Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 25.5.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
stella
automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 6 od 8

RAVNATELJ POLICIJE IVICA FRANIĆ POTVRDIO SMJENU
NA ČELU POLICIJSKE UPRAVE ŠIBENSKO-KNINSKE:

Novi načelnik Branko Peran

ŠIBENIK - Umjesto Ivice Šimca, dosadašnjeg načelnika Policijske uprave šibensko-kninske, načelničku će dužnost obnašati Branko Peran, magistar ekonomskih znanosti i djelatnik Policijske uprave od 1980. godine koji na to dolazi s radnog mjesta načelnika prometne policije. Najavio je to za jučerašnjeg posjeta PU Ivica Franić, ravnatelj policije.
Magistar ekonomskih znanosti Branko Peran prihvatio je dužnost načelnika PU šibensko-kninske- Ne kažem da taj posao nije kvalitetno obavljao i dosadašnji načelnik, no smatram da, jednako kao i ministar, imam pravo samostalno izabrati svoje suradnike. Odgovorno tvrdim kako se pritom nisam rukovodio nikakvim političkim mjerilima. Uostalom, ni Šimac ni Peran nisu članovi ni jedne političke stranke. Odlučio sam se za čovjeka iz sustava, osobu koja ima adekvatne stručne reference - pojasnio je ravnatelj Franić.
Bivšem načelniku Šimcu povjereno je, pak, mjesto voditelja Odsjeka za granicu u PU.
- U dogledno vrijeme, s obzirom na približavanje Europskoj uniji, granica je segment djelovanja policijskih uprava pred kojom su velike promjene. Imajući u vidu četiri međunarodna programa koji tretiraju granicu, povećat će se i broj djelatnika u tom subresoru, ali i njihove obveze - zaključio je ravnatelj policije.
Novi je načelnik Peran kratko kazao kako je u Policijskoj upravi dugo vremena, što znači da dobro poznaje i policijski posao i sustav.
- Okupit ću svoje suradnike, analizirati postojeće stanje unutar PU, a onda zauzeti smjernice za daljnji rad - kazao je.
Dojučerašnji načelnik Šimac u izjavi za "Slobodnu Dalmaciju" se kratko osvrnuo na svoj dosadašnji rad.
- S dužnosti odlazim miran i spokojan. Svim svojim suradnicima, jednako kao i gradskim i županijskim čelnicima te građanima Šibenika mogu pogledati u oči. To je najbolje mjerilo rada, a takvo postignuće želim i načelniku Peranu - rekao je Šimac.

M. JURKOVIĆ
   

MINISTARSTVO KULTURE O KONSTITUIRAJUĆOJ SJEDNICI VIJEĆA
ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Predsjednik Vijeća je Denis Peričić

ZAGREB - U Ministarstvu kulture jučer je održana konstituirajuća sjednica Vijeća za elektroničke medije, na kojoj je za predsjednika izabran Denis Peričić, priopćeno je iz Ministarstva.
Primopredaja poslova i dokumentacije od Vijeća za radio i televiziju obavit će se u idućih nekoliko dana, a u najkraćem roku Vijeće za elektroničke medije bi trebalo izraditi Statut te započeti s normalnim radom, dodaju u Ministarstvu kulture, u čijim je prostorijama za sad i sjedište novog tijela.
Sedmero članova Vijeća za elektroničke medije, koje će preuzeti ulogu dodjele radijskih i televizijskih koncesija od dosadašnjeg Vijeća za radio i televiziju, Hrvatski sabor imenovao je 4. svibnja.
Dvoje članova Vijeća Irena Vuksanović i Nebojša Gladović imenovani su na tri godine, Denis Peričić i Ljubomir Stefanović na četiri, a Jure Ivančić, Marko Marić i Milivoj Pašiček na pet godina.
Vijeće je osnovano osam mjeseci nakon što je na snagu stupio Zakon o elektroničkim medijima, prema čijim je prijelaznim odredbama bivša koalicijska Vlada trebala u roku od mjesec dana Saboru predložiti članove Vijeća.
Budući da Vijeće, među ostalim, odlučuje i o dodjeli i produljenju koncesija za radijsku i televizijsku djelatnost, kašnjenje njegova osnivanja dovelo je u pitanje zakonito emitiranje nekih radio i TV postaja kojima je istjecala koncesija.
Uz dodjeljivanje koncesija, Vijeće za elektroničke medije ima ovlast i oduzimanja koncesija u slučaju kršenja zakona, nadzora nad provedbom odredbi o programskim načelima.
Dužnost člana Vijeća je profesionalna, a sredstva za rad Vijeća osigurat će se iz iznosa od 0,5 posto od ukupnoga godišnjeg bruto prihoda koji su u prethodnoj godini ostvarili nakladnici elektroničkih medija.

