Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 6.5.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 5

TEŠKA PROMETNA NESREĆA NA DOMAK KORENICE

Šibenski autobus sletio u provaliju

ŠIBENIK/KORENICA - Autobus šibenskog Autotransporta (ŠI 824-AU) na redovitoj liniji Dubrovnik—Zagreb sletio je jučer rano ujutro oko 4.20 sati s ceste u provaliju na dionici između Gospića i Korenice, pri čemu su četiri osobe zadobile teške, a 15 lakše ozljede (u autobusu je uz vozača i suvozača bilo 17 putnika). Zbog težine ozljeda, na liječenju u bolnici u Gospiću zadržane su dvije osobe, suvozač autobusa Božo Smolić (41) i putnik Vinko Kljaić (54), obojica iz Šibenika, a prema riječima dr. Čedomila Vukelića, šefa Kirurgije gospićke bolnice, život im nije ugrožen.
Još dvije osobe koje su dovezene u bolnicu u Gospić, nakon pružene pomoći su puštene na kućnu njegu, dok je svim ostalim lakše ozlijeđenim putnicima pomoć pružena u Domu zdravlja u Korenici.
Prema prvim informacijama kojima je raspolagao Goran Žurić, direktor Autotransporta Šibenik, do nesreće je došlo na obilaznici između mjesta Jošani i Korenice. Na domak Korenice stražnji dio autobusa je navodno proklizao, te je došlo do slijetanja autobusa, koji se zaustavio u provaliji prevrnut na bočnu stranu.
Prema riječima Dražena Živčića, zapovjednika Policijske postaje Korenica, do nesreće je najvjerojatnije došlo zbog neprilagođene brzine, a kolnik je bio mokar od kiše. Na dionici te ceste između Korenice i Bunića u posljednjih mjesec dana dogodilo se više od 50 prometnih nesreća.
Autobus nije sletio dublje u provaliju zahvaljujući stablima. Putnici su i kroz prozore izlazili van, i samo srećom nitko nije izgubio život u ovoj nesreći.
Iz Šibenika je na mjesto nesreće upućena dizalica pomoću koje će se autobus izvući, a zatim otpremiti do najbližeg servisa.

K. PRPIĆ
D. VLAH
   

Poginula suvozačica

KORENICA - Na državnoj cesti Korenica—Gospić, u predjelu Vrpile, jučer prijepodne dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna je teško ozlijeđena.
Nesreća se dogodila kada je osobni automobil novosadskih registracijskih oznaka u jednom trenutku prešao na suprotni kolnički trak i sudario se s kamionom zagrebačke registracije.
Na putu do gospićke bolnice preminula je suvozačica u automobilu Ljiljana Subotić, državljanka BiH, dok je njezin suprug Tomislav, državljanin Hrvatske, zadobio teške ozljede glave i zadržan je na liječenju.

K. PRPIĆ
   
   

Autobus oborio djevojčicu

Mjesto na kojemu se dogodila nesreća/Nikša STIPANIČEVŠIBENIK - Prelazeći kolnik izvan pješačkog prijelaza, u srijedu je u Šibeniku teške tjelesne ozljede zadobila 10-godišnja djevojčica iz Šibenika, na koju je nešto prije 15 sati naletio autobus poduzeća Autotransport Šibenik. Teško ozlijeđenoj djevojčici liječnička pomoć je pružena u šibenskoj Općoj bolnici, gdje je zadržana, a život joj, srećom, nije ugrožen.
Do nesreće je došlo u Ulici kralja Zvonimira, u centru grada, kod broja 12. U trenutku kada je djevojčica pokušala pretrčati kolnik, naišao je autobus kojim je upravljao 51-godišnji M.P. iz Šibenika, koji se kretao od Poljane u smjeru Doma zdravlja. U tom naletu djevojčica je pala i zadobila teške tjelesne ozljede.

Dragan VLAH

Izgorjela zgrada bivše farme

TRILJ - Jučer je izgorjela jedna od zgrada nekadašnje farme u Lužinama (Košute pokraj Trilja), koju je kupio Duje Ančić iz Splita u stečajnom postupku nad Salonacoopom, a koja je danas u sporu jer je poslije navodno prodana još jednom kupcu iz Trilja.
U zgradi je bilo smješteno oko 1000 bala sijena i slame. Požar je primijećen /Stipe BLAJIĆu 14 sati pa su na požarište izišli vatrogasci DVD-a Trilj, ali nisu uspjeli ništa spasiti, a vatru su ugasili oko 16 sati.
Ančić sumnja da je požar podmetnut, a o čemu se zapravo radi, utvrdit će djelatnici MUP-a s vještacima koji su započeli s očevidom.

S. BLAJIĆ
 
Još u rubrici:
 


SUĐENJE IVANU I PAVLU BULJU
ZA SILOVANJE I UBOJSTVO MALOLJETNE ANĐELE BEŠLIĆ
Pavle izbačen iz sudnice,
Ivan tražio susret sa suprugom


NAKON ŠTO JE VRHOVNI SUD UKINUO PRESUDU
UMIROVLJENOM PUKOVNIKU

Suđenje Maglovu i ekipi
ponovno za mjesec dana


DRŽAVNOODVJETNIČKO VIJEĆE TRAŽI ZAŠTITU ZAKONITOSTI
NAKON ŠTO JE UPRAVNI SUD PONIŠTIO STEGOVNU MJERU
Ana Puljić se vraća na posao u ŽDO?!


NAIVNI KUPAC PRIJEVARU SHVATIO TEK NAKON GODINU DANA
Prodao općinsku oranicu
za dva milijuna kuna


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/5