Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 27.4.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

PRITVOR MUSTAFI KURALIĆU,
OSUMNJIČENOM ZA UBOJSTVO SUPRUGE PRIJE DVIJE GODINE

Ubijenu ženu umotao u deku, vezao konopom i stavio u kartonsku kutiju

DUBROVNIK - U ponedjeljak je istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku Zlatko Vranješ otvorio istragu te odredio pritvor za 47-ogodišnjeg zidara Mustafu Kuralića zbog sumnje da je prije dvije godine ubio svoju tada 52-godišnju suprugu Dragicu.
Deponij na koji je navodno bačeno tijelo ubijene ženeNakon što su službenici PU dubrovačko-neretvanske Mustafu Kuralića još u subotu priveli u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda, osumnjičeni je ispitan. U pravosudnim krugovima dubrovačke Palače pravde neslužbeno smo doznali da je Kuralić gotovo do sitnih detalja opisao kako je suprugu zamotao u deku i potom čvrsto vezao debelim konopom te potom taj "paket" spremio u veliku kartonsku kutiju.
Zajedno s jednim starim kaučem i još nekim, jednako starim namještajem, tijelo je prebačeno kamionom jednog unajmljenog privatnog autoprijevoznika do deponija građevinskog otpada nedaleko od Mokošice prema Osojniku, naseljima na zapadnom prilazu 10-15 kilometara udaljenima od Dubrovnika.
Mustafa Kuralić je državljanin BiH, a neslužbeno smo doznali kako je do ubojstva došlo u stanju pijanstva i nakon oštre i strastvene prepirke, kakve inače uopće nisu bile rijetke u stanu Kuralićevih u naselju Gorica Sv. Vlaha. Susjedi naime tvrde kako je Mustafa odavno poznat kao pijanac i nasilnik, a spomenuti se događaj zbio u kolovozu 2002. godine, od kada je na lokaciji gdje je bačen "upakirani" leš nabačeno više stotina prostornih metara građevinskog šuta i otpada. Stoga će za prikupljanje neoborivog dokaza nedjela trebati upotrijebiti i bagere te ostalu tešku građevinsku mehanizaciju.
U kratkom priopćenju za javnost, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Anamarija Boban je izvijestila kako je "kriminalistička obrada o tom slučaju još uvijek u tijeku te da će javnost, kratko po njenom okončanju, na posebnoj konferenciji za novinare biti upoznata s rezultatima obrade".

Ahmet KALAJDŽIĆ
   

RADNA NESREĆA U KAŠTEL SUĆURCU

Radnik poginuo pavši s deset metara visine

Objekt s čijeg je krova pao radnik i poginuo/Ante SABLJIĆKAŠTEL SUĆURAC - Na gradilištu u sklopu prodajnog centra "Mercatone" poginuo je Vjeko Karatović, trideset jednogodišnji radnik poduzeća "Limorad" iz Žepča. Radnik je pao s krova objekta u izgradnji namijenjenog poljoprivrednom centru s visine od desetak metara. Radna nesreća se dogodila u ponedjeljak oko deset sati ujutro. Očevid će rasvijetliti uzroke nesreće.

U zatvor 16 mjeseci zbog prodaje heroina

SPLIT - Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Splitu, Tihomir Šurija (43) iz Splita proglašen je krivim za prodaju 9,01 gram heroina, za što mu je izrečena zatvorska kazna od jedne godine i četiri mjeseca. U kaznu zatvora uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru u kojemu se nalazi od 14. siječnja ove godine.
Rješenjem suda Šuriji je pritvor produljen do pravomoćnosti presude. Osim toga, izrečena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti u ustanovi zatvorenog tipa.
Iznoseći obranu, Šurija je priznao da je 9,1 gram heroina kupio od izvjesnog Bore i to na zamolbu svoga rođaka Ivice Čagalja. Čagalj mu je za nabavku dao tri tisuće kuna, s tim da je droga koštala 2500 kuna, a razliku je zadržao za sebe "radi posredovanja". Premda je optužnicom terećen i za nabavku, prepakiranje pa prodaju heroina tijekom studenog i prosinca 2003. godine, to djelo je negirao.

J. MATIĆ
 
Još u rubrici:
 


DENISU DRAŽIĆU I PETRU ČOTIĆU U SINJU POČELO SUĐENJE
ZA SUZAVAC U DISKOTECI "SAN REMO"
Ugrozili živote gostiju


ZBOG DRŽANJA RADI PREPRODAJE HEROINA TRI GODINE ZATVORA
Vrhovni sud potvrdio kaznu Branku Dokiću


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3