Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 4.4.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
svijet
feljton
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 7

liga za prvaka

HAJDUK - DINAMO 0:0

SPLIT — Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 25.000. Hajduk — Dinamo 0:0. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak) — 7. Žuti kartoni: Miladin i Đolonga (Hajduk), te I. Bošnjak, Mujčin, Agić, Štrok i Da Silva.
NAJBOLJI IGRAČ: Ivan Turina (Dinamo).
HAJDUK: Balić (6), Miladin (6,5) (od 70. Matos De Oliveira —), Đolonga (6,5), Vuković (6,5), Vejić (6,5), Neretljak (6), Blatnjak (6), Pralija (6,5), Bule (5) (od 61. Turković —), Carević (5,5) (od 85. Ćaćić —), Krpan (5).
DINAMO: Turina (7), I. Bošnjak (5), M. Jurić (6,5), Drpić (6,5), Sedloski (7), Mijatović (5,5), Agić (6,5), Mujčin (6) (od 69. Bartolović —), Da Silva (5), Kranjčar (6) (od 59. Štrok —), Mitu (5,5) (od 90. Strupar —).

1-45
3 — Prvu zanimljivu situaciju vidjeli smo pred golom Balića, malo je nedostajalo pa da Dinamo dođe do vodstva. Sve je zakuhao iskusni Mujčin a prigodi je kumovala i Hajdukova obrana. Dinamov veznjak ubacio je visoku loptu na desetak metara od gola, lopta je preskočila obrambeni zid Hajduka i pala pod noge Da Silvi. Brazilski napadač pucao je iz prve a lopta je prohujala tih uz samu vratnicu Hajdukova gola.
7 — Nekoliko minuta kasnije uzvratio je Hajduk gotovo na istovjetan način. Akcija je krenula od Carevića koji se s nekoliko spretnih driblinga oslobodio trojice igrača na sredini terena, gurnuo prema Praliji a ovaj proslijedio do Krpana. Hajdukov napadač našao se na vrhu šesnaesterca i nije mnogo razmišljao već je odapeo snažno, no Turina je bio na mjestu i sačuvao svoju mrežu netaknutom.
9 — U minutama koje su slijedile igrači su se iscrpljivali u borbi u sredini terena, nismo vidjeli ni jednu ozbiljniju akciju pred vratima. U međuvremenu dogodio se metež, komešanje na jugozapadnoj tribini, tamo gdje su bili smješteni BBB-ovci. Gužva je kratko potrajala da bi se sve na koncu smirilo.
21 — Na travnjaku pak gotovo da se nije događalo ništa spomena vrijedno. Pralija je s lijeve strane izveo skraćeni korner ali je to učinio prejako i neprecizno, lopta je svih preskočila.
23 — Nešto slično dogodilo se i na suprotnoj strani. Centrirao je Mitu a da Silva je bio zamalo prekratak.
24 — Hajduk je traljavo izveo jedan slobodni udarac na 20-ak metara od gola Turine a u kontranapadu nešto je pokušao Da Silva ali bez rezultata.
28 — Đolonga je pokušao jedan odbijanac s visine šesnaesterca uputiti prema Dinamovim vratima ali je njegov pokušaj završio visoko iznad grede.
31 — Hajduk je iznudio slobodni udarac na gotovo 35 metara od Dinamovih vratiju. Nije to izgledalo kao idealna prigoda za udarac no loptu je uzeo Đolonga, namjestio je i onda odapeo snažno a Turina je još jednom uspio ukrotiti njegov udarac.
34 — Svašta se događalo u kaznenom prostoru Hajduka nakon jednog naleta dinamovaca. Naguravali su se Vejić i Mijatović zbog čega je Svilokos na kratko prekinuo igru, prije toga je Da Silva pokušao iznuditi jedanaesterac ali neuvjerljivo da bi na koncu sve završilo još jednim pokušajem gostiju ali bez prave opasnosti za Balića.
35 — Sudac Svilokos pokazao je žuti karton Mujčinu nakon pogibeljnog starta na Buli koji je podigao tenzije među igračima i dodatno naelektrizirao atmosferu na travnjaku.
40 — Hajdukovci su tražili najstrožu kaznu kad je pred Turinom pao Bule a na leđima mu je bio Mijatović. No, Svilokos je samo odmahnuo rukom i bio je u pravu.
42 — Još jedna situacija u kojoj su hajdukovci tražili penal, ovaj put je u kaznenom prostoru Mijatović, barem se tako činilo, igrao rukom. Opet ništa od najstrože kazne.
44 — Dugo su gosti pleli mrežu oko Hajdukove obrane da bi na koncu Mario Jurić povratnom loptom poslužio Kranjčara a Dinamov kapetan sa nekih 18 metara odapeo je snažno, pored gola.
46-90
46 — Hajduk je u nastavak krenuo čvršće, puno odlučnije, s jasnom namjerom da što prije natjeraju Turinu na kapitulaciju. Đolonga je zakoračio u šesnaesterac, s lijeve strane je gađao suprotni kut ali je Dinamov vratar opet bio na mjestu.
51 — Pucao je Blatnjak, snažno i za malo neprecizno.
53 — Zaiskrilo je najprije na travnjaku a onda i na tribinama. Sve je počelo bezazlenim startom, na Dinamovoj polovici je ostao ležati Đolonga. U prvi tren igra nije prekinuta pa je Đolongu s travnjaka pokušao podignuti Sedloski. U to je došlo do naguravanja samo na sredini terena, u središnjem krugu gdje su se skupili svi igrači obiju momčadi. Iako je prijetilo da se naguravanje izrodi u nešto ozbiljnije na kraju se sve završilo obostranim mirenjem. Miladin je dobio žuti karton jer je nasrnuo na Kranjčara. Uto je sa jugozapadne tribine, od tamo gdje su BBB-ovci, poletila jedna bengalka prema publici na zapadu. Bengalka je ubrzo vraćena među gostujuće navijače.
57 — Još jedna poluprigoda Hajduka, u padu je glavom pucao Đolonga a Turina je obranio.
59 — Atmosfera je pomalo dosezala vrhunac, na sjeveru je Torcida priredila vatromet a bengalke su letjele na tartan stazu i travnjak.
63 — Sredinom drugog poluvremena dugo se ništa nije događalo ozbiljnije pred vratima, a treneri su u međuvremenu iskoristili prigodu da osvježe svoje momčadi. Vulić je na travnjak umjesto Bule poslao Turkovića, a Miladina je zamijenio Matos de Oliveira. Jurčević je pak u svlačionici ostavio Kranjčara, umjesto njega u vatru je gurnuo Štroka a Bartolović je ušao umjesto Mujčina. U tim trenucima bilježimo tek jednu poluprigodu, u izglednoj situaciji našao se Krpan, mogao je poslužiti Turkovića, no odlučio se na udarac, neprecizno.
75 — Najbolja prigoda za Hajduk u nastavku, matna situacija pred Turinom. Mogao se proslaviti Hajdukov Brazilac Matos de Oliveira, sam je prošao kroz obrambeni red gostiju, izbacio jednog pa drugog čuvara i zakoračio u kazneni prostor. Prodor je bio za svaku pohvalu ali je u realizaciji ostao nedorečen. Niti je pucao niti asistirao pa je lopta završila pored stative. S druge strane pred vrata je hitao Krpan i onda se kao pokošen srušio na travnjak. Jasno, nije bilo ni govora o jedanaestercu.
82 — Carević je izborio korner s lijeve strane, sam je izveo udarac iz kuta pa mu se opet lopta nekako vratila a onda se iscrpio u nadigravanju s Dinamovim bekovima i od svega je na kraju ostalo tek jedno veliko ništa.
90+3 — Četvti sudac Kovačić pokazao je tri minute nadoknade a u zadnjim sekundama Turina je spasio Dinamo poraza. Dugo su hajdukovci pleli mrežu oko Dinamovih vratiju da bi nakon bezbroj nabacivanja Krpan ostao sam ispred Turine, ali je njegov pokušaj glavom sa 3-4 metra gostujući vratar čudesnim refleksom obranio.

