Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
USKRS 2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

STANOVNICI LAPADSKE OBALE I DALJE IMAJU TEŠKOĆA
ZBOG PUCANJA VODOVODNE CIJEVI

ZA ZAMJENU CJEVOVODA
DVA MILIJUNA KUNA

Nužna zamjena cjevovoda na Lapadskoj obali stajala bi oko dva milijuna kuna i vjerujem da će trajno rješenje toga problema uslijediti u sljedeće dvije godine — istaknuo je predsjednik Uprave "Vodovoda" Teo Andrić

Osim što stanarima kuća uz samu cestu na Lapadskoj obali za vrijeme olujnih nevera poplavljuju prizemlja njihovih stanova, stanovnici toga gradskog predjela imaju veliki problem i s pucanjem vodovodnih cijevi. U prosjeku vodovodne cijevi pucaju dva do tri puta godišnje, a prvi put u ovoj godini vodovodna je cijev "otkazala" upravo u poslijepodnevnim satima protekle nedjelje.
Predsjednik Uprave Vodovoda Teo Andrić čiji su djelatnici žurnom intervencijom otklonili kvar na Lapadskoj obali kazao je kako vodovodna cijev često puca jer je napravljena od plastike.
— Zbog plastične vodovodne cijevi takvih će pucanja zasigurno biti sve dok se u potpunosti ne rekonstruira cjevovod. Idejni projekt za zamjenu plastičnog cvjevovoda u dukativni, i to od Robne kuće Minčeta, Lapadskom obalom do Orsana se izrađuje i trebao bi biti završen za petnaestak dana. Realizacija zamjene cjevovoda stajala bi oko dva milijuna kuna i vjerujem da će trajno rješenje ovog problema uslijediti u sljedeće dvije godine — istaknuo je Teo Andrić, naglašavajući kako su zbog učestalog pucanja cjevovoda na predjelu Lapadske obale postavili prsten koji regulira da zbog pucanja bez vode ne ostane kompletna četvrt nego samo nekoliko stambenih objekata.
Na listi prioritetnih poslova, kako najavljuju iz Uprave Vodovoda, u iduće dvije godine trebala bi se naći i ova investicija. Stanari ovog gradskog predjela na kojem se nalazi Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu, zatim hotel Lapad, a uskoro i mini hotel u Kazbeku, nadaju se da će se financijska sredstva za ovaj projekt, koji bi, kako kažu, trebao biti prioritet ipak uskoro osigurati.

L. SINKOVIĆ
 
Još u rubrici:
 


KORIZMENI OBIČAJ NERETVANSKOG PODRUČJA I DALJE ŽIVI
Dok Žudije koračaju, narod pjeva
"Gospin plač"


SUSRET S NOVINARIMA PREDSJEDNIKA UDRUGE RADNIČKIH
SINDIKATA HRVATSKE BORISA KUNSTA U DUBROVNIKU
Na gospodarsko-socijalnim pitanjima
Vlada - zakazala


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3