Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 20.5.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 3 od 5

JURE RAĐA ZVANI JUKA PRIVEDEN ISTRAŽNOM SUCU

Pritvor zbog pola kg heroina

SPLIT - Uz kaznenu prijavu za posjedovanje oko pola kilograma heroina radi prodaje, sinoć je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu priveden Jure Rađa zvani Juka (21) iz Splita. Nakon ispitivanja sudac je donio rješenje o provođenju istrage te nad osumnjičenim odredio jednomjesečni pritvor.
Prema kaznenoj prijavi, Rađu se sumnjiči da je od siječnja 2004. do uhićenja, na području Splita i šire nabavljao heroin u količanama od jednog kilograma. Potom je drogu u iznajmljenoj garaži u Valpovačkoj ulici prepakirao u paketiće od po sto grama i prodavao kupcima do kojih je dolazio pozivima na mobitel.
Nakon što je po odobrenju istražnog suca tajno praćen i sniman, Rađa je 18. svibnja oko 21.40 sati zatečen po izlasku iz garaže. Pri tome je od sebe odbacio paketić sa 105,2 grama heroina. Pretragom njegova skutera yamaha, u pretincu su pronađena tri paketića ukupne težine oko 315 grama, te jedna PVC vrećica s 80,5 grama heroina. Pronađene su i digitalna vaga te žličica s tragovima droge. U zastavi yugo 45 pronađeno je 400 kuna u različitim apoenima.
Kako neslužbeno doznajemo, Rađa se po savjetu svog branitelja, odvjetnika Borivoja Miloševića, za sada brani šutnjom.

J. MATIĆ

 

NASTAVLJENO SUĐENJE MARIJU I INES MATAS

Dilali i dok su hodali

SPLIT - Ispitivanjem svjedoka na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Mariju Matasu (27) i njegovoj supruzi Ines Matas (22) iz Kaštela, optuženima za udruživanje radi kupovine i posjeda opojnih droga radi prodaje. Optužnica Marija i Ines, tada još Marijovu djevojku s prezimenom Vuković, tereti da su od studenog 2001. zajednički nabavljali kokain, na način da je Marijo dva-tri puta tjedno kupovao po četiri pakovanja droge po cijeni od 100 DEM, i onda ih prodavao za iznos od 500 kuna.
Tako nabavljenu drogu Ines je do prodaje držala u svom stanu, sve do 9. ožujka 2002., kad su u kavani "Mond" u Kaštel Sućurcu prodali omot od 0,69 grama kokaina Nataliji Veić i Danijelu Vučiću. Nakon toga Ines je predala policiji 33 tablete s djelatnim sastavom MDMA, a pretragom stana nađeno je još 40 tableta istog sastava, sedam tableta prazolana, jedan komad tablete MDMA i jedna tableta dijazepama.
Djelatnik policije iz Kaštela svjedočio je o događajima od 9. ožujka 2002., kad su okrivljeni uhićeni i kad je njegov zadatak bio promatranje kavane "Mond". Svjedočila je i Natalija Veić negirajući da je kokain kupila od Marija Matasa. Prema kazivanju svjedokinje, kokain je kupila na Peristilu u Splitu, a sa sada već bivšim suprugom u "Mond" je navratila kako bi "užicala" cigaretu. Glavna rasprava je prekinuta i odgođena za kraj lipnja.

J. MATIĆ

 

MEHI BEGIĆU ĆE SE SUDITI U ZAGREBU

Nudio nagodbu i mito

ZADAR - Iako na zadarski sud, kad su u pitanju kaznena djela vezana uz mito, dolaze jedino predmeti u kojima su osobe optužene za primanje mita, u srijedu je sutkinja Dijana Grancarić sazvala ročište u kojem je Zagrepčanin Meho Begić optužen zbog davanja mita. Meho se u srijedu nije pojavio u sudnici zadarskog Općinskog suda i izbjegao je sve sudske pozive, uključujući i pokušaj uručenja poziva putem sudskog dostavljača. Međutim, on neće biti priveden sudskim nalogom, jer je zastupnik optužbe u srijedu na prvom ročištu ustvrdio da, sukladno Zakonu o USKOK-u, Mehi treba suditi zagrebački Županijski sud, pa će predmet najvjerojatnije biti proslijeđen u Zagreb, gdje optuženik i živi.
Meho je u jednoj kući u Zadru skupljao Bosance koji su ilegalno prelazili granicu i nisu imali dozvolu boravka. Nakon dužega policijskog praćenja i operativne obrade, u kuću su mu upali djelatnici Odsjeka za državnu granicu i nezakonite migracije PU zadarske te su u trenutku upada tamo zatekli sedmero Bosanaca koji nisu imali ni osobne iskaznice ni dozvolu boravka. Snalažljivi Meho se dosjetio kako bi jednostavno mogao riješiti problem i pozvao zadarske policajce Pilu Madunića i Zdravka Pedišića, nudeći im "nagodbu" i novac. Meho je nudio i dogovarao iznos koji će primiti policajci, bodreći ih da se "novcem sve može srediti", a uz to su policajci imali mogućnost da sami kažu koliko novca žele. Nakon toga, Meho je uhićen i optužen za davanje mita.
Ovo je prvi slučaj na zadarskom Općinskom sudu da se umjesto Kaznenog zakona primjenjuje Zakon o USKOK-u, a kako su za suđenje po ovome nadležni samo županijski sudovi u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, to će Meho Begić imati prigodu da mu se za davanje mita sudi u gradu u kojem i živi.

L. KALMETA
 
Još u rubrici:
 


DUBROVČANIN OSUMNJIČEN ZA SPOLNI ODNOS
S DJETETOM
PUŠTEN NAKON ŠTO JE ISPITAN
Profesor upotrebom sile i uz prijetnju
oružjem silio učenicu na spolni odnos


NASTAVLJA SE OBRADA VEZANA UZ SLUČAJ
PODVOĐENJA MALOLJETNICE IZ LABINA
Desetak djevojaka prostituiralo
se u stanovima u Splitu?


DVOJAC IMA DEBELI DOSJE U PROTEKLE DVIJE GODINE
Pljačkaši banke počinili
više od 20 kaznenih djela


NAKON DESET ODGODA PRIVODI SE KRAJU SUĐENJE ŠESTORICI
Staricu vezali, tukli i opljačkali


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/5