Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 6.7.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 4 od 4

PREMIJER SANADER S IZASLANSTVOM
FRANCUSKE UDRUGE POSLODAVACA

Francuze zanimaju cestogradnja
i zbrinjavanje otpada

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader razgovarao je u ponedjeljak s predstavnicima francuske udruge poslodavaca MEDEF International, te s predstavnicima 20-ak francuskih tvrtki koji su izrazili interes za ulaganje u Hrvatsku, posebice u cestogradnju, turizam, informatiku. Francuske tvrtke iskazale su veliki interes za ulaganje u Hrvatsku i na tom planu žele bolju i jaču suradnju, izjavio je nakon sastanka u Banskim dvorima ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.
Premijer Sanader s francuskim izaslanstvomHrvatska Vlada i MEDEF izrazili su za to obostran interes, kazao je Vukelić, dodajući da Hrvatska s Francuskom ima dobre odnose, ali da je ostao neiskorišten veliki prostor na gospodarskom polju. Francuski su gospodarstvenici posebno zainteresirani za ulaganje u cestogradnju, zanima ih ulaganje u odlagališta otpada, posebice zagrebačku spalionicu otpada, o čemu će razgovarati s ministricom zaštita okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja Marinom Matulović-Dropulić.
Vukelić je najavio da će predstavnici francuskih tvrtki razgovarati i s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom o javnim radovima i državnim investicijama, te s predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju Damirom Ostojićem koji će im predstaviti planove za privatizaciju hotelskih tvrtki.
Ministar gospodarstva je kazao i da su se premijer Sanader i predsjednik MEDAF-a Francois Perigot složili da bi državna administracija trebala biti brža, posebice u izdavanju dozvola, koje bi trebalo smanjiti i pojednostaviti proceduru njihova dobivanja.

   

Na ZG-burzi aktivno 105 vrijednosnica

ZAGREB - Zagrebačka burza ostvarila je u prvom polugodištu 2004. promet od 8,398 milijardi kuna ili 36,2 posto više od prometa u drugom lanjskom polugodištu. Dionicama je ostvaren promet od 894,6 milijuna kuna, obveznicama od 7,478 milijardi kuna i Pravima 20,6 milijuna kuna. Tržišna kapitalizacija na kraju lipnja bila je 67,126 milijardi kuna ili 15,3 posto veća nego na koncu 2003. godine, dok je ukupni broj transakcija u prvih šest mjeseci 18.526 porastao za 6,1 posto. Bilo je 105 aktivnih vrijednosnih papira ili 20,5 posto manje nego u prethodnom polugodištu. U prvoj kotaciji uvrštene su četiri dionice, u TN kotaciji 43, a u kotaciji javnih dioničkih društava 133.
U odnosu na zadnje lanjsko polugodište dionički indeks CROBEX sa 1146,5 bodova oslabio je 3,3 posto, a obveznički CROBIS sa 99,5626 bodova izgubio je na vrijednosti 1,4 posto. Najviše se trgovalo dionicom Plive koja je zabilježila 302,9 milijuna kuna prometa, dok je među obveznicama najtraženija bila državna desetogodišnja obveznica s ostvarenim prometom većim od 2 milijarde kuna. Na rang-listi brokerskih kuća prema ukupnom prometu prednjači Interkapital vrijednosni papiri.

 
Još u rubrici:
 


RAZGOVOR S POVODOM
SRĐAN MLADINIĆ, VLASNIK TVRTKE SMS
Naš džem od smokava
Amerikanci jedu sa sirom


NOVA USLUGA HZ ZA MIROVINSKO OSIGURANJE
Do mirovinskih podataka preko Interneta


ZDENKO MIČIĆ, DRŽAVNI TAJNIK ZA TURIZAM, O OVOGODIŠNJOJ SEZONI
Imat ćemo gostiju koliko smo zaslužili


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 4/4