POKRETAČI PROJEKTA "GOLI OTOK-NOVI HRVATSKI TURIZAM":

Ogorčeni smo lovištem divljih svinja

RIJEKA - Prema saznanjima pokretača projekta "Goli otok-novi hrvatski turizam" na Golom otoku i otočiću Svetom Grguru proglašeno je područje državnog lovišta i uzgajališta, a lovačkom društvu "Kuna" iz Lopara na Rabu bit će dodijeljena višegodišnja lovna koncesija, rekao je danas na konferenciji za novinare Damir Čargonja iz riječkoga Multimedijalnog centra (MMC) izrazivši ogorčenost takvom odlukom.
Ponovno svađa oko Golog otokaČargonja je rekao da je na Golom otoku već postavljena oznaka lovnog područja, da je iz Ministarstva poljoprivrede i šumarstva potvrđeno izdavanje lovne koncesije te da je za 26. svibnja najavljen komisijski pregled novog lovišta. Po njemu, riječ je o uzgajalištu i lovištu divljih svinja i muflona.
Pokretači projekta "Goli otok - novi hrvatski turizam" su MMC i Udruga građana bivših političkih zatvorenika "Goli otok". Oni su ministarstvima kulture, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva danas poslali otvoreno pismo u kojemu zahtijevaju njihovu hitnu intervenciju i zabranu osnutka lovišta.
Projekt "Goli otok - novi hrvatski turizam" pokrenut je prije četiri godine s ciljem prenamjene bivših zatvorskih objekata u multidisciplinarnu koloniju, školu mira, ekologije, umjetnosti i upozorenja na nekadašnju namjenu tog prostora.
U MMC-u i Udruzi bivših zatvorenika smatraju da je na Golom otoku i Svetom Grguru moguće uvesti živopisni art-turizam. Tako ih je 2000. posjetila "umjetnička ekspedicija MMC-a" koja je ondje snimila kratki film o stanju otoka. Nakon toga utemeljen je Organizacijski odbor za utemeljenje Multimedijalnog centra Goli otok čiji su članovi iste godine ponovno posjetili Goli otok, a tom je prigodom HTV snimio dva dokumentarna filma.
Inače, projekt je nedavno podupro i predsjednik Stjepan Mesić.

 

MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA DIZAJN U PORTLANDU

Priznanje splitskoj agenciji Elevator

ZAGREB - Na natjecanju za dizajn u Portlandu (Summit Creative Awards) hrvatska reklamna agencija Elevator iz Splita u konkurenciji od tri tisuće radova osvojila je srebrnu nagradu, bilježi Glas Amerike.
Postaja izvješćuje da je splitska agencija dobila nagradu za rad u kategoriji zaštitni znak-potrošač, odnosno rad za Mesnu industriju Pivac.
Na međunarodnom natjecanju u Portlandu priznanja se dodjeljuju za postignuća marketinških tvrtki, reklamnih agencija, tvrtki videoprodukcije, multimedija te drugih kreativnih studija, navodi postaja.
Direktor Elevatora Tony Adamić je za postaju tim povodom rekao da on i njegovi suradnici nastoje iskoristiti iskustva drugih na području oglašavanja, no to nije uvijek dobro dočekano jer se "ljudi ponekad boje da stvari koje funkcioniraju drugdje neće funkcionirati u Hrvatskoj".
"U slučaju našeg klijenta Mesne industrije braća Pivac, a i za mnoge druge za koje radimo, ipak je dokazano da je moguće primjenjivati određena načela rada i funkcioniranja koji vrijede u Americi i da je to moguće primjenjivati i u Hrvatskoj. Čitav taj naš rad ovdje je zapravo jedan eksperiment.
Nas zanima koliko je moguće implementirati taj način rada na ovom tržištu i to se sada pokazalo ne samo kao sasvim moguće nego i kao jako kvalitetno rješenje", rekao je direktor Elevatora Adamić za VOA-u.

 
Još u rubrici:
 


PREMA INFORMACIJAMA IZ MINISTARSTVA ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG
UREĐENJA I GRADITELJSTVA, BESPRAVNI GRADITELJI JOŠ ŽEŠĆE NA UDARU
NA JESEN KREĆU MASOVNA
RUŠENJA U DALMACIJI!


ŠIBENIK: UNATOČ NAJAVAMA DA ĆE SE PRIČEKATI KRAJ TURISTIČKE SEZONE
Počelo uklanjanje Solarisova zida


STANOVNICI IMOTSKE KRAJINE ZBRAJAJU ŠTETE OD POTRESA
Vodostaj Vrljike se stabilizira


PREDSJEDNIK SRBIJE I CRNE GORE SVETOZAR MAROVIĆ
TIJEKOM PRVOGA SLUŽBENOG POSJETA ZAGREBU:
Hrvatska kandidatura za EU
i nama daje nadu


AKO VLADA NE PRIHVATI ZAHTJEV ZA POVEĆANJEM
PLAĆA ZAPOSLENIMA U SREDNJEM ŠKOLSTVU
Od rujna počinje štrajk u školama?


HOĆE LI DOĆI DO SMANJENJA CIJENE LIJEKOVA
ILI DO BANKROTA ZDRAVSTVENOG SUSTAVA
HZZO najavio rat proizvođačima
i trgovcima farmaceutskih proizvoda


DOK AMERIKANCI I BRITANCI VIJEĆU SIGURNOSTI UN-A
PREDLAŽU REZOLUCIJU O PRIJENOSU VLASTI U IRAKU
U BAGDADU I KUFI DESECI MRTVIH


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 6/8