Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
srijeda, 28.4.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  stella
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 5 od 8

PETICIJA GRADU IZ DJEČJEG VRTIĆA NA MEJAŠIMA

I mališani iz "Školjkice"
bi u gradski proračun

Roditelji, njih 25-ero, čija djeca idu u privatni dječji vrtić "Školjkica" na Mejašima, uputilo je gradskim vlastima Splita peticiju kojom, kako kažu, "ustaju protiv nepravdi i samovolje" Ines Ganza, pročelnice gradskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport, te Silvestra Krke, člana Poglavarstva zaduženog za prosvjetu. Peticiju je potpisalo i petero djelatnika ovog vrtića koji pohađa 30 djece, a koji postoji već četiri godine.
— Već četiri godine uredno početkom školske godine dostavljamo gradskom Uredu zahtjev za sufinanciranje. Dok je glavni za prosvjetu bio Ivica Boljat, na naše zahtjeve nije odgovarano, a pretpostavljamo da je to bilo zato jer je on u sudskom sporu s bivšim vlasnikom vrtića. No, i kad je na njegovo mjesto došao gospodin Krka, ništa se nije promijenilo — govori vlasnica vrtića, 32-godišnja Dijana Jukić dodajući kako ih je Krka dvije godine "zavlačio i zavaravao" Vlasnica vrtića Dijana Jukić s malim školjkašima/Matko BILJAKobećanjima da će sve biti u redu, da će ući u gradski proračun, samo da još "pošaljemo neke dokumente".
— Sve što je traženo, mi smo ispoštivali, čak je tražio da donesemo i potvrdu od kotara Mejaši da je vrtić potreban, što smo također donijeli, no uporno nas odbijaju — kaže naša sugovornica. Tek u travnju ove godine "Školjkica" je dobila službenu odbijenicu od Grada s obrazloženjem "da se iz gradskog proračuna u protekle tri godine, zbog pada nataliteta, odnosno smanjenja broja upisane djece u gradske vrtiće, ne sufinancira niti jedan novi vrtić u vlasništvu fizičke osobe i vjerske zajednice".
— Tu nema zdrave pameti, oni misle da smo mi građani drugog reda, izgleda da za našu djecu nikoga nije briga. Ljuti smo i razočarani, posebice zato jer znamo da su neki drugi privatni vrtići i nakon te odluke ušli u proračun — kazala je Jukić, dodavši kako će zbog svega pravdu pokušati istjerati sudskim putem. Upitan za komentar ove situacije,, Silvestar Krka ističe kako je "procijenjeno da je taj dio grada pokriven predškolskim ustanovama u dovoljnoj mjeri".
— O sufinanciranju odlučuje Gradsko vijeće i mi zasad tu ništa ne možemo učiniti. Kako taj vrtić nije ušao u Program javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Splita za ovu godinu, ništa se sad ne može učiniti, a svaka odluka koja bi njima bila od koristi je za mene dubiozna i rizična, jer se ne može odobravati financiranje izvan utvrđenog Programa — odgovorio je Krka.

Vladimir URUKALO

 

U DUBROVAČKOJ ULICI 51 U SPLITU

Otvoren Prodajni centar Yamahe

U Yamaha centru Milorada Katunarića Kate nudi se kompletan proizvodni asortiman japanske tvrtke, rezervni dijelovi i oprema

Splitska tvrtka Motonautika otvorila je u Dubrovačkoj ulici broj 51 Prodajni centar Yamahe, prvi takve vrste na užem gradskom području. Riječ je specijaliziranoj trgovini koja će na površini od 150 metara četvornih nuditi građanima kompletan proizvodni asortiman ugledne japanske tvrtke. Tako će na jednom mjestu biti moguće kupiti Yamahine izvanbrodske i cestovne motore, skutere, agregate, gumene čamce, sportsku opremu za skijanje na vodi... U sklopu Prodajnog centra je i trgovina rezervnim dijelovima, te kompletnom pratećom opremom za sve Yamahine proizvode, pa će posjetitelji i kupci moći dobiti doslovno sve iz bogatog asortimana japanske kompanije.
Vlasnik tvrtke Motonautica, ugledni splitski inovator i dugogodišnji serviser izvanbrodskih motora Milorad Katunarić Kata, otvaranjem novog prodajnog centra želio je zaokružiti cijeli proces od kupnje do održavanja i servisiranja Yamahina proizvodnog programa, što je i svjetski trend u odnosu s kupcima. - Sada će naši kupci imati prigodu već pri odabiru Yamahinih proizvoda dobiti stručni savjet i pomoć, moći će odmah izabrati željenu opremu za svoju pentu, motocikl ili skuter, te unutar tvrtke Motonautika imati osiguran kvalitetan servis i rezervne dijelove - objašnjava Milorad Katunarić. Dodat će kako su ih na otvaranje Prodajnog centra umnogome motivirali klijenti koji godinama koriste usluge njihova servisa za izvanbrodske motore i skutere. - Upravo su oni - veli Katunarić - često iskazivali želju da u istoj tvrtki mogu kupiti i održavati Yamahine motorne i druge proizvode. Otvaranjem ovoga centra tim smo željama, evo, konačno izišli u susret - zadovoljan je Katunarić.
Spomenimo još i to da će ukupan Yamahin asortiman biti prodavan po najpovoljnijim cijenama uz mogućnost kupnje na kredit i kreditnim karticama.

 
Još u rubrici:
 


UPRAVNO VIJEĆE KB-A SPLIT SMIJENILO DR. DINKA MIRIĆA
Novi ravnatelj bolnice
dr. Dujomir Marasović


SVEČANO OTVORENA OBNOVLJENA POSTROJENJA
U Sućurcu najmodernija
punionica plina u zemlji


VODSTVO SPLITSKE ŽELJEZARE NAKON PROZIVKE
SMIJENJENOG ČLANA UPRAVE DRAŽENA VLAŠIĆA
Nismo sklapali štetne ugovore


SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA PODRŽAVA
VLADU U VEZI S BESPRAVNOM GRADNJOM
Pomorskom dobru još stroža zaštita?


DR. SMILJA SENKOVIĆ-PEZELJ NA ČELU
SPLITSKE HUMANITARNE ORGANIZACIJE
Crveni križ na krilima mladih


SUDBINE PETAR VUDRIĆ OLAKŠAO POSAO SUDSKIM OVRHOVITELJIMA
Iz stana izišao mirno, s vrećicom i gorčinom


SPLIT DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 5/8