Alen ORLIĆ
Fotografije Matko BILJAK, Nikola VILIĆ i Joško PONOŠ
   

TORCIDIN AKVAREL

Torcida je ispunila sjeverni dio gledališta i prije početka utakmice priredila obećanu koreografiju, sa crvenim, bijelim i plavim kartonima sastavili su barjak i posred njega "nacrtali" veliko srce.
Navijači Hajduka okupili su se odasvud, po običaju bilo je to more transparenata od kojih je dominirao najveći:
— Ja ne mogu drugo nego da ga volin.
Bilo je tu transparenata od svih splitskih područja i raznih gradova, od Makarske i Mostara, Rogoznice, Zagreba, Tosmilavgrada, Raba, Ražina, Boraje, Zadra, Kambelovca, Trogira, Kijeva, Dicma, Posušja...
U "kavezu" sektora A na jugozapadu, što je tradicionalni prostor za navijače gostujućih momčadi smjestilo se nekoliko stotina pristaša Dinama, BBB, Bad Blue Boysa. U njih su se infiltrirali specijalci, čuvari sigurnosti sa štitovima i posebnim šljemovima sa vizirom. I Bad Blue Boysi su imali svoje kartone za koreografiju, plave boje. A istakli su i oni mnoštvo transparenata pripadnosti privrženosti. Pa smo tako zapazili BBB-ovce iz Mostara i Kiseljaka, Jaruna i Pušće, Neuma i Mokošice, Knina i Šibenika. Na jednoj hrvatskoj zastavi ispisano je — purgeraj!
Zavidan navijački kolorit na najvećem hrvatskom derbiju.

 
Još u rubrici:
 


KOMENTAR
Balun zapeo u rovu


LIGA ZA PRVAKA
0:3 - BEZ BORBE!


ZAJEDNIČKI RUČAK HAJDUKA I DINAMA U KRNJEM SASTAVU
MAMIĆ BEZ OBJEDA!


SASTANAK VESLAČKIH ČELNIKA S PREDSTAVNICIMA
HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

Svi za isto veslo


TENISKE PARALELE
Gonzalezu malo četiri meč-lopte


NBA SPEKTAKL
SHAQOM PO LAP-TOPU


 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/7