić (klavijature i sintesajzer) te Marko Lazarić (bubnjevi i perkusije).
U dvosatnom nastupu Dado Topić je hvarskoj publici i gostima predstavio svoj novi album Apsolutno sve. Najtoplije reakcije ipak su izmamili stari hitovi poput Da li znaš da te volim, Princeze, izvedene u duetu s beogradskom pjevačicom makedonskog podrijetla Tijanom Dapčević, te Makedonije, odsvirane na bis. Vrhunska glazbena izvedba, vrlo dobro ozvučenje i rasvjeta, kao i videozid postavljen na ulazu u Venerandu osigurali su dobru zabavu posjetiteljima, među kojima se moglo vidjeti Ninoslava Pavića, vlasnika Europapress holdinga, Ivu Majoli, Ivu Todorić, Lepu Brenu i Slobodana Živojinovića, te brojna druga poznata imena.
Koncert je pratio i Ninoslav Pavić, vlasnik EPHCijeli koncert je snimljen i trebao bi se pojaviti na live CD-u i DVD-u. Uz promotivnu, koncert je imao i svoju humanitarnu dimenziju, pa su Dado Topić, klub Veneranda i organizator Promo media darovali 10 tisuća kuna Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hvar i 5000 kuna Hvarskom pučkom kazalištu.

piše i snimio Ozren ĐEREK

 

U SUSRET PREDSTOJEĆEM ETHNO AMBIENTU SALONA

Grčki ritam na psihodelični način

Poznata je stvar da solinski Ethno ambient već godinama ugošćava brojne inozemne glazbenike, a jedna od njih, koja ove godine opravdano nosi titulu glavne zvijezde skorašnjeg happeninga, jest Grkinja Kristi Stassinopoulou. Kako nam organizatori vele, riječ je o svestranoj umjetnici čija literarna i glazbena djela ostavljaju snažan dojam diljem svijeta.
"Njezin uspjeh je djelomično i u spoju tradicijskih grčkih ritmova i zvukova s psihodeličnim rockom i elektroničkom glazbom, začinjenom živopisnim scenskim nastupom. Njezine pjesme probuđuju svijest o drevnoj mitologiji, tradiciji, vječnim vrijednostima, a njezina tri objavljena albuma fantastično je ocjenila i struka", kazuju nam organizatori tradicionalne manifestacije.
Recimo i to kako je poznata glazbenica iz Atene svojim posljednjim albumom The Secrets Of Rocks riječju i glazbom izrazila svoju zabrinutost za ekološke svjetske probleme, a riječ je o albumu koji je prošle godine bio broj jedan na europskom World Music Chartsu. Njezini albumi uskoro će se objavljivati i u Hrvatskoj.

   

Izdržao 12 minuta na temperaturi od 110 stupnjeva

Finac i Bjeloruskinja pobjednici su natjecanja u dužini boravka u pregrijanoj sauni. Pedeset šestogodišnji Finac Leo Pusa uspio je izdržati 12 minuta u sauni u kojoj je temperatura bila čak 110 Celzijevih stupnjeva. To mu je četvrta pobjeda na ovom natjecanju, nakon što je prošle godine izgubio od sunarodnjaka. Bjeloruskinja Natalija Trifanava obranila je prošlogodišnji naslov provevši nešto više od osam minuta u sauni. Domaćin natjecanja je finski gradić Heinola, a ovo je bilo njegovo šesto izdanje. Okupilo se 90 sudionika iz 12 zemalja. (H)

 
Još u rubrici:
 


PET TISUĆA LJUDI FEŠTALO NA CJELONOĆNOJ ZABAVI
ODRŽANOJ NA STADIONU BATARIJA

Stavros i vatromet užgali Trogir


FESTIVALIJE MEDITERANSKOG SPORTA NA BRAČU
Lovrečina do grla puna picigina


EMINA ARAPOVIĆ U REŽIJI ŽARE BATINOVIĆA
Moto spot kaštelanske rokerice


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/4