Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 6.5.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 5 od 5

NAIVNI KUPAC PRIJEVARU SHVATIO TEK NAKON GODINU DANA

Prodao općinsku oranicu
za dva milijuna kuna

ZAGREB - Na objavljeni oglas u Plavom oglasniku i na oglašivača koji je prodavao tuđe poljoprivredno zemljište kao svoje, nasjeo je 32-godišnji hrvatski državljanin, pri čemu je "prodavač" oštetio mladića za nešto više od dva milijuna kuna.
Kako je izvijestila policija, "nasanjkani" 32-godišnjak je u utorak slučaj došao prijaviti u VI. policijsku postaju, a cijelu prijevaru je prokužio tek godinu dana od potpisivanja ugovora koji je sklopio s davateljem oglasa.
Naivni muškarac policiji je ispričao kako je 29. siječnja prošle godine sklopio ugovor o zakupu oranice površine 720 metara četvornih, a koja se nalazi na Otoku u Novom Zagrebu. Ugovor su sklopili u uredu javnog bilježnika, gdje je oštećeni isplatio prevarantu pet tisuća kuna. Zatim je 25. rujna, prema ranijem dogovoru s ponuditeljem zemljišta, odlučio to zemljište i kupiti za ukupan iznos od 280 tisuća eura. Od ukupne svote koju je tražio "prodavač", 32-godišnjak mu je isplatio 265 tisuća eura, a umjesto preostalog novca, prodavaču je dao pod cijenu svoj osobni automobil marke peugeot 206.
Nakon potpisa ugovora o kupnji spornog zemljišta, oštećeni je preko svojeg odvjetnika poslao zahtjev za upis vlasništva u gruntovnicu, no podneseni zahtjev mu je odbijen, jer, kako kažu u policiji, navedeno zemljište je zapravo u društvenom vlasništvu Općine Novi Zagreb.
Ukupna počinjena materijalna šteta iznosi dva milijuna i 100 tisuća kuna.

   

INCIDENT U SREDIŠTU ZADRA JUČER OKO 10 SATI

Kamenom razbio staklo kafića

ZADAR - Nesvakidašnji incident koji se u srijedu ujutro oko 10 sati dogodio na Poluotoku u kafiću "Kalelarga" u Širokoj ulici prekinuo je mirno jutro u samom središtu grada.
Na iznenađenje gostiju koji su na štekatu ispijali jutarnju kavu, noseći oveći kamen u ruci, ispred kafića je iz smjera središnjeg Narodnog trga dotrčao mlađi muškarac, nakon čega je zaustavivši se, počeo prijetiti konobaru koji je posluživao goste. Nakon što je konobar ostao miran, muškarac je počeo lupati kamenom o staklo kafića. Budući da ni to nije izazvalo željeni efekt, muškarac se ponovno obratio konobaru, nakon čega je uz riječi "P... jedna, kad nemate novaca, onda dođete cmoljiti" bacio kamen u staklo kafića. Muškarac se nakon što je razbio staklo uz poglede "zamrznutih" gostiju udaljio u nepoznatom pravcu.
Naknadno je, kako doznajemo iz PU zadarske, utvrđeno da je riječ o 29-godišnjem muškarcu koji je nakon prijave vlasnika kafića "zaradio" prekršajnu prijavu zbog drskog ponašanja. Vlasnik kafića, međutim, nije htio mladića teretiti za razbijeno staklo vrijedno oko tisuću kuna. Zanimljivo je, međutim, da se ispred istog mjesta kod kafića "Kalelarga" prošle godine također dogodio incident tijekom kojeg je jedan Zadranin pucao iz puške, a nikada nije otkriven počinitelj.

 
Još u rubrici:
 


SUĐENJE IVANU I PAVLU BULJU
ZA SILOVANJE I UBOJSTVO MALOLJETNE ANĐELE BEŠLIĆ
Pavle izbačen iz sudnice,
Ivan tražio susret sa suprugom


TEŠKA PROMETNA NESREĆA NA DOMAK KORENICE
Šibenski autobus sletio u provaliju


NAKON ŠTO JE VRHOVNI SUD UKINUO PRESUDU
UMIROVLJENOM PUKOVNIKU

Suđenje Maglovu i ekipi
ponovno za mjesec dana


DRŽAVNOODVJETNIČKO VIJEĆE TRAŽI ZAŠTITU ZAKONITOSTI
NAKON ŠTO JE UPRAVNI SUD PONIŠTIO STEGOVNU MJERU
Ana Puljić se vraća na posao u ŽDO?!


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 5/5