Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
četvrtak, 6.5.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  tribina
reflektor
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 5

SUĐENJE IVANU I PAVLU BULJU
ZA SILOVANJE I UBOJSTVO MALOLJETNE ANĐELE BEŠLIĆ

Pavle izbačen iz sudnice,
Ivan tražio susret sa suprugom

Na jučerašnjem ročištu ispitano je troje pozvanih svjedoka, Jadranka Bulj, supruga Ivana Bulja, njihov kum Goran Milošević i mehaničar Ante Ezgeta zvani Joško. Svjedoci su ostali pri iskazima danim u istrazi. Drugookrivljeni Pavle Bulj prije vremena napustio sudnicu jer je u nekoliko navrata glasno komentirao navode i upadao u riječ svjedoku, pa je nakon višekratnih upozorenja udaljen s glavne rasprave. Suđenje će se nastaviti 26. svibnja ispitivanjem novih svjedoka

SPLIT - Zbog proteka vremena i izmijenjenog sastava sudskog vijeća, na Županijskom sudu u Splitu iznova je počela glavna rasprava u kaznenom postupku koji se vodi protiv Ivana (41) i Pavla Bulja (48) iz Sinja, optuženih za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić, koje su počinili 3. ožujka 2002. godine. Na jučerašnjem ročištu ispitano je sve troje pozvanih svjedoka, Jadranka Bulj, supruga Ivana Bulja, njihov kum Goran Milošević i Ante Ezgeta zvani Joško, mehaničar koji je popravljao osobni automobil, navodno korišten kod izvršenja kaznenog djela.
Različita su raspoloženja rođaci Ivan i Pavle Bulj jučer s Bilica stigli na suđenje/Joško ŠUPIĆBudući da je žrtva maloljetna osoba, te da se u jednom od kaznenih djela radi o silovanju, javnost je i u nastavku suđenja isključena. Prisustvovanje suđenju dopušteno je samo Ivanu Bešliću, ocu ubijene Anđele.
Ispitivanje svjedoka potrajalo je nešto više od tri sata, s tim da se u sudnici najduže zadržala Jadranka Bulj. Svjedoci su, izjavio je predsjedatelj sudskog vijeća sudac Zoran Matulović, ostali pri iskazima danim u istrazi. Rasprava je uglavnom protekla mirno. Dogodilo se, međutim, da je drugookrivljeni Pavle Bulj prije vremena napustio sudnicu. Pavle Bulj je, naime, u nekoliko navrata, unatoč tome što je upozoren na zakonske posljedice ometanja rasprave, glasno komentirao navode i upadao u riječ svjedoku Ezgeti, pa je nakon višekratnih upozorenja jednostavno udaljen s glavne rasprave.
Ovakvo ponašanje drugookrivljenog može se pripisati nervozi, primjetnoj i kod njega i kod rođaka mu Ivana već pri dolasku u sudnicu. Istina, tada se još nisu čuli nikakvi komentari, osim što je Ivan Bulj među okupljenima neuspješno pogledom tražio suprugu. Vidio ju je, međutim, tek kad je prozvana zajedno s ostalim svjedocima. Za razliku od prvog ročišta, kad su dolazeći pozdravljali sve s reda, jučer su bez riječi produžili u sudnicu. Nije, međutim, prošlo puno vremena, a prolaznici na hodniku mogli su čuti povišene tonove. Pavle Bulj imao je primjedbe na sve i svašta, a s komentarima nije prestajao ni dok su ga pravosudni policajci odvodili na dvadesetominutnu stanku, određenu nakon što je ispitana Jadranka Bulj. Ivan Bulj je pak zamolio sud da mu u toj stanci odobri susret sa suprugom, na koji je ona, neslužbeno se doznaje, nevoljko pristala. Susret je dopušten budući da je Jadranka Bulj već bila dala iskaz.
Nakon što su svjedoci ispitani, glavna rasprava je prekinuta i odgođena za 26. svibnja ove godine. Dokazni postupak nastavit će se ispitivanjem svjedoka predloženih u optužnici: Vedrana Medvida, Andree Milošević te Željka Bulja. Različita su raspoloženja rođaci Ivan i Pavle Bulj jučer s Bilica stigli na suđenje/Joško ŠUPIĆPremda su ključni svjedoci zapravo ispitani jučer, za kazneni postupak iznimno su važni i Medvid koji je posljednji vidio Anđelu Bešlić živu, te Andrea Milošević, Goranova supruga i kuma Jadranke Bulj. Ivan Bulj je tvrdio kako je spornu večer kad je Anđela nestala proveo sa suprugom kod kuma Miloševića.
Željko Bulj važan je za dio optužnice koji se odnosi samo na Pavla Bulja, a tereti ga za davanje drugome opojne droge na raspolaganje i trošenje. Prema optužnici Pavle Bulj je upravo Željku u nekoliko navrata davao marihuanu na uživanje.
Optužnica inače rođake Bulj tereti da su u noći 3. ožujka 2002., dogovorno i u cilju spolnog zadovoljavanja, malodobnu Anđelu Bešlić na prijevaru ukrcali u automobil Ivana Bulja. Učinili su to unatoč njezinu protivljenju, uz uvjeravanje da će je povesti kući. Umjesto toga odveli su je na nepristupačni predio Vidovo kod Suhača gdje su je silovali pa u cilju prekrivanja neutvrđenim predmetom s više udaraca po glavi nanijeli smrtonosne ozljede. Tijelo su zatim odvukli preko žičane ograde i bacili u jamu te pokrili suhim granjem.

J. MATIĆ
 
Još u rubrici:
 


TEŠKA PROMETNA NESREĆA NA DOMAK KORENICE
Šibenski autobus sletio u provaliju


NAKON ŠTO JE VRHOVNI SUD UKINUO PRESUDU
UMIROVLJENOM PUKOVNIKU

Suđenje Maglovu i ekipi
ponovno za mjesec dana


DRŽAVNOODVJETNIČKO VIJEĆE TRAŽI ZAŠTITU ZAKONITOSTI
NAKON ŠTO JE UPRAVNI SUD PONIŠTIO STEGOVNU MJERU
Ana Puljić se vraća na posao u ŽDO?!


NAIVNI KUPAC PRIJEVARU SHVATIO TEK NAKON GODINU DANA
Prodao općinsku oranicu
za dva milijuna kuna


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/5