Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
utorak, 13.4.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  automoto
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 2 od 3

U SRIJEDU SJEDNICA UV PARKA PRIRODE VRANSKO JEZERO

Umjesto ravnatelja,
smjena čeka Upravno vijeće

Predsjednik Upravnog vijeća Frane Tomić je kazao kako će na dnevnom redu biti usvajanje izvješća o dosadašnjem radu Upravnog vijeća i ustanove, a o ranijem zahtjevu Vijeća za smjenom ravnatelja Gojka Pintura istaknuo je kako je to stvar Ministarstva kulture

Upravno vijeće Javne ustanove Park prirode Vransko jezero održat će u srijedu 14. travnja u Zagrebu radnu sjednicu na kojoj neće biti rasprave o zahtjevu za smjenom ravnatelja Parka Gojka Pintura. To je potvrdio predsjednik Upravnog vijeća Frane Tomić koji je kazao kako će na dnevnom redu biti usvajanje izvješća o dosadašnjem radu Upravnog vijeća i ustanove Park prirode Vransko jezero. Na pitanje hoće li Vijeće raspravljati o prijedlogu za smjenom ravnatelja Pintura koji je sa zadnje sjednice održane koncem siječnja upućen ministru kulture Boži Biškupiću, Tomić je kazao kako je Vijeće završilo po tom pitanju, te kako o tome više nemaju što raspravljati. Vijeće je svoj zahtjev uputilo nakon što je utvrdilo da su u ustanovi Park prirode Vransko jezero teško narušeni međuljudski odnosi između pojedinih zaposlenika i ravnatelja Pintura koji je prijavljen i za kršenje radnih i ljudskih prava, te zlostavljanje pojedinih zaposlenika.
- Dalje je to stvar Ministarstva kulture, mi smo svoje rekli. Zašto Ministarstvo kulture i ministar Biškupić nisu dalje ništa poduzeli po tom pitanju, ja ne znam.
Ja sam kontaktirao s ministrom Biškupićem prije sjednice Upravnog vijeća u siječnju, a nakon te sjednice više se nismo čuli i ne znam ustvari je li išta poduzeo - kazao je Tomić.
Prije više od dva mjeseca na spomenutoj sjednici Upravno vijeće je utvrdilo kako se zbog poremećenih međuljudskih odnosa više ne može osigurati normalno upravljanje parkom prirode. Povjerenstvo je više od mjesec dana provjeravalo prijave zaposlenika protiv ravnatelja Pintura i nakon analize svih saznanja došlo do zaključka da je niz prijava utemeljen te da su međuljudski odnosi ravnatelja i zaposlenika prešli sve granice normalnog ponašanja. Iako je ravnatelj Pintur imao dobre rezultate u ustroju i očuvanju parka, Vijeće je tada zaključilo da njegov odnos sa zaposlenicima nije bio primjeren.
Zato su uputili ministru Boži Biškupiću, u čijoj su nadležnosti parkovi prirode, da ravnatelja razriješi s dužnosti po hitnom postupku, no to do danas nije učinjeno niti se Ministarstvo izjasnilo u vezi s prijedlogom Upravnog vijeća. Radi se očito o nezainteresiranosti Biškupićeva ministarstva za probleme u Parku prirode Vransko jezero, nemaru nadležnih službi Ministarstva ili svjesnom zataškavanju slučaja koji je svojevremeno izazvao veliku medijsku pozornost.
Umjesto ravnatelja čini se da bi uskoro moglo biti smijenjeno Upravno vijeće kojemu istječe četverogodišnji mandat, iako je Ministarstvo, izgleda, "zaboravilo" i na tu činjenicu.
- Ovo nam proljeće istječu četiri godine rada i valja očekivati da će ovaj sastav Upravnog vijeća biti raspušten te da će Ministarstvo imenovati nove ljude.
Kada će se to dogoditi, ne znam, ali ovo bi mogla biti zadnja radna sjednica Vijeća u ovome sastavu - kaže Tomić.

M. KALAJŽIĆ
   

GOJKO PINTUR, RAVNATELJ PARKA PRIRODE VRANSKO JEZERO:

Ustanova funkcionira normalno!

- Mislim da oko toga prijedloga Upravnoga vijeća nema ništa nova, barem ja nisam ništa čuo u vezi s tim. Mi smo u ustanovi radili sasvim normalno u proteklom razdoblju i nikakvih problema nije bilo, ustanova funkcionira normalno, a trenutno smo zaokupljeni postavljanjem umjetnih gnijezda za ptice u Ornitološkom rezervatu. Ja ću biti na ovoj sjednici Vijeća koja će, prema svemu sudeći, biti posljednja u ovome sastavu zbog završetka mandata - kazao je Pintur. O prijavama o pronevjeri koje je on kao ravnatelj podnio protiv onih koji su njega teretili, kazao je samo kratko kako je to u postupku.

 
Još u rubrici:
 


BIVŠI VOJNI OBJEKTI NA VISU ČEKAJU INVENTIVNE PODUZETNIKE
SLANE SRDELE IZ PODRUMA
BIVŠE VOJARNE RAVNO


PROIZVODNJA "ZDRAVE" STRUJE U ŠESTANOVCU
Vjetar pali žarulje


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/3