Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 28.6.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

ODBOR ZA REFERENDUM PRERASTAO U UDRUGU I UPOZORIO:

Jakovčić zbog provizije prodaje
istarsku zemlju

BARBARIGA - Članovi Odbora za referendum na izletničkom brodu usidrenom uz mol Barbarige u nedjelju su, obilježavajući prvi rođendan, osnovali istoimenu udrugu. Tim činom oni žele upozoriti kako će daljnjom rasprodajom istarskog zemljišta Istrani vrlo brzo ostatke obale i zemljišta gledati jedino s mora. Za predsjednika udruge izabran je rovinjski arhitekt i nezavisni vijećnik tamošnjega Gradskog vijeća Bruno Poropat.
Članovi Odbora za referendum na osnivačkoj skupštini svoje udrugeOn je ustvrdio kako će udruga Odbor za referendum morati kontrolirati i nadzirati daljnju rasprodaju istarskog zemljišta pod kumovanjem IDS-ovih vlastodržaca iako, po njegovim riječima, ni odbor kao ni udruga ne bi trebali postojati da je IDS poštovao mandat koji je prije 12 godina dobio zahvaljujući povjerenju čak 73 posto građana Istre koji su podržali programsku deklaraciju te stranke, u kojoj se zauzimala da Istrani budu svoji na svome. Poropat je kazao kako IDS gubi na svakim sljedećim izborima povjerenje građana te kako danas u tu stranku ne vjeruje 60 posto građana Istre. Poropat je stoga podsjetio da ova udruga ima snagu više od 12 tisuća potpisnika građana Istre protiv lošega gospodarenja Istrom i rasprodaje istarskog zemljišta u bescjenje.
Dopredsjednik Odbora za referendum Damir Radnić pozvao je građane Istre da se udruže i ponište štetne odluke županijskih vlasti i župana Ivana Jakovčića koji zbog velikih provizija rasprodaju istarsku obalu.
— Čudni tijekovi novca, u koje se u Istri uključio istarski župan, dovode do rasprodaje najvrjednijih lokacija na priobalju za bagatelnu cijenu, nakon čega slijedi izgradnja vila i apartmana za domaće i strano tržište nekretnina te zatvaranje pristupa obali — poručio je Radnić smatrajući kako će se i projekt Brijuni Rivijera realizirati mimo sudjelovanja građana Istre, a zahvaljujući činjenici što je u brijunskom priobalju više od milijun metara četvornih atraktivnog istarskog zemljišta u Barbarigi i Dragoneri prodano za samo pet eura po kvadratu austrijskim investitorima.
— Ako Sanaderova Vlada nastavi postupati s istarskim zemljištem kao Račanova oslanjajući se na župana Jakovčića, lokalnog špekulanta zemljištem, vizija Odbora za referendum za Istru u 2020. godini bit će sljedeća: neće biti metra četvornog obale koji nisu zaposjeli strani investitori izgradivši apartmane, vile i ogradivši ih visokim ogradama. Strani investitori sa sjedištima svojih tvrtki izvan Hrvatske prodaju i iznajmljuju apartmane i vile, a profit sele izvan Hrvatske. Istrijani su samo vrtlari, spremačice ili konobari, a za vidjeti svoje nekadašnje more hrvatski državljani u Istri morat će plaćati stranim vlasnicima — najavljuje Radnić.

Branka ŽUŽIĆ
 
Još u rubrici:
 


BEOGRAD
Demokrat Boris Tadić novi
predsjednik Srbije


UKRATKO

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3