Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 28.6.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

SOLINJANI I GOSTI UŽIVALI U PUSTOLOVINI NA SVOJOJ RICI

Kanuima niz Jadro

S izvora Jadra u Solinu jučer se niz rijeku, skoro do samog Gospina otoka, u kanuima spustilo 70—ak građana u sklopu akcije koju je organizirila splitska udruga Spirit, inače organizator utrke Cro Challenge kroz Hrvatsku. Prema riječima Spuštanju kanuima niz Jadro Solinjani nisu mogli odoljeti/Matko BILJAKKarla Ružića, člana udruge, akcija je organizirana u suradnji s Poglavarstvom grada Solina, TZ-om i tvrtkom Dalmacijacement, a sve radi promicanja sporta, zdravog življenja i zaštite prirode. Budući je bilo mnogo zainteresiranih građana, 20—ak kanua i šest skipera niz Jadro se spuštalo u više skupina. Među prvima bile su planinarke, 57—godišnja Ana iz Solina, kojoj je to bio prvi put, i 46—godišnja Ita iz Splita, koja je već bila na raftingu.
Početak vožnje jedva je dočekala Eetl Zavadlav i njezini sinovi Filip, Stanislav i Anton koji su do Majdana odnosno do izvora Jadra došli pješke.
— Idemo u školu jedrenja, ali jedva se čekamo provozati i vidjeti kako je to na rijeci. Sigurno je još i luđe — hrabro je kazao 8—godišnji Stanislav.
Na spuštanje Jadrom odvažila se i nekolicina Svetokajaca, Marko Parać, Marko Pušeljić, Ivana i Kate Vukšić, koje je pomno sa starta fotoaparatom pratila prijateljica Antonija Mužić. Ona bi se, kako je rekla, i sama odvažila na spust da nije povela malenog sina Tonija.
— Iako Jadro nije prebrza rijeka, ovo će biti superdoživljaj za sve one koji se nikada nisu vozili u kanuu, a i priroda je jako lijepa — zaključio je Ružić najavivši kako će se ovakva akcija najvjerojatnije organizirati i u kolovozu.

Mia SESARTIĆ
   

NAPREDUJE GRADNJA MILJEVAČKOG APARTMANSKOG NASELJA

"Lavica" narasla do trećeg kata

U budućem miljevačkom apartmanskom naselju kaskadnog tipa, nazvanom "Lavica 2", dovršena je izgradnja tri od ukupno pet planiranih etaža. Investitor - splitska tvrtka Eurodom - koja je s kooperantima i izvođač radova, planira Do početka iduće godine Lavica će dobiti još dvije etaže/Joško ŠUPIĆovaj turistički objekt s 80 apartmana, na razini triju zvjezdica, dovršiti početkom iduće godine. Investiciju vrijednu 5 milijuna eura prati Hypo banka dok arhitektonsko rješenje potpisuju splitski biro "Arhipolis" i Neno Kezić.
Površina apartmana iznosit će oko 5 tisuća metara četvornih a predviđen je i odgovarajući parkirališni prostor. I dok izgradnja ovih apartmana, koja je počela krajem lanjske godine, teče po planu, dotle u okolišu susjednog, budućeg hotelskog centra "Lav" još uvijek caruje hrpa građevinskog materijala i ozračje čekanja na "zatvaranje financijske konstrukcije".
U "Eurodomu" vele kako se intenzivno radi na izradi studija koje su preduvjet za odobrenje bankarskih kredita nakon čega bi i radovi u "Lavu" postali intenzivni. Naime, "Lavica 2" zamišljena je prvenstveno kao naselje smještajnog tipa pa bi njezini gosti najviše turističko-ugostiteljskih usluga pronalazili upravo u budućem centru "Lav".

 
Još u rubrici:
 


OSNOVANA ZAJEDNICA
MASLINARA, ULJARA I PROIZVOĐAČA SADNICA MASLINA HRVATSKE
O maslinarstvu na jednom mjestu


SOCIOLOGINJA ANITA ĆUDINA, VODITELJICA SLUŽBE ZA PREVENCIJU OVISNOSTI, PONOVNO BRUCOŠICA
Droga je ’otjerala’ na pravo


JEDANAESTA FEŠTA U NAJSTARIJOJ GRADSKOJ KALI
Da ni Radunice, ne bi Splita bilo


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5