Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 12.8.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

TKO SU PRIPADNICI TORCIDE KOJI SU SUDJELOVALI
U NAVIJAČKIM NEREDIMA U HERCEGOVAČKOJ METROPOLI

Dvojica izgrednika u Mostaru su sudionici
incidenta u Dugopolju

SPLIT - I prije nego što su okončani kazneni i prekršajni postupci što se protiv petnaest pripadnika Torcide vode u Splitu i Solinu, dvojica od njih, Ivan Mustapić Musa (22) iz Splita i Ante Jureta (33) iz Zagreba, uspjeli su zaraditi nove prekršajne prijave, i to opet zbog sudjelovanja u navijačkim neredima. Ovoga puta u Mostaru, nastalim prošle nedjelje nakon nogometne utakmice između ekipa Zrinjskog i Sarajeva.
U neredima u Mostaru sudjelovali su i pripadnici Torcide koji su optuženi za incident u Dugopolju u prosincu prošle godine/Ivica ROZIĆZajedno s ostalim navijačima iz Splita Mustapić i Jureta službeno su bili u Mostaru radi polaganja cvijeća na grob Filipa Šunjića, prošle godine preminulog istaknutog pripadnika Torcide. Nisu, međutim, propustili priliku pa su istog dana otišli i na utakmicu prvog kola Premier lige BiH. Nakon utakmice uslijedili su neredi u kojima su sudjelovali i torcidaši, a četvorica od njih su privedena u policijsku postaju. Prekršajne prijave podnesene su protiv Mustapića, Jurete, te Roberta Radišića iz Kaštela i Jurice Galića iz Splita.
Premda su se navijački neredi dogodili u susjednoj državi, nije isključeno da će ponašanje Mustapića i Jurete imati utjecaja na kazneni postupak koji se protiv njih vodi na splitskome Općinskom sudu, barem u dijelu koji se odnosi na visinu kazne, te na moguću zabranu prisustvovanja sportskim priredbama. Kod određivanja vrste i visine kazne, naime, u pravilu se ocjenjuje ponašanje okrivljenika u vremenu od kada je počinio kazneno djelo pa do izricanja presude.
Zajedno s nekolicinom drugih torcidaša Mustapić i Jureta optuženi su za pokušaj sudjelovanja u grupi koja je počinila incident u Dugopolju, do kojeg je došlo u prosincu prošle godine. Tada je, među ostalim, zapaljen osobni automobil u kojemu su se u tom trenutku nalazila još dvojica pripadnika BBB-a. U pravomoćnoj optužnici Općinsko državno odvjetništvo predložilo je i izricanje mjere opreza kojom im se zabranjuje posjet svim sportskim događajima.
Zabranu odlaska na sportske terene, i to u trajanju do dvije godine okrivljenima može izreći i prekršajni sud u Solinu, na kojemu se protiv petnaestorice torcidaša, također zbog događaja u Dugopolju, vodi prekršajni postupak.

J. MATIĆ

 

ORUŽANA PLJAČKA MJENJAČNICE U SRCU MAKARSKE

Uz prijetnju pištoljem odnijeli 30.000 kuna

MAKARSKA - U starogradskoj jezgri blizu pijace jučer ujutro u 8.20 sati u Kalalargi dogodila se oružana pljačka mjenjačnice "Adriana", vlasništvo Miše Nikolića iz Makarske, kojom prilikom su dva mlađa nemaskirana muškarca ukrala novac u raznim apoenima i valuti vrijednosti 30 tisuća kuna. Nakon razbojstva počinitelji su se brzo udaljili, policija je Vlasnik Mišo Nikolić ispred opljačkane mjenjačnice-trafike/Krešimir ŽANETIĆobavila očevid i za počiniteljima se traga, doznajemo iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Očevici tvrde da je pljačka sličila na akcije iz američkih filmova.
Mijenjačnica i ujedno trafika nalazi se u vrlo prometnom dijelu grada, pokraj tržnice, Konzumova samoposluživanja i drugih dućana, koji su ujutro vrlo posjećeni. U trgovini se zatekla sama Ivana, djevojka vlasnika, koji je na pola minute skoknuo do dva koraka udaljenog Konzuma usitniti novac. Otac mu je također toga trenutka otišao popiti jutarnju kavu. Dvojica naoružanih mladića, bez maske na glavi, uskočila su u trafiku-mjenjačnicu. Jedan je za sobom zatvorio ulazna vrata, a drugi je prišao djevojci, naslonio joj pištolj na sljepoočnicu, te iz ladice pokupio zatečeni novac. Onda je još imao dovoljno živaca da joj pretrese osobnu trorbicu. Potom su se udaljili.
Šokirana djevojka izišla je za njima, uto je već pred vratima bio Mišo kojemu je jedva izustila da su opljačkani. On je motorom požurio niz Kalalargu, međutim, naoružani pljačkaški dvojac nije uspio vidjeti, jer vjerojatno nisu trčali već se ponašali kao ostali mirni građani. Budući da se radi o vrlo uskim uličicama, automobil su mogli ostaviti najbliže stotinu metara od mjenjačnice, što svakako otežava bijeg.
Sve je trajalo doslovce jednu minutu. Nitko ne može vjerovati. Jedan je imao kapu na glavi, drugi je bio bez. Kao u filmu. Ivana je u stanju šoka, ne može govoriti i nije u stanju davati nikakve izjave — kratko je ispričao Mišo.

A. DRAGIČEVIĆ
 
Još u rubrici:
 


POČELO SUĐENJE ZA MALTRETIRANJE MLADIĆA TIJEKOM OBAVIJESNOG
RAZGOVORA U PU VARAŽDINSKOJ
Policajci se brane šutnjom


PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE SPLITSKO-DALMATINSKE
NAKON OBJAVLJIVANJA ČLANAKA "POLICAJAC TUKAO MLADIĆA?!"
I "POLICIJU POZVALA U POMOĆ, PA PRENOĆILA U POSTAJI"
Nije bilo fizičkog zlostavljanja


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3