Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 16.7.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

PREDSJEDNIK MESIĆ U DVODNEVNOM POSJETU
CRESKO-LOŠINJSKOM OTOČJU:

Gdje vi vidite da sam ja nervozan?!

CRES - Dvodnevni posjet predsjednika RH Stjepana Mesića cresko-lošinjskom otočju počeo je u Cresu gdje je u pratnji primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Gaetana Negovetića obišao grad slušajući priče o kulturno-povijesnoj baštini otočja od više muzejske savjetnice Jasminke Ćus-Rukonić. Nakon toga Predsjednik je razgovarao s gradskim vijećnicima, a potom se obratio i novinarima. Rekao je da je u posljednjih nekoliko godina često boravio na otocima i tamo gdje je suradnja lokalnih i županijskih vlasti dobra uočio znatan napredak.
Predsjednik Mesić skida kravatu po kojoj mu je konobarica slučajno prolila čašu vode/Danilo PAVLETIĆ— Ipak razvoj treba zadržati pod kontrolom, a najbolji je način otvaranje slobodnih zona i pažljiv izbor tehnologije koja neće naštetiti otocima u ekološkom smislu. Hrvatska mora izraditi jasnu strategiju i odrediti svoje nacionalne interese kada su u pitanju tako osjetljive sredine kao što su otoci.
Predsjednik Mesić istaknuo je kako nije za prodaju otoka ako na njih nakon toga bude dolazila samo jedna osoba, odnosno obitelj, od čega društvena zajednica neće imati nikakve koristi.
Zamoljen za komentar izjave neimenovanog ali visokopozicioniranog dužnosnika SDP-a da on vrijeđa tu stranku i da je loš kandidat, Mesić je rekao da je riječ o lošem novinskom tekstu u kojem je jasno izneseno samo mišljenje novinara, ali ne i sporna izjava. Na pitanje o tome što misli o Račanovoj konstataciji da je "nepotrebna svaka nervoza uključujući i nervozne Mesićeve reakcije", Predsjednik je malo povišenim tonom odgovorio pitanjem: "A gdje vi vidite da sam ja nervozan?" Na to se umiješao župan Zlatko Komadina naglasivši da je njegov stav kao dopredsjednika SDP-a da je Mesić kandidat oporbe na nastupajućim predsjedničkim izborima.
— Što se tiče prodaje otoka — promijenio je župan temu — držim da je važno odrediti granice pomorskog dobra, s tim da ono ne može biti na privatnim parcelama i na taj se način ograničava i vlasništvo nad otocima.
U vrlo sadržajnom posjetu cresko-lošinjskom otočju Predsjednik je posjetio Valun, Osor, Nerezine, Veli i Mali Lošinj. Na pitanje o tome kako podnosi tako naporan program obzirom na to da je još u četvrtak do kasno u noć bio u Splitu, Predsjednik je rekao da mu to omogućava njegovo ličko porijeklo.

I. CELEVSKA
   

Zaliveni gost

Za posjeta Cresu Predsjednik je s domaćinima popio kavu u slastičarnici "Baccio". Posluživanje kave počelo je s puno uzbuđenja jer je konobarica nehotice zalila Predsjednika vodom i nastavak je protekao na sličan način jer je još dva puta osoblje skupljalo s poda krhotine razbijenih šalica i čaša.
— Drago mi je da mladim curama drhte ruke kad me vide — našalio se predsjednik Mesić.

 
Još u rubrici:
 


MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE NADOKNADIT ĆE ŠTETU SELJACIMA
Danas kreće uništavanje
nasada s GM kukuruzom


KOMIŽANI NA SVJETSKOM FESTIVALU POMORACA I MORA
Falkuša na regati u Brestu


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3