Mali oglasnik Portal SD Trafika Marketing Otvoreno more Izdanja
[Povratak na naslovnu stranu]
nedjelja, 21.3.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  forum
svijet
feljton
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar 
strana 1 od 3

ZADARSKI SOCIJALDEMOKRATI NA IZVJEŠTAJNOJ KONVENCIJI PORUČILI

SDP će s partnerima preuzeti vlast u Zadru

Vladajući se nisu usudili predložiti niti jedan amandan za neki zadarski projekt, a za vrijeme Račana za Zadar se izdvajalo četiri puta više iz državnog proračuna nego sada i to će biti kažnjeno na lokalnim izborima, kazala je Ingrid Antičević Marinović

- Prvih stotinu dana HDZ-ove vlasti je prošlo, a sad je očito da ova vlast nije donijela ništa i da se njihova obećanja obična prevara. Ne da je pokrenula Hrvatsku, nego ju je okrenula unazad što se najbolje vidi iz državnog proračuna. U proračunu nema ništa od razvoja, nema ni za "koalicijske partnere" umirovljenike. Vladajući se nisu usudili predložiti niti jedan amandman za neki zadarski projekt, a za vrijeme Račana za Zadar se izdvajalo četiru puta više iz državnog proračuna nego sada. Vlada nema inicijativa, zabrinjava suženje parlamentarnog života, a zbog svega toga će slijedeći lokalni izbori označiti kraj vladavine HDZ-a u Zadru, rekla je predstvanica Glavnog odbora SDP-a saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović na izvještajnoj konvenciji gradske organizacije SDP-a Zadra održanoj u subotu.
Sada najveća oporbena stranka još je jednom analizirala izborne rezulate, izabrala predstavnike na glavnu stranačku konvenciju i najavila akcije za predstojeće lokalne izbore.
Predsjednik Gradskog odbora Željko Mikin je kao uzrok izbornom porazu naveo neuspjeh u obračunu sa zatečenim kriminalom što su građani kaznili. HDZ je u vlast krenuo s velikim obećanjima a prema onom što ostvaruje neće biti dovoljno velikog plakata da prikaže veličinu nosa Pinokija, a od kratkih nogu će ostati samo mali nožni prst. Prema raspoloženju birača u Zadru može se već na temlju parlamentranih izbora reći da SDP, HNS i Antićeva lista imaju 42 posto glasova a HDZ 34 posto, to je putokaz za lokalne izbore u što će biti usmjereni svi stranački potencijali. Došlo je vrijeme da HDZ ode s vlasti u Zadru, a vlast će preuzeti SDP i njegovi koalicijski partneri, rekao je Mikin.
Zadarski socijaldemokrati su za stranačku izbornu konvencioju izabrali pet delegata: Mirjana Gauta, Sabina Glasovac, Nevena Petani, Ante Sikirić i Ante Vodopija, a pored njih na konvenciji će biti po funkciji Željko Mikin, Svetko Šarić, Ingrid Antičević Marinović i Omerka Šarić.

E. ŠPRLJAN
   

Romano Meštrović: Uskratiti podršku vrhu SDP-a

- Naš se stranački brod nakrivio, voda u njega ulazi, a ne poduzimaju se prave mjere. U svijetu se to radi drukije kad se izgube izbori. Samovolja i nametanje kandidata za parlamentarne izbore nas je dovela do toga da iz ove izborne jedinice budu samo dva zastupnika. Ali zato u Saboru imamo sportaše, koji su možda privukli nešto glasova, ali koji su zapravo gladijatori i bave se sportom koji ne doliči socijaldemokraciji.
Rezultat takvog nametanja kandidata je da u Istri SDP više nema organizacije, ni u Dubrovniku, a raspada se i u Šibeniku. Najviše rukovodstvo bi zg trebalo dati ostavku. Ne može se reći da ćemo sada kad smo u opoziciji jačati socijaldemokraciju, to je trebalo činiti na vlasti a nije pa smo zato kažnjeni. Ako se ne promijeni vodstvo stranke naš će brod i dalje tonuti pa zato predlažem da zadarski SDP ne podrži dosadašnji rad rukovodstva SDP-a. Nemojmo se ufati da će nam druge stranke s kojima bi koalirali donijeti izbornu pobjedu, moramo najprije počistiti ispred svoga praga i tako steći kredit za ponovno osvajanje vlasti, rekao je bivši saborski zastupnik Romano Meštrović.
Zadarski esdepeovci se nisu izjašnjavali o ovom njegovom prijedlogu jer se o stranačkom vrhu može odlučivati samo konvencija na državnoj razini.

 
Još u rubrici:
 


U ZADRU ODRŽANI DANI JAPANSKE KULTURE
Pravom prijateljstvu daljina ne smeta


ZADAR DANAS

 


 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: Sistemi.hr
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2007.

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 1/3