Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
ponedjeljak, 28.6.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  pressing
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 2

MANIFESTACIJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE ČAPLJINA

Ljeto u Mogorjelu

ČAPLJINA - U nastojanju ponuditi nešto novo i obogatiti ljetne sadržaje, Turistička organizacija općine Čapljina i Villa Rustica Mogorjelo, u petak uvečer su započeli projekt pod nazivom "Ljeto u Mogorjelu".
Na otvorenoj sceni, a ambijentu povijesnog zdanja kasne antičke arhitekture iz 4. st. kojega krasi bogatstvo mediteranskog raslinja, ljetnu je manifestaciju otvorio Nikola Zovko, član Upravnog vijeća turističke organizacije. Zovko je između ostalog istaknuo da je manifestacija nastavak nekadašnje tradicije čapljinskog Kulturnog ljeta koje je svojedobno bila atrakcija ne samo u Čapljini nego i na mnogo širem području. U poraču se opet započelo s projektima u ovom jedinstvenom kulturno-povijesnom ambijentu, a posebice je istaknuo zasluge dugogodišnjeg predsjednika Turističke zajednice općine Čapljina preminulog Joze Pehara, koji je prošle godine organizirao u Mogorjelu proslavu 100. obljetnice organizirane turističke djelatnosti na području općine Čapljina.
Mogorjelo je opet bilo obasjano stotinama baklji i svijeća. Posjetitelji su ispunili par stotina raspoloživih mjesta, a posebnom ugođaju lipanjske noći u glazbenom programu su doprinjeli Tedi Spalato i grupa Marinero iz Splita, te Čapljinka Pamela Ramljak koja je veliku popularnost stekla ulaskom u finale natjecanja za Hrvatskog idola u organizaciji Nove TV. Pozvao je Pamelu Spalato da mu se pridruži u izvedbi jedne pjesme no ponesen njenim lijepim glasom i interpretacijom gotovo nije dopuštao da ode sa scene. Tome je uvelike pljeskom doprinjela i publika. Nekima je to bio pravi poticaj za bravure na plesnom podiju dok su drugi uživali u gurmanskim specijalitetima a ugostitelji Mogorjela tradicionalno tu imaju što pokazati.
"Ljeto u Mogorjelu" započelo je na najljepši način. A kako je istaknula voditeljica Misijana Brkić-Milinković, program ide dalje. Već narednog petka 3. srpnja u središtu pozornosti bit će pjevačica i modna kreatorica Matija Vujica. Nov i lijep povod za posjet Mogorjelu.

Ivanka DŽAJIĆ
   

U ORGANIZACIJI PROJEKTA CAMPUS 12

Kamp mladih u Stocu

STOLAC - U organizaciji projekta CAMPUS 12 u Stocu i Kotoru (SiCG) u kolovozu ove godine održat će se ljetni kamp u kojem će sudjelovati mladi iz BiH i još 16 europskih država. Kamp u Stocu bit će organiziran u razdoblju od 6. do 14. kolovoza ove godine nakon čega se odlazi u Kotor, a svoj dolazak već su u pisanoj formi potvrdili mladi iz Velike Britanije, Njemačke, te Srbije i Crne Gore. Mladi u životnoj dobi od 15 do 17 godina iz ovih europskih država već su sudjelovali u kampu koji je prošle godine održan u Njemačkoj gdje su imali prigodu upoznati se i razmijeniti iskustva.
Prema riječima Mirele Rozaić, nacionalne koordinatorice projekta CAMPUS 12 za BiH u Stocu i Kotoru mladi će sudjelovati u realiziranju više projekata ekološkog karaktera, a pokušat će nešto više saznati i o programu naslijeđa UNESCO-a. Do sada su slični projekti realizirani u Pazariću, Derventi i Sarajevu. Tijekom trajanja kampa u Stocu mladi će među ostalim ići i u turističke obilaske Stoca, Blagaja i Mostara.

I. RAGUŽ
 
Još u rubrici:
 


FOJNICA USKORO I IZVOZNIK ELEKTRIČNE ENERGIJE
Investicija u četiri mini hidroelektrane


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/2