Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

ŽUPAN IVAN ŠPRLJE NA SASTANKU S POTENCIJALNIM INVESTITORIMA
O IZGRADNJI NAUTIČKOG CENTRA U VELOJ LUCI

Megaprojekt "težak" 20 milijuna eura

Potencijalni ulagači iz inozemstva spremni su investirati 20 milijuna eura u izgradnju nautičkog centra od 260 vezova s pratećim sadržajima, na potezu od trajektnog pristaništa do Inglezova mosta - Župan Ivan Šprlje istaknuo kako je riječ o megaprojektu koji bi Veloj Luci donio preporod

Dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje sastao se u Veloj Luci s potencijalnim stranim ulagačima koji su spremni investirati 20 milijuna eura u izgradnju velikog nautičkog centra od 260 vezova s pratećim sadržajima. Nautički centar trebao bi se graditi na potezu od postojećeg trajektnog pristaništa do Inglezova mosta.
U sklopu ovog projekta sagradio bi se manji hotel na prostoru sadašnjeg trajektnog pristaništa, koje bi se zbog toga premjestilo do tvornice za preradu ribe Jadranka 1892. d.d. Sagradili bi se i drugi sadržaji, primjerice restorani i prodajni Vela Luka- Strani ulagači spremni su investirati 20 milijuna eura u izgradnju nautičkog centra od 260 vezova s pratećim sadržajimacentri, a takav megaprojekt omogućio bi zapošljavanje nekoliko stotina Velolučana. Nautički centar primao bi megajahte te bio u stanju pružiti sve potrebne usluge nautičarima. Namjere stranih investitora župan Ivo Šprlje ocijenio je vrlo korisnim za Velu Luku i njezin gospodarski razvoj. Cijeli pothvat nazvao je megaprojektom koji bi mogao preporoditi Velu Luku za nekoliko godina, te je kazao da se on uklapa u projekt za južni Jadran, te da u tom smislu treba brzo raditi. Strani investitori su taj projekt spremni započeti graditi već sljedeće godine, a završiti 2007. godine.
Zbog toga je još jednom istaknuta potreba što skorije izrade i donošenja novog prostornog plana općine Vele Luke, čime bi se trebao definirati ukupni razvoj ovog otočnog mjesta.
Župan se sastao i s poslovodstvom velolučkog riboprerađivača te se razgovaralo o stanju u ovoj najstarijoj velolučkoj tvrtki, kao i njezinu prestruktuiranju u sklopu izgradnje nautičkog centra i novog trajektnog pristaništa. Župan i njegovi suradnici, dožupan Vedran Leleković i član Županijskog poglavarstva Tonči Surjan, prisustvovali su sjednici Općinskog poglavarstva Vele Luke, kojom prilikom su potpisana dva ugovora između Dubrovačko-neretvanske županije i velolučke Općine.
To je ugovor o pružanju financijske potpore za saniranje opožarenih poljoprivrednih površina te ugovor o pružanju potpore Veloj Luci u izgradnji kapitalnog projekta osnovne škole.
Potpisom ovih dvaju ugovora općina Vela Luka potpomognuta je s oko 700 tisuća kuna.
Županijski dužnosnici razgovarali su sa članovima velolučkog općinskog vodstva i o realizaciji triju krupnih kapitalnih projekata: hidrotehničkog tunela i kolektora za otpadne vode čija je izgradnja u tijeku, izgradnji sjeverne obilaznice i nove zgrade osnovne škole i trodijelne sportske dvorane.

Tonči DONJERKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


MINISTRICA PRAVOSUĐA RH VESNA ŠKARE-OŽBOLT U OREBIĆU
O REFORMAMA U NJEZINU RESORU
Novim mjerama dirnuli smo osinje gnijezdo!


"DUBROVAČKA BANKA" USKORO DIO VEĆEG SUSTAVA
Do jeseni u "Novoj banci"


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3