Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 4

PET TISUĆA LJUDI FEŠTALO NA CJELONOĆNOJ ZABAVI
ODRŽANOJ NA STADIONU BATARIJA

Stavros i vatromet užgali Trogir

Odlična veselica organizirana povodom Dana domovinske zahvalnosti, prije tjedan dana odgođena zbog vremenskih neprilika, trajala je do sitnih jutarnjih sati, a na stadionskom stageu redom su se izmjenjivali Rafo, Jasmin Stavros, Mladen Grdović i Igor Štimac, te Marijan Ban. Feštu su dodatno usplamsale brazilske plesačice i veliki vatromet

Iako na trogirskom stadionu Batarija nije ni izbliza zatancalo dvadesetak tisuća ljudi, kolika su bila nadobudna organizatorska predviđanja, koncert Trogir pleše ponudio je solidnu veselicu do ranih jutarnjih sati za otprilike pet tisuća ljudi, koliko se okupilo na stadionu podno kule Kamerlengo.
Bisevi za kralja zabave Jasmina StavrosaRed rocka, pa red zabavnih melodija, nakon kojih su se nizale pjesme u slavu Hajduka, u kombinaciji s brazilskim plesačicama - formula je po kojoj se odvijao trogirski night-party, uspio iz drugog pokušaja.
"Da je koncert održan u prvotno planiranom terminu, uoči Dana domovinske zahvalnosti, odaziv bi, vjerujemo, bio mnogo veći. No, i ovako smo priuštili sjajnu zabavu za okupljene", komentirali su nam organizatori koncerta Branko Paić i Ivica Bubalo.
Svirka je počela presjekom domaće i inozemne rock scene u izvedbi Rafe i Legendi, a repertoar u kojem bend nije mimoišao hitove popt Fride, Ja volim samo sebe, Bolje biti pijan nego star, Smoke on the Water, bile su izvrsna podloga za, kako ga brojni nazivaju, kralja zabave Jasmina Stavrosa, čijem nastupu je prethodilo nekoliko pjesama Anamarije Kurov, jedne od pobjednica ovogodišnjega Malog Splita. Izlaskom na stage poznatoga hrvatskog zabavljača, atmosfera je bila na vrhuncu, pogotovo tijekom izvođenja pjesama Dao bih sto Amerika, Crna kava, Lidija, čemu je kumovao i prigodni vatromet.
"Iskreno, mislio sam da će doći više ljudi, iako je atmosfera bila jako dobra. Rijetkost je da ja pjevam u ovakvom cocktail rasporedu, a osim toga od brojnih gaža umoran sam ko pas. Sad s familijom idem na čak četverodnevni odmor na Korčulu, lovit ribu i guštat", kazao nam je Stavros.
A kad smo već kod njega, recimo i to kako je nakana bila pozvati na koncert i Jolu, no nema tih para za koje bi Stavros nastupio u toj kombinaciji - kazali su nam organizatori.
Razgaljena atmosfera je trajala do jutarnjih satiNakon što je Stavros na jedvite jade napustio stage (naime, publika ga je non-stop vraćala na bis), a voditeljica manifestacije Sandra Barčot, inače naša novinarka, najavila Mladena Grdovića, u tren je nastao ambijent poljudskog sjevera. Razlog tome je i izlazak Igora Štimca, koji je u Grdovićevu zagrljaju dao svoj doprinos u izvođenju hita Dalmatinac, što je publika nagradila gromoglasnim odobravanjem.
"Pozvao me gradonačelnik Trogira Vedran Rožić, ali i Torcida Trogir. Htjeli su da otpjevam nešto, ali meni i nije do pjevanja, ispao sam malo iz štosa po tom pitanju", kazao nam je Štimac. A recimo i to kako su velikom trogirskom koncertnom partyju nazočili i Siniša Svilan, Ivanka Luetić...
A taman što se stopio s publikom, Grdović je morao ustupiti mjesto na sceni sveprisutnim brazilskim plesačicama, što ga je lagano iznerviralo, no na koncu se ljubitelj bijele boje vratio i nastavio sa svojim repertoarom. Problema, no sasvim druge prirode, imao je i Marijan Ban, koji se očajnički nastojao domoći boce vina za svoje društvo. Ne znamo je li na koncu u tome uspio, ali pošlo mu je za rukom da u sitne sate svojim omiljenim hitovima razgali već pomalo uspavanu publiku.

piše Anita VRANJKOVIĆ
snimio Nikola VILIĆ
   

Ljetni desert za polarne medvjede

Kako bi lakše podnijeli zatočeništvo, a k tome još i ljetne vrućine koje polarnim medvjedima, ruku na srce, i nisu baš tako mile, djelatnici Zoološkog vrta iz Tokija odlučili su na poseban način razveseliti svoje ljubimce. U širokom asortimanu mogućnosti izbor je pao na led, i to ne obični, već onaj obogaćen malim, slatkim dodacima. Za dvoje velikih polarnih medvjeda, vjerujemo, to je bilo veliko zadovoljstvo, a da smo u pravu, svjedoči i fotka na kojoj se vidi kako su odmah prionuli poslu. Tek za informaciju, u ledeni blok težine 70 kilograma, marni zaposlenici ZOO vrta su ubacili jabuke, slatke krumpire i komadiće kobasica. Osim gušta za stanare vrta, pristigle iz hladnih sjevernih krajeva, priređena je tako i jedinstvena atrakcija za brojne posjetitelje.

 
Još u rubrici:
 


FESTIVALIJE MEDITERANSKOG SPORTA NA BRAČU
Lovrečina do grla puna picigina


GLAZBENA POSLASTICA U KLUBU VENERANDA
Apsolutna ljubav Dade Topića i Hvara


EMINA ARAPOVIĆ U REŽIJI ŽARE BATINOVIĆA
Moto spot kaštelanske rokerice


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/4