Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
USKRS 2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
sd magazin
pomet
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

MOSTARSKI HEPOK PRED KATASTROFOM
ZBOG NAJAVLJENOG ŠTRAJKA RADNIKA

Propada 300 tisuća čokota

To će biti katastrofa. Ima intencija da će radnici napustiti poduzeće, napustit će sva dobra koja postoje u ovom državnom poduzeću, ali tek tada bi bile strahovite štete — ističe direktor Hepoka Sejfudin Hadžihasanović

MOSTAR - Ako država ne pritekne u pomoć mostarskom Hepoku, mogle bi nastupiti velike štete po ovo poduzeće. Prije nekoliko tjedana Porezna uprava blokirala je račun poduzeća čime je sve stalo. Radnici najavljuju štrajk koncem travnja, a nisu isključene ni blokade prometnica. Dugovanja mostarskog Hepoka do danas iznose oko sedam milijuna maraka i nastala su na osnovi starog duga i kamate koja se gomilala godinama.
Na Hepokovim plantažama trebalo se ubrati oko osamdeset vagona grožđaOko 110 radnika u posljednje tri godine nisu primili dvadeset i osam osobnih dohodaka, a koncem travnja zbog novonastalog stanja zasigurno se može očekivati i štrajk, a možda i potpuno napuštanje poduzeća što bi moglo uzrokovati neprocjenjive štete ne samo za ovo poduzeće nego i za širu regiju.
— Ako se rad obustavi, to znači da se napušta negdje oko 300 tisuća čokota loze što je velika šteta. Mi bi trebali na kraju ubrati oko osamdeset vagona grožđa što bi se preradilo u našim vinarijama a to je vrijednost preko milijun KM — kazao je upravni plantaže Hepoka Hasan Trčalo.
— To će biti katastrofa. Ima intencija da će radnici napustiti poduzeće, napustit će sva dobra koja postoje u ovom državnom poduzeću, ali tek tada bi bile strahovite štete — ističe direktor Hepoka Sejfudin Hadžihasanović. S obzirom da je država vlasnik 67 posto kapitala Hepoka do danas nije uložila i pfening kako bi održala ovo vrlo važno hercegovačko poduzeće.
— Nitko o nama ne brine, apsurdna je situacija da državna firma duguje vlastitoj državi porez, znači netko nije brinuo o ovoj firmi i to je zasigurno točno, naglašava direktor Hepoka Hadžihasanović.
Mostarski Hepok uz malo veću brigu države i minimalna ulaganja mogao bi postati jedan od najvažnijih hercegovačkih poduzeća kao što je bio i prije rata. Ukoliko se hitno ne poduzmu odgovarajuće mjere Hepok i njegova imovina doživjet će potpuno propadanje.

E. KARAMATIĆ
 
Još u rubrici:
 


MOSTAR: SJEDNICA UNESCO-OVOG
MEĐUNARODNOG KOMITETA EKSPERATA
Strepnja zbog skidanja skele
sa Staroga mosta


MOSTAR: MUKE STANARA PORUŠENIH ZGRADA
Obnova Bulevara zaboravljena?


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3